Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dimitar Alexiev vymenovaný za generálneho riaditeľa Heineken Rusko

Co se píše o pivovarech a pivu


Dimitar Alexiev vymenovaný za generálneho riaditeľa Heineken Rusko

[neděle, 3. srpen 2008]

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Heineken Slovensko Dimitar Alexiev sa od 25. augusta 2008 stane generálnym riaditeľom spoločnosti Heineken Rusko. Jeho vymenovanie na tento post prichádza v období, ktoré je pre Heineken Rusko veľmi dôležité. Prostredníctvom viacerých akvizícií, ako aj vďaka organickému rastu, sa Heineken stal tretím najväčším producentom piva na treťom najväčšom pivnom trhu na svete. Dimitar Alexiev sa tak stane generálnym riaditeľom na trhu, ktorý je z hľadiska objemu predaného piva najväčším trhom spoločnosti Heineken na svete.

Dimitar Alexiev bol do funkcie generálneho riaditeľa spoločnosti Heineken Slovensko vymenovaný v roku 2005.

Pod vedením Dimitara Alexieva iniciovala spoločnosť Heineken Slovensko obrat dovtedy negatívneho trendu vo vývoji na slovenskom trhu s pivom. Na rozdiel od obdobia v rokoch 2002 až 2005, kedy celkový trh piva na Slovensku klesal, v roku 2007 začal slovenský pivný trh rásť. Hlavným faktorom tohto obratu boli najmä zvýšené investície najväčšej pivovarníckej spoločnosti Heineken Slovensko a zavádzanie dôležitých nových produktov a inovácií.

Počas troch rokov posilnila spoločnosť Heineken Slovensko svoju pozíciu lídra na slovenskom trhu z hľadiska objemu predaja, trhového podielu, výnosov i podľa zisku. Spoločnosť uviedla na trh viacero významných inovácií a výrazne investovala do modernizácie výrobných zariadení. Zvýšila tiež výrobnú kapacitu pivovaru v Hurbanove na viac ako 2 milióny hektolitrov piva.

Uplynulý rok dosiahla spoločnosť Heineken Slovensko ďalší míľnik vo svojej histórii. Najhodnotnejšia slovenská značka piva Zlatý Bažant dosiahla magickú hranicu – na celom svete sa tohto piva predalo 1 milión hektolitrov. K tomuto úspechu výrazne prispel predaj práve na ruskom trhu.

„Moje vymenovanie beriem ako skutočnú profesionálnu výzvu. Som však presvedčený, že s podobne odhodlaným tímom, ako som mal tu na Slovensku, môžeme byť rovnako úspešní aj na podstatne väčšom ruskom trhu. Navyše, značka Zlatý Bažant bude pre mňa istým spojivkom so Slovenskom, ktoré sa za tých pár rokov stalo mojim druhým domovom,” uviedol Dimitar Alexiev.

Meno nového generálneho riaditeľa spoločnosť Heineken Slovensko zverejní po jeho vymenovaní do funkcie.

Zdroj: Tisková zpráva Heineken

[Heineken] 23:22 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI