Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ze zchátralého zábřežského zámku je nový hotel a pivovar

Co se píše o pivovarech a pivu


Ze zchátralého zábřežského zámku je nový hotel a pivovar

[úterý, 21. srpen 2007]

Dvěma podnikatelům se podařilo zrekonstruovat zchátralý zámek v Ostravě-Zábřehu a vrátit ho na seznam chráněných kulturních památek. V zámeckém areálu vedle římskokatolického kostela v Zábřehu už funguje minipivovar.

„Zájemci si mohou přírodní nefiltrované a nepasterované zámecké pivo - světlý i tmavý jedenáctistupňový ležák - zatím koupit v sudech. Už brzy, asi po kolaudaci začátkem září, by měla být otevřena zámecká pivnice, restaurace, vinárna a hotel,“ uvedl ředitel Zámku Zábřeh Radovan Koudelka. Dodal, že na svatého Václava, který je patronem sladovníků a pivovarníků, v pátek 28. září, bude zámecký pivovar slavnostně vysvěcen.

Foto

Bývalou vodní tvrz v 16. století přestavěnou na zámek, která v posledních dvaceti letech jenom chátrala, až musela být vyškrtnuta ze seznamu chráněných kulturních památek, koupil podnikatel Petr Hradil společně s Erichem Bergmannem. Před dvěma roky si noví majitelé troufli začít s opravami, na které do té doby nenašel nikdo odvahu ani peníze. Slíbili, že zdevastovaný zámek zachrání, vrátí mu zašlý lesk a docílí i opětovného zapsání historické budovy na seznam chráněných kulturních památek. To se jim také podařilo.

Zachovali zámku i jeho původní styl. V hotelových pokojích s telefony, televizory se satelitním příjmem a vysokorychlostním připojením k internetu tak hosté najdou původní renesanční či barokní dřevěné trámové stropy i starožitný nábytek nakoupený v aukcích. Jen postele s nebesy jsou dílem dnešních truhlářů. (Moravskoslezský deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI