Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ve Vratislavicích vaří pivo Konrad už pátým rokem

Co se píše o pivovarech a pivu


Ve Vratislavicích vaří pivo Konrad už pátým rokem

[středa, 16. únor 2005]

Když před pěti lety přišla firma Hols s nápadem vzkřísit znovu vratislavický pivovar, úspěchu věřil málokdo. Pivo Konrad si ale své zákazníky našlo. Jen loni tu uvařili přes 56 tisíc hektolitrů. „Je to trošku méně, než rok předtím. Na vině je hlavně chladné léto, tlak konkurence je čím dál větší. Největší problém jsou hospody zaplacené velkými pivovary,“ řekl ředitel Petr Hostaš.

Vedení: Chceme být regionálním pivovarem. Pivovar chce zůstat podle něj i nadále regionálním pivovarem s výstavem kolem šedesáti tisíc hektolitrů. Podnik dál investuje, loni například kompletně rekonstruoval stáčírnu.

Pivovar zavřeli v roce 1998 jeho předchozí majitelé, společnost Pražské pivovary. Ta si ponechala i nadále značku Vratislav, noví majitelé proto pivo pojmenovali po jeho bratrovi Konrádovi. Značka Vratislav existuje dál, i když vyráběná v Praze. „Je to silná tradiční značka v severních Čechách, kde má řadu loajálních spotřebitelů,“ uvedla manažerka vnějších vztahů Pivovaru Staropramen Michaela Trýznová. Vratislavičtí nejsou s takovou konkurencí spokojeni. „Spousta lidí si myslím, že to je stále pivo, které se vyrábí u nás,“ vysvětlil ředitel.

Konrad pijí hlavně lidé v okolí pivovaru, zhruba tři procenta ale firma vyváží, hlavně do Německa. Podařilo se mu také získat cenu na pivní soutěži v Itálii. „Těžké je proniknout do Polska, tam to ovládají hlavně velké značky. Vyvážíme tam ale slad,“ podotkl Hostaš. Firma dál investuje do pivovaru. Vratislavický pivovar se zřejmě letos nevyhne zdražení. Chystá ho na jaro. „Bude ale v řádu jen několika procent,“ nastínil ředitel. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI