Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hola, pivo volá!

Co se píše o pivovarech a pivu


Hola, pivo volá!

[pátek, 23. květen 2008]

Sada tipů a výletních triků pro rozšíření chuťových senzací, tvarování těla sladem a zvláčnění psychiky chmelem. Pojďte na pivo!

Začneme letošní největší pivní akcí - Českým pivním festivalem v Praze. Při pokusu o „český Oktoberfest“ bude na Výstavišti Holešovice otevřen rozlehlý areál určený výhradně pivu. Setká se zde několik desítek českých pivních značek. Zastoupeni budou ti největší i pivovary z řad trpajzlíků. Vstupné činí 120,- Kč, na místě pak nafasujete speciální „degustační“ půllitr a pivní tolary á 39,- Kč. Ano hádáte správně, na místě budete místo penězi platit kulatými žetonky! ;) Bude to zatím asi největší experiment v poznávání české pivní kultury. Určitě se přijďte zapojit a vyspravit obraz českého pivomilníka vlastním tělem! ;)

Úplně malinkatá ale neméně zajímavá akce probíhá až do konce týdne v Pivovarském klubu. Kromě stálé nabídky jejich vlastního mikro-pivovaru a jedněch z nejlepších vepřových kolen v Praze, tam budou představovat polská piva! Přijďte co nejdříve, polské moky se budou podávat do vyčerpání zásob.

Pokud byste polské speciály minuli, chuť si můžete spravit v obchůdku s bezkonkurenčně nejlepší nabídkou piva v Praze - v Pivní Galerii. Majitel se právě teď vrátil z pivního veletrhu v Belgii, takže můžete počítat s přídělem exkluzivních novinek, které v Bille nebo v Tesku určitě neuvidíte. Pivní bohatství desítky malých českých pivovarů jako na dlani. Doporučuji!

Za malými pivovary v Praze dokonce ani nemusíte jezdit daleko, máme jich tady hned několik. Některé restaurace na nich dokonce staví celý koncept. Pivovar v Dětenicích na první pohled trošku ustupuje velezábavné taškařici se středověkou kuchyní, přesto ale funguje. A dokonce i vaří - pivo lásky! ;)

Novoměstský pivovar patří do kategorie velkých pubů v centru města, zaměřených mimo jiné i na turisty. Pokud vám ve sbírce chybí jejich kvasnicový světlý ležák, neváhejte. U Fleků je to podobné, jen s tím že mají ležák flekovský. U Medvídků mají prý zase nejmenší restaurační pivovar v Česku. čepují sice Budvar, ale můžete tam sehnat jejich výjimečné a spíše dárkové X-Beer.

Nejvýše položený pražský pivovar je Klášterní pivovar Strahov. Tamní Sv. Norbert bývá ve dvou základních variantách - jantarový a tmavý. Sezonně se navíc připravují pivní speciály, pšeničné pivo i speciální světlá a polotmavá pivka! Většina nefiltrovaná, takže kromě vitaminu P také pěkně „nabouchaná“opravdovým vitamin B. Mezi služby pivovaru patří možnost prohlídky pivovaru a hlavně najmutí harmonikáře!!! ;) Poslední a můj nejoblíbenější je Pivovar Richter u Bulovky. Nabídka piv tam pěkně rotuje, takže musíte vždy po vstupu zaostřit na křídou umatlanou tabuli. Pro jejich lehký a úplně ovocný světlý ležák bych dokázal vraždit. Tak je dobrý!

A pokud speciálům neholdujete a výtvorům odvážných nadšenců nedáváte šanci, možná vás osloví nový druh pivní zábavy který razí série pivních barů The Pub. Čepuje se v nich sice jen „obyčejné“ Plzeňské, to hlavní ale spočívá v tom jak se pivo čepuje. V celém tomto řetězci si totiž pivko můžete načepovat sami! Většina stolů je totiž vybavena samoobslužnými pípami s displejem, obsluha a čepování je tedy plně na vás. Mašinka pouze počítá konzumaci v litrech, jinak nejste vůbec omezeni. Naopak. Nadměrnou konzumaci ještě podporují velkoplošné projekce s počtem vypitých piv podle stolů!

Zdroj: PrageOut.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Chody

neděle, 25. květen 2008
13:50

Chody

Video z Pivního festivalu naleznete zde...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Jarda

sobota, 24. květen 2008
20:59

Tak jsem byl dnes v Praze na pivním festivalu a byl jsem dost zklamán. Ani tak ne těmi 39,- Kč za pivo, ale už na začátku tím 120,- Kč vstupným za nic. Přitom tam ani žádný program neběžel, prý až večer. Dále jsem čekal lepší propagaci pivovarů, od nabídky např. tácků, etiket a dalších suvenýrů až klidně po přítomnost sládka, nebo alespoň kvalifikovaného personálu. Nic proti brigádníkům, ale pivo mě moc nenadchlo. Bylo vidět, že jsou všichni zaměřeni na rychlost. Pivu nedají čas a přemíra bublinek prostě chuť zabije. Kde jsou ty časy, kdy se pivo nejdřív roztočilo a pak dodělalo. Jinak jsem pil Konrád, Černá hora, Rohozec, Svijany, Ježek. Co mě potěšilo, že ve stanu velkých, tj. Plzeň, Gambrinus, Kozel, Radegast, Staropramen, bylo dost volno, u Budvaru už víc lidí a stany s regionály, zde Svijany, Rohozec, Konrád, Ježek, Janáček, Černá Hora, snad jsem nic nezapoměl, byly ve čtyři odpoledne téměř plné :)


napsal(a): Jarda [Odpovědět]

MirEgg

sobota, 24. květen 2008
11:34

MirEgg

39 korun za půl litru většinou nepiva? Se zbláznili? :-)
to Jarda: Stejně jako u nás, polské pivovary vyrábí jak europatoky, tak i zajímavá piva. Není dobré něco šmahem odsoudit jen proto, že to je z (odněkud)...


napsal(a): MirEgg [Odpovědět]

lada

sobota, 24. květen 2008
08:55

Lada

Kdyz se tak divam na stranky prazskeho pivniho festivalu a na ty "desitky pivnich znacek", tak jsem cim dal vice rad, ze jsem na dnesek zvolil nejezdit do Prahy a vyrazit na festival do Lomnice.


napsal(a): lada [Odpovědět]

Adsense

23. květen 2024
15:53


posted by: Inzerce

Honza www.SvetPiva.cz

sobota, 24. květen 2008
02:35

Snad Chodymu nebude vadit, kdyz tu uvedu na link na blog Weetka o Ceskem pivnim festivalu, tedy z jeho zahajeni: http://www.pivniblog.cz/clanek/3311/Cesky-pivni-festival-rozjezd-velmi-rozpacity.htm


Jarda

pátek, 23. květen 2008
17:03

Ke třetímu odstavci, věnovanému prezentaci polských piv: Jestli to nebude jako s polskou čokoládou. Kde máš kakao ? Nevím, neznám. Já osobně se polským výrobkům obloukem vyhýbám!


napsal(a): Jarda [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI