Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Nymburk prodal vloni 162 tisíc hektolitrů piva, export vzrostl

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Nymburk prodal vloni 162 tisíc hektolitrů piva, export vzrostl

[čtvrtek, 24. leden 2008]

V roce 2007 prodal Pivovar Nymburk 162 tisíc hektolitrů Postřižinského piva. Export do zahraničí se na celkovém výsledku za loňský rok podílel zhruba 22 procenty z celkového prodeje, což je o 1 % více, než tomu bylo za stejné období v roce 2006. „Oproti roku 2006 je celkový prodej Postřižinského piva sice o 1,5 procenta menší, za vyšší předloňské prodeje však pivovar vděčí zejména rekordním teplotám, které v létě panovaly. I z tohoto důvodu a zejména pak díky stále se zvyšujícímu podílu vývozu našeho piva do zahraničí jsme s prodeji nadmíru spokojeni,“ konstatoval Pavel Benák, ředitel Nymburského pivovaru.

Největším exportním partnerem zůstala, stejně jako v loňském roce, SRN. Postřižinské pivo se však dodává také do dalších 9 států včetně Švédska, Dánska, Velké Británie, Francie, Itálie, Slovinska, Rumunska či Izraele. Díky udělení košer certifikátu pivu Nitro Beer v loňském roce může nově toto exkluzivní pivo také do košer obchodů ve Spojených státech.

„V letošním roce bychom chtěli navázat na úspěšné prodeje z let minulých a počet zemí pro export ještě rozšířit,“ nastiňuje Benák plány pro rok 2008. „Stejně jako ostatní pivovary, ani my se nevyhneme zdražení, které musí zákonitě odrazit neustále se zvyšující ceny vstupních surovin, zejména pak sladu,“ dodává ředitel Nymburského pivovaru.

Zdroj: Tisková zpráva Postřižinského pivovaru Nymburk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI