Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Lidé vyjdou do ulic. Bojovat za pivovar

Co se píše o pivovarech a pivu


Lidé vyjdou do ulic. Bojovat za pivovar

[čtvrtek, 18. červen 2009]

Vzrušené debaty Kutnohoráků, glosujících pondělní oznámení společnosti Heineken o ukončení výroby piva v místním pivovaru, zdaleka nekončí. Ba co víc, chystá se dokonce protestní shromáždění.

Akci pořádáme kvůli tomu, že se některým kutnohorským občanům nelíbí, že budou zavírat pivovar, který tady stojí pomalu pět set let. Nezničila ho ani švédská vojska za třicetileté války. A vadí nám, že pak přijdou manažeři z Holandska, škrtnou tužkou na papíře a pivovar končí,“ uvedl organizátor shromáždění Jan Wiesner z Kutné Hory. Oznámení o akci již bylo podle jeho slov předáno městskému úřadu.

Foto

Shromáždění se uskuteční 27. června od 14 hodin na veřejném prostranství v „trojúhelníku“ – parku mezi kutnohorským pivovarem a restaurací Kréta,“ upřesnil Wiesner.

Záměrem organizátora je prý hlavně aktivizovat občany. „Nejde nám o to, změnit chod věcí, ale upozornit na problém. Jde o to, že velké korporace se snaží ničit tradice města. Nějakým způsobem musíme dát najevo svůj nesouhlas a aktivizovat občany,“ poznamenal Jan Wiesner.

Podle názoru starosty města Ivo Šalátka toto shromáždění mnoho nezmění.

Já tento protest podporuji, ale nemyslím, že bude mít valný výnam,“ poznamenal Šalátek. Podle jeho vyjádření bude město zvažovat různé varianty využití objektu pivovaru, přičemž jednou z možností je vyhlášení soutěže pro investory. A ti by mohli přijít s různými nápady. Od pivovaru až po lázně.

Text oznámení:

Věc: Oznámení o shromáždění

Oznamujeme Vám, že dne 27.6.2009 od 14 do 16 hodin, se uskuteční shromáždění, protestu uzavření kutnohorského pivovaru. Shromáždění se uskuteční na veřejném prostranství v trojúhelníku mezi pivovarem a restaurantem Kréta. Doprava nebude v řádném případě narušena. Nebude stavěna žádná tribuna ani jiné zařízení. Předpokládaný počet účastníků cca 150. Pořadatelé v počtu cca budou označeny visačkou. Hlavní svolavatel Jan Wiesner, KH - Sedlec

Zdroj: Kutnohorský deník.cz | Autor a foto: Irena Brandejská


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kamil

pátek, 19. červen 2009
00:26

To co je heineken sdelal v Polsku nyni dela stejne v Cesku. U nas je prve koupil a potom zavrel Gdansk, Warszawe, Bydgoszcz, Braniewo. Velmi libim Vase chutne ceske pivecko a smutno mi je slyset ze te k*&%# chcou znicit Vas pivovar :(
Doufam ze bude tam nekdy nejaky minipivovar... jen nemuzete se dohovorit s heinekenom ze novemu investoru nebude povoleno varit piva... to je normalny zpusob delani heinekena... nedajte se!
Kamil s Polska


napsal(a): Kamil (lzkamil(a)tlen.pl) [Odpovědět]

Petr

čtvrtek, 18. červen 2009
16:51

Petr

Tohle se mi líbí. Přece se najdou lidi kterým není lhostejné, že přijdou nějací přivandrovalci co neumí uvařit pořádný pivo, honí jen prachy a chtějí likvidovat to málo co ještě umíme udělat. Tak pořádně a razantně do toho !


napsal(a): Petr [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 18. červen 2009
09:58

Malakin

Nějaké protesty už těžko něco změní. O uzavření pivovaru je dávno rozhodnuto a že by Heineken technologii odprodal případnému zájemci, který by ji pak využíval k vaření vlastního kutnohorského piva a tím konkuroval jejich Dačickému z Krušovic, tak o tom vážně pochybuju. Teď už je to spíš na městu, jak se k tomu postaví a co s tím podnikne. Maximálně radním může protest otevřít oči a třeba tam bude někdy městský minipivovar...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

siki

čtvrtek, 18. červen 2009
08:55

siki

Držíme palce.....i když už asi pozdě:-(


napsal(a): siki [Odpovědět]

Adsense

15. květen 2024
23:01


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI