Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Březňák nebo pivo z Plzně?

Co se píše o pivovarech a pivu


Březňák nebo pivo z Plzně?

[pondělí, 23. červen 2008]

Dne 9. června jste uveřejnili článek o popularitě piva Březňák v Německu, který čerpal z informací uvedených v tiskové zprávě společnosti Drinks Union. Tato zpráva vycházela z tabulky otištěné v německém časopisu Inside, podle níž je Březňák nejprodávanějším zahraničním pivem v Německu.

Bohužel šlo o nesprávnou informaci, protože čísla v německém magazínu nebyla přesná. Jedničkou mezi importovanými pivy v Německu zůstává i nadále prémiový ležák Pilsner Urquell s prodanými objemy blížícími se hranici 200 tisíc hl. Podle měření agentury AC Nielsen je Březňák až třetím v pořadí. Navíc nesoutěží s pivy v prémiovém tržním segmentu, ale ve středním cenovém segmentu.

Vzrůstající popularita všech českých piv na německém trhu nás samozřejmě těší. Je ovšem dobré mít na paměti, že právě plzeňské pivo se velkou měrou podílelo a stále podílí na budování věhlasu českých piv ve světě. Vždyť 70% všech piv, které se ve světě uvaří a vypijí, je plzeňského typu (Pilsnener, Pils). Jedná se o spodně kvašená piva, jejichž vzorem je právě Pilsner Urquell, který se stále vaří podle původní receptury již od roku 1842. Na českém pivním trhu představují piva plzeňského typu 99%.

Zdroj: MF Dnes.cz | Autor: Jiří Mareček, tiskový mluvčí Plzeňský Prazdroj, a. s.

[SABMiller] 09:08 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

paja

pátek, 26. září 2008
11:25

Paja

Je zajimave, ze premiovy lezak PU stejne jako dalsi premiova brecka G je v nemeckych obchodech s napoji to nejlevnejsi, co si tam muzete koupit...


napsal(a): paja [Odpovědět]

Alf Daemon

čtvrtek, 25. září 2008
16:49

No v roce 1842 jem Plzeňské pivo neměl možnost ochutnat, nicméně je smutným faktem, že kvalita PU šla během posledních několika let výrazně dolů a najít skvělou točenou Plzeň je opravdu problém. Nedávno jsem byl v jedné restauraci, kde visely plakáty 1x1m - Certifikát za čistotu trubek. Tak jsem si objednal PU. Takový hnus jsem už dlouho neměl v ústech. Chutnalo to jako náčeňová hadra. Navíc po převzetí pivovaru silně pochybuji o tom, že vlastníkovi jde o zachování tradice - jemu jde především o zisk - a tak se asi cesta PU začala ubírat poněkud jiným směrem. Já osobně se PU (o G-hnusu ani nemluvím) vyhýbám jak můžu a snažím se pít piva z minipivovarů, která slibují daleko větší zážitek z konzumace.


napsal(a): Alf Daemon [Odpovědět]

Libor

pondělí, 23. červen 2008
10:27

Libor

pôvodná receptúra... hahahahahahahahahaha...
-pán Mareček, to slovíčkarenie Vám ide, len čo je pravda :-(

ešte si pred pár dňami spomínam na váš prešlap v mediálnej oblasti... To bolo v poriadku, že....

A čo keď podľa agentúry PU Nepilsom je najimporovanejším Březňák...


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI