Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Primátor sbírá úspěchy i za velkou louží

Co se píše o pivovarech a pivu


Primátor sbírá úspěchy i za velkou louží

[čtvrtek, 10. prosinec 2009]

Jako každým rokem i letos proběhl v americkém Chicagu další ročník The 2009 World Beer Championships. Soutěžilo se v několika kategoriích pivo, víno a destiláty. V kategorii piv bylo přihlášeno více než 60 vzorků z celého světa Hodnocením byla pověřena porota složena ze 17 zkušených profesionálů v oblasti obchodu, restauratérství i novinářů, kteří se věnují oblasti stravování.

Na základě získaných bodů probíhalo vyhodnocení. Zlatou medaili získal Primátor Premium a v těsném závěsu s o dva body nižším skóre, ale stále na nejvyšší příčce se umístil Primátor Premium Dark. Vysoké hodnocení se dostalo také pivu Primátor Exkluziv 16%. Všechny tři piva byla označena jako vyjímečná. Velkým zklamáním bylo hodnocení piva Primátor Double 24%, které získalo „pouze“ bronzovou medaili a porota ho označila jako doporučené.

I v Americe se prokázalo, že značka PRIMÁTOR je nositelem neobyčejné chuti a kvality.

O Pivovaru PRIMÁTOR a.s

Pivovar PRIMÁTOR a.s. byl založen roku 1872 jako měšťanský pivovar s ročním výstavem 10 912 hl, který se postupně s rozvojem pivovaru zvýšil až na dnešních 130 196 hl. Za více než 135 let se stal součástí města Náchoda. V současné době se prezentuje pivovar jako „Specialista na speciály“ a ve své nabídce má 13 druhů piv, od klasického sortimentu přes vícestupňová speciální piva až po netradiční druhy, jako jsou anglický „Pale Ale“ irský „Stout“ nebo pšenično-kvasnicový Weizenbier. Novinkou v sortimentu pivovaru je Primátor Ležák11%, který se během několika měsíců stal velmi oblíbený mezi zákazníky.

Do roku 2009 byl pivovar vlastněn městem Náchod. Od března 2009 je pivovar členem konsorcia pod vedením společnosti LIF a.s.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Primátor Náchod


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

laďa

čtvrtek, 10. prosinec 2009
20:57

Lada

double není k pití, to už nemá s pivem nic společného - možná ho tak zkusit na výrobu svařáku


napsal(a): laďa [Odpovědět]

Petr

čtvrtek, 10. prosinec 2009
21:19

Petr

to laďa: velice se mi osvědčil na podlívání masa... pivní zajímavost, to bezpochyby, ale tak doušek a stačí.


napsal(a): Petr [Odpovědět]

Adsense

13. květen 2024
13:40


posted by: Inzerce

ladin

pátek, 11. prosinec 2009
08:12

to Petr: S masem souhlasim (ale bacha, je v tom hodne cukru) a navic neni spatny na riznuti s psenicnym od stejne firmy.


napsal(a): ladin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI