Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tmavý Dačický si přivezl ze Žatce další vavřín

Co se píše o pivovarech a pivu


Tmavý Dačický si přivezl ze Žatce další vavřín

[úterý, 11. září 2007]

Tmavý Dačický je v letošním roce skutečně ve formě a sbírá jednu cenu za druhou. Další vítězství si přivezl z víkendové Žatecké dočesné, kde v odborné degustaci porazil všechny své konkurenty v kategorii tmavá výčepní piva. „V letošním roce jde již o druhou odbornou degustaci, ve které jsme zvítězili a třetí cenu celkem. Je více než zřejmé, že tmavý Dačický je skutečně kvalitní poctivé české pivo. Jsem hrdý na všechny mé spolupracovníky, kteří v našem pivovaru pivo vaří,“ řekl Zdeněk Siblík, ředitel pivovaru Kutná Hora ze skupiny Drinks Union.

Na druhém místě se za Dačickým umístil jihlavský Ježek, třetí pak skončila další značka ze skupiny Drinks Union, tmavý výčepní Březňák. Navíc čtrnáctistupňový světlý speciál Březňák zvítězil také ve své kategorii speciálů a Zlatopramen 11, také ze skupiny Drinks Union, vyhrál kategorii jedenáctek. „Tři ocenění z takovéto soutěže je pro naše sládky, sklepmistry, vařiče a všechny ostatní, kteří se kolem výroby našich piv pohybují, obrovským uznáním,“ pochvaluje si výrobně-technický ředitel skupiny Drinks Union Daniel Váša.

Pro tmavého Dačického je to celkem již letošní třetí cena. Obhájil již vítězství ve své kategorii na pivovarských slavnostech v Táboře, druhé místo pak obhájil na Slavnostech piva v Českých Budějovicích.

„Z umístění máme obrovskou radost. Naše piva Dačický totiž vaříme skutečně poctivě, klasickým způsobem a z těch nejlepších ingrediencí. Je vidět, že naše péče slaví úspěch. Tmavé pivo prostě vařit umíme a naše poctivá práce přináší ovoce,“ řekl nový sládek pivovaru v Kutné Hoře Jan Hejra. (Tisková zpráva Drinks Union)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI