Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budvar omezuje činnost své gastrodivize

Co se píše o pivovarech a pivu


Budvar omezuje činnost své gastrodivize

[úterý, 30. červen 2009]

Budějovický Budvar omezuje činnost své gastrodivize. Ta má pod svými křídly restauraci v areálu pivovaru, takzvanou Modrou lagunu, legendární Masné krámy v centru města a nedaleký hotel Malý pivovar.

Pravděpodobně už od 1. července, popřípadě 1. srpna bude hotel spravovat nový soukromý nájemce. Objekt ale nadále zůstane ve vlastnictví národního podniku. „K pronájmu hotelového komplexu Malý pivovar jsme se rozhodli proto, že v rámci provozu restaurací v pivovaru, Masných krámech a hotelu jsme vytvářeli nelogickou konkurenci našim zákazníkům. Navíc jsme byli v posledních měsících poptáváni s nabídkou k převzetí dalších gastronomických provozů. Tato situace volala po jasném rozhodnutí, zda chceme podnikat jako pivovar, nebo jako gastronomický subjekt. My jsme se rozhodli pro naší hlavní činnost a tou je pivovarnictví,“ sdělil Právu generální ředitel Budějovického Budvaru Jiří Boček.

Připomněl, že do budoucna si pivovar ponechá restauraci spolu s hojně navštěvovaným návštěvnickým centrem, což má svoji logiku vzhledem k propojení s turistickou nabídkou a marketingem Budvaru. Pivovar zůstane i v Masných krámech a to ze stejných důvodů. „Další gastronomická zařízení už provozovat nebudeme,“ zdůraznil Boček.

Management státního podniku vede závěrečná jednání s konkrétním zájemcem o pronájem celého komplexu hotelu Malý Pivovar v ulici Karla IV. Na spadnutí je tak podpis smlouvy, která bude mimo jiné zajišťovat, že nový provozovatel hotelu převezme všechny stávající zaměstnance.

Zdroj: Právo.cz | Autor: Petr Pokorný


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI