Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Velikonoční světlý ležák je právě v prodeji

Co se píše o pivovarech a pivu


Velikonoční světlý ležák je právě v prodeji

[úterý, 12. březen 2013]

DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice pro své zákazníky a příznivce lahodného a klasického piva připravil tradiční Velikonoční ležák, který je právě v prodeji. Velikonoční ležák se prodává v 1,5l Pet lahvi a také v sudech.

Velikonoční ležák je vhodný pro sváteční chvíle vítání jara a jeho svátků – Velikonoc. Svou zlatavou magickou barvou připomíná paprsky sluníčka,“ říká o svátečním ležáku Dagmar Vlková, sládek pivovaru.

Velikonoční ležák má zlatavou barvu a jeho síla připomíná první teplé paprsky na jarní obloze, vůni probouzející se přírody. Ležák má střední říz, vyniká hedvábnou plností speciálních sladů a jemnou výraznou hořkostí žateckých chmelů ve třech odrůdách - Poloraný Červeňák dává pivu jemný tón hořkosti, Sládek aroma a Premiant mírně výraznou hořkost. Stupňovitost tohoto ležáku je 12,80% a obsah objemového alkoholu je 5 %. K zákazníkovi poputuje v KEG sudech a PET lahvích o objemu 1,5 l. Jeho chuť vynikne zejména ve spojení s tradičními velikonočními pokrmy při správné teplotě vychlazení na cca 6 -7°C.

Více o DUDÁK - Měšťanském pivovaru Strakonice:

DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice je posledním pivovarem v České republice, který je vlastněn městem. V současné době má status akciové společnosti. Strakonické pivo je vařeno tradičním způsobem a je nepasterované. Výrobky společnosti jsou již tradičně oceňovány různými cenami v mezinárodních soutěžích. Strakonické pivo je známo pod značkou Dudák od třicátých let minulého století. Průměrná roční výtoč v hektolitrech se pohybuje okolo 63tis. Pivovar zaměstnává 58 pracovníků a v jednotlivých etapách naplňuje investiční plány. V roce 2011 měl technologické a výrobní investice v celkové výši 10,4mil. korun.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI