Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ocenenie Značka kvality SK pre pivo Šariš

Co se píše o pivovarech a pivu


Ocenenie Značka kvality SK pre pivo Šariš

[čtvrtek, 24. leden 2008]

Pivo značky Šariš opäť zabodovalo. Ocenenie získalo v rámci hodnotenia Značka kvality SK. Gestorom programu je Ministerstvo pôdohospodárstva SR, je súčasť národného programu podpory poľnohospodárskych výrobkov a potravín, ktoré sa udeľuje od roku 2004. Slávnostné odovzdávanie tohtoročných cien sa uskutočnilo v sobotu 19. januára v rámci výstavy Danubia Gastro, v Bratislave. Ocenenie Značka kvality SK získali všetky tri druhy piva Šariš, teda Šariš svetlý 12% a 10%, a tmavý Šariš 11%.

„Ocenenia, ktoré pivo Šariš získalo, sú dôkazom stabilnej a vyrovnanej kvality piva, ktorá sa prejavuje v sviežosti, penivosti a v neposlednom rade aj príjemnom pocite po napití. Ceníme si, že po mnohých medzinárodných oceneniach sme zabodovali aj na domácom trhu. Toto ocenenie je potvrdením vynikajúcej kvality našich produktov pre spotrebiteľov,“ konštatuje Denisa Pernicová, brand manažérka značky Šariš, Pivovary Topvar, a.s..

Chuťové vlastnosti pív značky Šariš:

Šariš 12 % je pivo, ktoré má výraznú horkosť a chmeľovú vôňu s veľmi dobrou plnosťou a bohatou trvanlivou penou.

Šariš 10 % je pivo typu výčapné svetlé, charakteristická hustou penou a príjemnou výraznejšou chmeľovou horkosťou.

Šariš 11 % tmavý je unikátny svojou intenzitou sladkosti a hlavne príjemnou karamelovou príchuťou.

Komisia, ktorá zodpovedá za udelenie Značky kvality SK je zložená z nezávislých odborníkov pôsobiacich v oblasti potravinárstva, gastronómie a výživy, zástupcov Ministerstva zdravotníctva SR, vedeckých a odborných pracovníkov, zástupcov orgánov úradnej kontroly a zástupcov spotrebiteľských alebo profesijných združení.

Medzinárodné ocenenia značky Šariš od roku 2001

V rokoch 2001 až 2007 získalo pivo Šariš 12% Premium 6 zlatých, 3 strieborné a 1 bronzovú medailu na medzinárodných súťažiach kvality Monde Selection a Australian Beer Award. Pivo Šariš tmavý 11% si z medzinárodných súťaží priniesol 5 zlatých, 1 striebornú a 1 bronzovú medailu a Šariš 10 % 1 bronzovú medailu. Posledné ocenenie v rámci medzinárodných súťaží sú zlaté medaily z Monde Selection z roku 2007, kde boli ocenené Šariš 12% Premium a Šariš tmavý 11%.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Topvar


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman M.

sobota, 7. červen 2008
21:07

to Petr Krenželok: Mně osobně tmavý Šariš připadá až příliš sladký a to i mojí manželce, která má tmavé pivo ráda. První kousek vcelku pozitivně překvapí, při druhém už se mi lepí huba. Pravda je, že Šariš momentálně patří k tomu lepšímu, co se dá na Slovensku pít (nepočítám minipivovary).


napsal(a): Roman M. [Odpovědět]

Petr Krenželok

sobota, 7. červen 2008
14:40

na dovolené ve Štúrovu jsem poprvé ochutnal tmavé pivo Šariš,musím říct,že je opravdu vynikající,lepší jsem ještě nepil,chutná i mé manželce,podle mého názoru je tmavý šariš nejlepší z tmavých piv,které jsem ochutnal,je mi líto,že se v blízkosti mého bydliště nikde neprodává.


napsal(a): Petr Krenželok (Pekrs(a)email.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI