Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V pivovaru Holba uvařili Svatováclavský Speciál. Je oslavou svátku českého piva.

Co se píše o pivovarech a pivu


V pivovaru Holba uvařili Svatováclavský Speciál. Je oslavou svátku českého piva.

[pátek, 19. září 2014]

V sobotu 27. září letos Češi už podruhé oslaví Den českého piva. Vítají ho také hanušovičtí pivovarníci, kteří zvou milovníky Ryzího piva z hor do svých restaurací.

V podvečer Svatého Václava v nich můžete oslavit svátek zlatého moku. „Pivo je bez nadsázky náš národní nápoj a oslavy si určitě zaslouží, stejně tak jako všichni jeho příznivci. Pro ně jsme společně s našimi hostinskými připravili hned několik svatováclavských překvapení,“ říká sládek pivovaru Luděk Reichl. Tím nejvíce očekávaným je Holba Svatováclavský kvasnicový Speciál. To, že se mají pivní fajnšmekři na co těšit, potvrzuje speciální receptura, několik druhů sladů i chmele a dlouhá doba zrání tohoto speciálu. Chmelem se rozhodně nešetřilo, což prozradí jeho osobité aroma a lahodná hořkost. Chuť je plná až chlebnatá a promítají se do ní nekonečné lány vyhlášených hanáckých ječmenů, které daly vzniknout prvotřídním sladům. „Použili jsme pět různých druhů ječných sladů, což je v poválečné historii pivovaru zcela unikátní,“ dodává Luděk Reichl. Holba Svatováclavský Speciál je pravý kvasničák s mírným zákalem a jedinečnou chutí. Konzumenti se mohou těšit na mistrovské dílo hanušovických pivovarníků a skutečný originál se sládkovým podpisem.

Bude k dispozici pouze v omezeném množství a právě nyní je ideální příležitost posedět s přáteli v příjemné atmosféře útulných hospůdek s Holbou na čepu. Hostinští tady nabídnou nejen chuťovky k pivu, ale taky svatováclavské menu, nebo krajové speciality. A k tomu Holbu od nealko piva až po Svatováclavský speciál, takže si každý vybere podle své chuti. V některých dokonce naservírují pivo k jídlu zdarma, takže oslavit svátek piva se určitě vyplatí.

Den českého piva se má stát celonárodní tradicí a posílit hrdost na pivo, náš národní nápoj. V historickém kontextu připomíná patrona všech pivovarníků Sv. Václava, proto bude oslavám patřit předvečer jeho svátku. Má přinést zábavnou osvětu, která přiblíží historii a tradici českého pivovarnictví a ukáže na jeho jedinečnost i zajímavé propojení s gastronomií i naší kulturou.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI