Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Mistři v čepování piva značky Heineken budou školit personál vybraných provozoven

Co se píše o pivovarech a pivu


Mistři v čepování piva značky Heineken budou školit personál vybraných provozoven

[sobota, 27. červenec 2013]

Top Horeca specialista pro Čechy Pavel Adamec, pro Moravu Aleš Gehringer a obchodní sládek Svatopluk Vrzala se na jaře letošního roku stali prvními českými ambasadory globálního projektu značky Heinekenu s názvem Star Serve.

Školení o správném čepování a servírování této prémiové pivní značky absolvovali přímo v centrále v Amsterdamu. Nyní své zkušenosti zúročují v praxi: během letošního července školili personál několika vybraných provozoven, které svým hostům nabízí pivo Heineken čepované ze sudů. Celkem se do programu zapojí osm podniků v Praze a osm v moravském regionu – Brně, Ostravě, Olomouci a Frýdku - Místku.

Pivo Heineken se čepuje odlišně od tradičního českého ležáku, přičemž na závěr dojde k „seříznutí“ pěny pomocí speciální stěrky, díky čemuž dojde k „zakonzervování“ piva, které tak neztrácí říz a chuť. Postup přípravy, čepování a podávání se dá shrnout do pěti bodů: opláchnout - načepovat - zarovnat - ověřit - servírovat.

Díky školení Star Serve v Amsterdamu umějí naši ambasadoři Heineken nejen nejlépe čepovat, ale současně jako jediní mohou v České republice kvalifikovaně školit personál provozoven. Vše o celém rituálu čepování a kvalitě servisu, ale i historii výroby se v Amsterdamu dozvěděli od nejlepších specialistů v oboru, Francka Everse a Laurense Ravena. Spolu s nimi se školení účastnilo šestnáct kolegů ze zemí celého světa: Malajsie, USA, Portugalska, Španělska, Francie a Maďarska.

Pavel Adamec, Aleš Gehringer a Svatopluk Vrzala své zkušenosti v červenci předali personálu vybraných provozoven v celé České republice. Zda se obsluha těchto konkrétních barů a restaurací naučila Heineken správně čepovat a servírovat hostům (spolu s úsměvem a očním kontaktem), na místě v srpnu při třech návštěvách ověří kontroloři, kteří podle speciálního manuálu celý rituál čepování a servírování piva obodují. S tímto hodnocením budou ambasadoři dále pracovat a barmanské týmy dále motivovat, třeba malými dárky. Úplně nejlepší výčepní tým získá pozvání na mezinárodní finále v čepování Heinekenu, které se na podzim uskuteční v Amsterdamu. Personál dalších kvalitních podniků se může těšit na výlet také do Amsterdamu, kde se vydá po stopách historie pivní značky Heineken. Jednotlivé provozovny mohou dále vyhrát i věcné ceny či finanční hotovost.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI