Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Úspěšná sezóna pro Vyškovský pivovar na soutěžích

Co se píše o pivovarech a pivu


Úspěšná sezóna pro Vyškovský pivovar na soutěžích

[pátek, 9. listopad 2012]

V letošním roce jsme s zúčastnili čtyř soutěžních klání. A hned na třech z nich jsme uspěli s několika značkami našich piv.

Regionální potravina a chuť jižní Moravy 2012

V letošním ročníku vyhlášeném Ministerstvem zemědělství uspěl na jižní Moravě jediný pivovar – Vyškovský pivovar.

Vyškovský BŘEZŇÁK – světlý prémiový ležák získal jako jediné pivo značku Regionální potravina Jihomoravského kraje, kterou uděluje ministr zemědělství na základě doporučení hejtmana Jihomoravského kraje.

Vyškovský BŘEZŇÁK – skončil také na prvním místě v soutěži ZLATÁ chuť jižní Moravy v kategorii alkoholické nápoje (mimo vína), kterou uděluje hejtman Jihomoravského kraje spolu s Regionální agrární komorou, Mendelovou univerzitou v Brně a univerzitou VFU Brno.

Vyškovský ALKOSTOP – nealkoholické světlé pivo také získalo první místo v soutěži ZLATÁ chuť jižní Moravy v kategorii nealkoholické nápoje.

Chuť jižní Moravy – toto ocenění získaly další výrobky z Vyškovského pivovaru: Vyškovský DŽBÁN (světlý ležák 11), Vyškovský TMAVÝ DŽBÁN (tmavý ležák 11), Vyškovský Generál (světlý speciál 14). Ocenění získaly i nové výrobky – směsi piva a limonád, které vyrábíme pod novým logem CROSS MIX. CROSS MIX – beermix citron a kapkou maliny – nízkoalkoholický nápoj s 2,2 % obj. alkoholu a CROSS MIX – beermix free dark a kapkou višně – nealkoholický nápoj s pouhými 0,2 % obj. alkoholu.

ČESKÁ CHUŤOVKA 2012

V říjnu 2012 byly vyhlášeny výsledky soutěže ČESKÁ CHUŤOVKA 2012, kterou vyhlašuje SYMPEX pod záštitou skupiny COOP pro dobrý tuzemský potravinářský výrobek.

Ve své kategorii získala ocenění tato naše piva:

Vyškovský BŘEZŇÁK – světlý prémiový ležák,

Vyškovský TMAVÝ DŽBÁN - tmavý ležák 11,

JUBILER 16,80 – světlý speciál mající svůj název podle roku založení pivovaru – 1680.

INTERNATIONAL BEER COMPETITION 2012 AWARD JAPONSKO

Tuto na české poměry neobvyklou soutěž, která má v Asii vysokou prestiž jsme obeslali s ohledem na naše aktivity v daném regionu. Zúčastnilo se jí 85 pivovarů z 18-ti zemí. Ve své kategorii získal Vyškovský TMAVÝ DŽBÁN stříbrnou medaili a exportní varianta jedenáctky pod názvem PRAGUELL má bronzovou medaili.

ZÁVAZNÁ OCENĚNÍ

Pro nás jsou tato ocenění známkou toho, že jsme se vydali správnou cestou. Jak je nejen v regionu známo, Vyškovský pivovar měl být v roce 2010 zavřený. Ale především na základě vůle místních, kteří sepsali petici na zachování výroby piva, vyhlásilo Ministerstvo zemědělství výběrové řízení na nájemce pivovaru. Naše společnost CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY a.s., toto výběrové řízení vyhrála a jedním z hlavních cílů bylo nastavit a udržet vysokou a stálou kvalitu piva.

Ocenění odborníků a výrazný růst prodeje našich piv svědčí o tom, že se nám zvolená cesta daří. Tou je zachování klasické výroby piva s použitím kvalitních surovin bez jakéhokoli šizení, užívání náhražek a bez urychlování výroby.

Jeden ze dvou nejrychleji rostoucích pivovarů!

Ano, vyškovský pivovar je dle zveřejněné statistiky členů Českého svazu pivovarů a sladoven za první pololetí roku 2012 druhý nejrychleji rostoucí pivovar u nás. Výstav narostl o více jak 44 %, přičemž celkově za všechny členské pivovary je nárůst jen o 4 % oproti prvnímu pololetí loňského roku.

A co znamenají slova v novém logu Vyškovského piva?

TRADICE = varna + otevřená spilka + ležácký sklep

ČISTOTA = místní voda + moravský slad + český chmel

POCTIVOST = neředění vodou + neurychlené zrání

… okoštujte piva a limonády z Vyškovského pivovaru


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

VozechV

pátek, 9. listopad 2012
13:17

VozechV

A to jsem netušil, že je Vyškov tak úspěšný. Všichni kolem se chlubí oceněními a Vyškov pořád nic. A najednou to sesumírují do jedné zprávy. Jen tak dál, pivo máte opravdu skvělé. A jaký je ten nový speciál a kde jej dostanu?


napsal(a): VozechV [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI