Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na pivní slavnosti Kněží hory přiletí obří balón

Co se píše o pivovarech a pivu


Na pivní slavnosti Kněží hory přiletí obří balón

[pátek, 19. červen 2009]

Druhý ročník slavností Kněžihorského piva se blíží. Stejně jako vloni na nich pivovarník Radomil Paták představí úplně nové pivo ze své dílny. Tentokrát slavnost nabídne kromě jiného specialitu v podobě největšího horkovzdušného balónu v republice pro dvanáct lidí.

Mám pocit, že všechna místa na lety balónem jsou už bohužel zamluvená,“ hlásí ke smůle zájemců o létání pivovarník. Děti prý ale nepřijdou zkrátka.

Pořadatelé ze sdružení Přátel Kněží hory mají slíbeno, že po skončení letů bude balón k dispozici nejmenším. Majitel je nechá vždy vystoupat do výšky třiceti metrů a pak je zase spustí. Samozřejmě, pokud to dovolí počasí. Děti opět potěší také bzenečtí loutkaři z Kašpárku, vláček Steelinka či skákací hrad.

Na pódiu zámeckého parku opět vystoupí desítky hudebníků či tanečníků. Poprvé se ve Bzenci představí nekonvenční symfonický orchestr z Police nad Metují.

Orchestr zahraje Abbu či Deep Purple

Padesátičlenný Big Band ovšem nehraje vážnou hudbu, jak by napovídalo složení nástrojů, ale novodobou. V jeho repertoáru jsou skladby Abby, Paula McCartneyho či Deep Purple.

Kromě orchestru zahraje například i Matěj Plíhal, syn Karla Plíhala, skupina Artemis, chybět tradičně nebudou Rytíři Kněží hory.

Koho více než hudba nebo balón zajímá pivo, ocení, že v mnoha stáncích bude k ochutnání celý repertoár bzeneckého pivovarníka včetně vloni nově představeného medového piva. I na letošek si ale Paták připravil pivní novinku. „Chystám jedno extra silné, doufám, že se mi podaří. Víc neprozradím,“ řekl pivovarník.

Ke vstupence bude také jako minulý rok k dostání pivní mince, pro letošní rok nová. Loňské, co zbyly, Paták rozházel v okolí Bzence, jak slíbil. Prý aby měli hledači pokladů v okolí nějaké překvapení.

Slavnosti začnou v sobotu 27. června v zámeckém parku ve 12.00. I tentokrát má akce charitativní záměr. Výtěžek půjde do dětské nemocnice v Brně.

Zdroj: Hodonínský deníék.cz | Autor: Zdeněk Šmýd


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Luky

neděle, 28. červen 2009
16:20

Luky

Všechna piva neměla chybu a i atmosféra byla vynikající. Jen tak dál !!! :)


napsal(a): Luky [Odpovědět]

Moro

neděle, 28. červen 2009
11:18

Moro

Balon jsem sice neviděl (ani ten velký ani ten malý), ale pivo Radek připravil opravdu skvělé - jeho 21 stupňový speciál byl hodně zajímavý. Raději jsem si dopřál jen jeden půllitr. Pro mě byl hit dne - Kněžihorské 12 kozičkové :)


napsal(a): Moro [Odpovědět]

Adsense

16. květen 2024
01:19


posted by: Inzerce

Libor

neděle, 28. červen 2009
12:53

Libor

to Moro: u mňa zvíťazilo polosvetlé :-)


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Roman Holoubek

pátek, 26. červen 2009
16:52

Roman Holoubek

Tak připomínám zítra dvě akce.
V Bzenci: http://www.pivniblog.cz/clanek/3857-Netradicni-pozvani-na-pivo/index.htm

A v Poličce: http://www.pivniakce.cz/clanek/3867-Policka-16-Den-otevrenych-sklepu/index.htm

A pokud budete mít smůlu, tak vás při prohlídce budu osobně provázet já :-)



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI