Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovarské slavnosti a Noc patriotů

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovarské slavnosti a Noc patriotů

[středa, 22. srpen 2007]

Rok s rokem se sešel a je tu opět jedna z největších regionálních společenských událostí, Pivovarské slavnosti Pivovaru Janáček, a. s., v Uherském Brodě. Stejně jako v předcházejících ročnících, tak i v tomto letošním doznávají Pivovarské slavnosti určitých změn.

Jejich cílem je jednak obohatit kulturní program, jednak podpořit věhlas uherskobrodského piva i v dosud málo obsazených lokalitách Zlínského kraje a dalších teritorií, zejména na Moravě. Za nejzásadnější změnu lze považovat rozšíření Pivovarských slavností o páteční program, který je koncipován jako oslava vlajkové lodi pivovaru, jedenáctistupňového světlého piva Patriot.

Tento program nese příznačný název - Noc patriotů. Stejně jako je oslavou piva Patriot, stejně tak je současně i poděkováním všem, kteří si tento zlatavý mok oblíbili. O bližší vyjádření ke změnám a obsahu Pivovarských slavností jsme požádali generálního ředitele Pivovaru Janáček, Ivana Pjeviče.

Proč právě tyto změny?

Zřejmě málokomu uniklo, že léto a především prázdniny jsou doslova přesyceny různými společenskými akcemi, od tanečních zábav, přes koncerty až po rozličné festiválky a festivaly. Návštěvníci těchto akcí mají nepřeberné množství lákadel, která nejsou zdaleka schopni navštívit, a tak samozřejmě vybírají z těch nejzajímavějších a nejpoutavějších.

Pivovarské slavnosti, ač jsou v povědomí veřejnosti poměrně stabilně zakotveny, nesmí zůstat pozadu, a tak zcela pochopitelně dochází k úpravám, které mají za cíl zatraktivnit program, a tím uspokojit pravidelné návštěvníky a přilákat nové, pokud možno i ze vzdálenějších míst našeho kraje a přilehlých oblastí.

Můžete přiblížit programové změny?

Jak již bylo poznamenáno, zásadní změnou je rozšíření programu Pivovarských slavností o Noc patriotů. Program Noci patriotů oslovuje především příznivce rockové muziky. Bohužel musíme zklamat všechny, kteří se těšili na francouzskou speedmetalovou skupinu Heavenly. Vzhledem k tomu, že bylo náhle zrušeno jejich koncertování na Slovensku, nebylo možné uskutečnit jejich vystoupení na našich slavnostech.

Přesto se návštěvníci mohou těšit na hodnotný program, především na vítěze Rockové 12 Radia Rock Max, což je soutěž mladých rockových kapel, jejímž partnerem je právě Pivovar Janáček, a. s. Vítězné mety prvního ročníku dosáhla skupina Free Fall, která při svém vystoupení představí i svoje nové CD. Na Noci patriotů dále vystoupí Non revolver, Nohow, Imortela, Street 69 a HBS. Sobota i neděle budou v tradičním duchu, takže všechny zúčastněné určitě potěší setkání s rockovými legendami Deep Purple v podání Koberec bandu s frontmanem Mirou Kobercem Koňárkem, bluesovým uskupením Folimanka blues, stále zářivější zlínskou skupinou Jackye, nadějí rockové scény skupinou Praetorian, která na Pivovarských slavnostech pokřtí nové album, a již na slavnostech dobře známými Reflexy originál, dále se skupinou Chaos in Head či kapelou Bufet.

Klidnější ráz nedělního programu zahájí vystoupení sličných mažoretek a slavnostní tuplákování. Následně se představí Orchestr LŠU z Uh. Brodu, VSP band a určitě nepřehlédnutelná skupina slováckého panku s netradičním názvem Hádramašmátrá. Po oba dny budou areálem pivovaru znít melodie a zpěvy country - v sobotu Jižané, v neděli Country Mix, dechové hudby Rozmarýnka, cimbálové muziky či harmonikářů. Určitě si každý přijde na své.

Co říci závěrem?

Závěrem nesmíme opomenout informaci o tom, že v sobotu a neděli budou čepována všechna piva ze sortimentu Pivovaru Janáček. Dobrou zprávou bude dozajista snížení pátečního vstupného na 90 Kč. Stejně příjemně, ne-li příjemněji, zapůsobí páteční cena piva Patriot. Páteční noc, Noc patriotů, je věnována oslavě našeho nejprodávanějšího piva, jedenáctistupňového Patriota. Proto dopřejeme všem, aby si ho užili plnými doušky, a to půllitr za báječných 13 Kč.

Program Pivovarských slavností

***

Pátek 24. srpna od 17.30 hodin

* Noc patriotů (pivovarská zahrada)

***

Sobota 25. srpna od 16.00 hodin

* Bufet, Chaos in Head, Folimanka Blues, Jackye, Praetorian, Deep Purple revival, Reflexy original (pivovarská zahrada)

* country Jižané (nádvoří)

* harmonikáři (spilka)

* cimbálová muzika (sladovna)

***

Neděle 26. srpna od 15.00 hodin

* Slavnostní tuplákování, mažoretky, country mix (nádvoří)

* Orchestr LŠU, VSP Band, Hádramašmátrá (pivovarská zahrada)

* harmonikáři (spilka)

* DH Rozmarýnka (sladovna)

***

Vstupné:

* 90 Kč (pátek a sobota)

* 70 Kč (neděle)

* 30 Kč (mládež)

***

V sobotu a neděli čepování všech druhů piva Janáček, exkurze do jinak nepřístupných částí Pivovaru Janáček. (Zlin.cz)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI