Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Březňák: Nejlepší tmavé výčepní pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Březňák: Nejlepší tmavé výčepní pivo

[pátek, 13. červen 2008]

Ústecký Březňák ocenili znalci na 12. ročníku degustační soutěže Pivo České republiky v Českých Budějovicích. Desítka z Velkého Března zvítězila v kategorii tmavých výčepních piv.

Jako druhý skončil slovenský Zlatý Bažant tmavý (Hurbanovo, Heineken Slovensko, a.s.), třetí se umístil další hráč Drinks Union a.s., Dačický tmavý výčepní, z pivovaru Kutná Hora. Na českobudějovickém výstavišti se o uplynulém víkendu utkalo 44 pivovarů, které přihlásily 240 druhů piv. Celkem se rozdalo 14 titulů.

Vítězství tmavých piv ze společnosti Drinks Union není náhodné. Na letošních a loňských degustačních soutěžích získaly značky Březňák a Dačický v kategorii tmavých piv celkem sedm cen. Tajemství jejich úspěchu odhaluje hlavní technolog společnosti Drinks Union Ing. Ondřej Koucký: „Pro výrobu tmavých piv používáme čtyři druhy ječných sladů, světlý plzeňský, bavorský, karamelový a barvící, které našim pivům dodávají jedinečnou kombinaci plnosti a karamelové chuti“.

Soutěž Pivo České republiky je počtem přihlášených značek piv nejvýznamnější akcí svého druhu v zemi. S výjimkou největších pivovarů, jako jsou Budvar a Plzeňský Prazdroj, se akce účastní všichni výrobci piva z celé země. Soutěž se koná při tradičních Slavnostech piva. Každoročně je navštíví okolo 8000 lidí.

Zdroj: Tisková zpráva Drinks Union


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI