Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Opět nové pivo z Vyškovského pivovaru: APA ve verzi Single Hop

Co se píše o pivovarech a pivu


Opět nové pivo z Vyškovského pivovaru: APA ve verzi Single Hop

[čtvrtek, 5. září 2013]

Oslavu sklizně chmele jsme tentokrát pojali netradičně a to užitím jen jednoho druhu chmele v novém pivu. A když netradičně, tak rovnou exotickým chmelem přímo z amerických chmelnic.

American Pale Ale (APA) ve verzi Single Hop s chmelem Citra

Variace na jeden z mnoha světových pivních stylů. American Pale Ale (APA) jenž za svůj vznik vděčí americkým sládkům. Američtí sládkové si za vzor vzali anglické pivo ALE a díky užití amerických chmelů a jejich zvýšenému dávkování vznikl tento nový styl.

Verze Single hop se odkazuje na současný módní trend užití jen jedné odrůdy chmele, která svým charakterem zcela ovlivní celkovou vůni a chuť piva. Naše verze APA single hop se tak vyznačuje zejména nádhernou vůní a chutí po tropickém ovoci a citrusech, kterou jí dodává americký chmel Citra, použitý jak na chmelení na varně, tak i za studena (čtvrté chmelení metodou Dry Hopping) v ležáckém tanku.

Jedná se o třináctku o síle 5,5 % obj. alk.

Výsledné pivo je zlaté s výraznou hořkostí po užitém chmelu s příjemným ovocným charakterem. Díky užití netradičního chmele jsou výsledná vůně i chuť nezaměnitelné a exkluzivní.

Složení: pitná voda, ječné slady (český, mnichovský), upravený chmel Citra. Neředěno vodou!

Jedná se opět o jednorázovou jedinečnou várku speciálu pod značkou CROSS THE WORLD

Pokračujeme v nyní již populární a očekávané tradici výroby piv ze světové studnice pivních stylů, kterou jsme zavedli v roce 2011 a v občasných várkách představujeme na české poměry méně obvyklá piva.

Úspěch těchto piv je velký a do podvědomí tak vstupuje vedle tradiční řady Vyškovských piv i značka CROSS, kterou už znáte ve dvou variantách míchaných limonád s pivem s naším originálním názvem CROSS BEER MIX.

Značka CROSS THE WORLD Pod touto značkou se objevují piva, která, tak jak český překlad „křížem světem“ naznačuje, postupně vybíráme z klenotnice piv z celého světa a v občasných várkách nabízíme.

První naražení sudu se uskuteční dne 9. 9. 2013 v pivnici Vyškovského pivovaru.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

DanDv

čtvrtek, 5. září 2013
16:19

Předpremiéra tohoto piva proběhne v sobotu 7.9. na Septemberfestu ve Frenštátu pod Radhoštěm.
www.septemberfest.cz Co, ostraváci? To si snad nenecháte ujít!


napsal(a): DanDv [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI