Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivá Šariš a Zlatý bažant získali Slovenské pivné korunky 2006

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivá Šariš a Zlatý bažant získali Slovenské pivné korunky 2006

[úterý, 22. srpen 2006]

Výsledky súťaže o najlepšie slovenské fľaškové pivo vyhlásilo v sobotu na medzinárodnej výstave Agrokomplex v Nitre Slovenské združenie výrobcov piva a sladu (SZVPS).

Víťazmi v jednotlivých kategóriách súťaže Slovenská pivná korunka 2006 sa stali Šariš v kategórii 10-% svetlých výčapných pív, Zlatý bažant v kategórii 12-% svetlých ležiakov a Šariš v kategórii tmavých pív. Ocenenia odovzdali minister pôdohospodárstva SR Miroslav Jureňa, ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) Jozef Bíreš a predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Ivan Oravec.

Cieľom prvého ročníka celoslovenskej anonymnej degustácie fľaškových pív bolo nájsť najchutnejšie a najkvalitnejšie slovenské pivá. O objektivitu súťaže sa okrem SZVPS ako vyhlasovateľa a hlavného organizátora starali aj spoluorganizátori súťaže ŠVPS, Štátny veterinárny a potravinový ústav v Bratislave a Slovenská technická univerzita - Fakulta chemickej a potravinárskej technológie.

Do súťaže sa mohli zapojiť slovenskí výrobcovia piva, ktorí sú členmi SZVPS a prihlásiť mohli všetky svoje originálne značky. Súťažnej degustácie sa zúčastnilo 31 vzoriek pív v troch kategóriách, z ktorých na základe komisionálneho senzorického hodnotenia vyhodnotili tri najlepšie pivá v každej kategórii. (Orange)

[Slovensko] 22:19 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI