Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ostravar vyváží také do Itálie, očekává velký nárůst exportu

Co se píše o pivovarech a pivu


Ostravar vyváží také do Itálie, očekává velký nárůst exportu

[pondělí, 21. srpen 2006]

Nárůst exportu o desítky procent letos očekává pivovar Ostravar, který začal vyvážet své pivo také do Itálie. Po Británii jde o druhou zemi Evropské unie, kde se Ostravar prosadil. Zkušební várku ostravského piva vyvezl Ostravar do Itálie na přelomu roku. Značku Ostravar na Apeninském poloostrově prodává řetězec Plus. Z portfolia ostravského pivovaru si Italové vybrali prémiovou značku Ostravar Premium.

"Náš ležák se bude v Itálii prodávat pod původním názvem Ostravar. Ani italské etikety, které se objeví na láhvích, se od těch českých nebudou lišit, samozřejmě s výjimkou použitého jazyka," řekl vrchní sládek Pivovaru Ostravar Robert Kužela.

Ostravský pivovar ročně uvaří asi půl milionu hektolitrů pěnivého moku. S vývozem svého piva začal Ostravar v prosinci 2004, kdy začal svůj ležák vozit do britského řetězce Somerfield. V současné době se Ostravar prodává v Británii na více než 1000 prodejních místech a zájem Angličanů o ostravské pivo stále roste. Letos v létě ho do svého sortimentu zařadil například londýnský řetězec Imperial Cash & Carry.

Ostravar se vyrábí ve stejnojmenném pivovaru od roku 1897. Součástí společnosti Pivovary Staropramen (dříve Pražské pivovary) je od roku 2000. A.s. Pivovary Staropramen, kam kromě Ostravaru patří pivovary Smíchov a Braník, loni prodaly bez započtení zahraniční licenční výroby 2,88 milionu hektolitrů piva, což představuje meziroční nárůst o 3,2 procenta. V Česku má společnost čtrnáctiprocentní podíl, což je nejvíce po lídrovi trhu Plzeňském Prazdroji. Pivovary Staropramen jsou součástí belgické pivovarnické skupiny Interbrew. (Morava24)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI