Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ve Všeradicích už se vaří pivo Všerad

Co se píše o pivovarech a pivu


Ve Všeradicích už se vaří pivo Všerad

[čtvrtek, 9. květen 2013]

Hned tři speciály budete moci v Zámeckém hostinci a pivovaru ochutnat už počátkem června.

Všeradické pivo Všerad se točilo v Zámeckém dvoře sice již dříve, to se ale Všerad vařil v Broumech u sládka Matušky.

Teď už má Zámecký pivovar pod brdskými kopci nutná povolení a kontroly zdárně za sebou, a tak tu počátkem května začal Jiří Diviš pod přísným dohledem zkušeného sládka a garanta kvality Martina Matušky vařit první várky. „K vaření využíváme vlastní vodu z hlubokých studní, které jsou napájeny prameny z vápencové oblasti Český kras,“ uvedl Diviš. Hned první piva budou sváteční. Postupně přibývají další.

Kdo se tedy vydá do všeradického Zámeckého dvora na počátku června, bude moci ochutnat hned tři druhy místního piva. „Uvařili jsme světlou třináctku, třináctku tmavou a výjimečně čtrnáctku světlou. Vše to jsou poctivé speciály spodně kvašené,“ uvedl sládek Jiří Diviš. A chystá se i slavnostní zprovoznění pivovaru spojené s vysvěcením. O termínu vás budeme včas informovat.

Všeradický pivovar má kapacitu 500 hektolitrů ročně. Pivo se zde bude v budoucnu stáčet od skleněných lahví a případně čepovat do plastových lahví. Chystá se i distribuce do pivoték. Zájemci si budou moci pořídit i pivo také v sudech, a to 15ti, 30ti a 50ti litrových. Jeho cena se nemění, za půllitr zaplatíte 38 korun.

A ještě jedno překvapení pivovar chystá: speciální historický pivo bus, který bude se Všeradem brázdit po kulturních a společenských štacích.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI