Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Potvrdila, že patří k nejlepším. Piva Litovel Dark a Litovel Gustav získala další medaile.

Co se píše o pivovarech a pivu


Potvrdila, že patří k nejlepším. Piva Litovel Dark a Litovel Gustav získala další medaile.

[úterý, 18. únor 2014]

Z degustační soutěže Zlatá pivní pečeť, již tradičně pořádané v Táboře, putují do Litovle dvě stříbrné medaile. Získali je oblíbení pivní matadoři Litovel Dark a Litovel Gustav, každý ve své kategorii. Značka Litovel tak opět obhájila medailová ocenění, tentokrát v konkurenci 150 českých i zahraničních piv.

Na první příčky degustačních soutěží staví Litovel především jedinečná chuť a osobitá charakteristika piva. Tu mu přináší tradiční způsob výroby, který se v důsledku změn na pivním trhu stal významnou konkurenční výhodou. Některá piva totiž ztratila na osobitosti, a právě tu jiní vidí jako konkurenční výhodu. Chuťová pestrost a jedinečnost byla vždy pilířem českého pivovarnictví a podobně je tomu i dnes. Pivovar Litovel se už celých 121 let drží klasické výroby piva podle tradičních receptur. „Gustav je sice v našem portfoliu nejmladší, ale také jeho receptura vychází z těch původních, více než 100 let starých,“ říká Lumír Hyneček, ředitel pivovaru Litovel. Gustav nese jméno známého siláka Gustava Frištenského a stejně jako on sbírá medaile a patří mu přízeň tisíců fanoušků. Tmavé výčepní pivo Litovel Dark se těší nejen oblibě u nás, ale i v zahraničí, především v Německu. V Litovli si s pivem zkrátka vyhrají a to se promítá do každého doušku.

Ročně pivovar vystaví na 170 tisíc hl piva,z toho většina se vypije v ČR, na export jde přibližně 10 procent celkové produkce.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kama

úterý, 18. únor 2014
17:49

Nevím, jak ostatní, ale já souhlasím s touto zprávou, že Litovel je dobré a poctivé pivo. Nevím, kde ho pila slečna nebo paní Lucie, která se na konci svého článku do Litovle dost nehezky "obula"


napsal(a): Kama [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI