Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Olympijské pivo z Plzně už teče do Vancouveru. Vařil ho i hokejista Straka

Co se píše o pivovarech a pivu


Olympijské pivo z Plzně už teče do Vancouveru. Vařil ho i hokejista Straka

[pátek, 11. prosinec 2009]

Česká republika má teď devětaosmdesát jistých olympijských reprezentantů pro Vancouver: 88 sportovců a do party jednoho, který je zlatý už v předstihu. Z Plzně ve čtvrtek odcestoval olympijský ležák značky Pilsner Urquell.

Foto

Na pouť dlouhou 8279 kilometrů vyrazilo sto dvacet sudů. "A 4224 plechovek. To aby nebyla žízeň," vysvětluje Václav Berka, vrchní sládek z Plzně. "A taky aby bylo čím slavit medaile."

V Turíně při posledních hrách padlo osmdesát sudů, když se slavily čtyři cenné kovy. Vancouver tak musí být zákonitě bohatší.

Vychází vám to stejně? 120 sudů = šest medailí.

Z české pivní metropole se tekutý reprezentant vydal do přístavu v Hamburku, pak se bude na tankeru kolébat přes Atlantik a Panamský průplav. V Torontu nasedne do vlaku a po 35 dnech cestování dorazí do dějiště zimních her v Kanadě.

"Pivo je součástí stravování Čechů, takže i našich sportovců," vysvětluje František Dvořák, šéf české výpravy. "Neměli bychom proto narušovat jejich stravovací návyky."

Na přípravě olympijské várky se podílel i zlatý hokejista Martin Straka. Vítěz z Nagana osobně dohlížel na kvalitu surovin i průběh kvašení.

"Několikrát přišel zkontrolovat a ochutnávat," prozradil sládek. Pak Straka jako čestný znalec plzeňského moku prohlásil: Ano, tohle pivo může do Vancouveru.

"Martina, našeho kamaráda, jsme pozvali do pivovaru, aby tuhle várku pomohl navařit," dodává Berka. "Myslíme si totiž, že je třeba zadělat na nové olympijské zlato."

Zdroj: OH iDnes.cz | Autor: Filip Grim


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

h.p.

neděle, 13. prosinec 2009
18:56

Inu... kecy,kydy,nesmysly PR borců


napsal(a): h.p. [Odpovědět]

Pavel R.

sobota, 12. prosinec 2009
11:46

Pavel R.

Také se mi zdá, že koukají do prázdné nádoby... Nikde ani trochu páry, kapka něčeho mokrého... :-?


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

PetrV

pátek, 11. prosinec 2009
23:53

PetrV

Ta PR zpravicka je spis blbe napsana. Jinak na te veci mi neprijde nic tak divneho. Urcite i p.Berka to o tom vareni myslel s nadsazkou. Straka je tzv."Honorary Ambassador Pilsner Urquell", coz je oznaceni, ktery propujcuje PU treba prave znamym Cechum, v USA tedy hokejistovi. Trochu me v PU stvou tim, jak na podobne fotky davaji tu historickou varnu, v ktere se uz nevari. Pritom ta nova je take zevnitr medena, jen neni tak hezky nostalgicka na pohled zvenci - i kdyz to chapu, ale je to takove klamave.


napsal(a): PetrV [Odpovědět]

Dan

pátek, 11. prosinec 2009
22:55

Dan

"osobně dohlížel na kvalitu surovin i průběh kvašení"
Opravdu bych rád věděl, jak mohl dohlížet na průběh kvašení? Do CKT není vidět :-?
A ta fotka z varny? Myslím, že ten člověk viděl něco takového poprvé v životě! No hlavně že se hned odborně adaptoval a uvařil to dobře... ::lol
A když si čtu, jakou dlouhou cestu musí tato "součást stravování" urazit, tak to opravdu vydrží jen mrtvá pivní sodovka z Plzně... :)


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

13. květen 2024
12:28


posted by: Inzerce

Dwarf

pátek, 11. prosinec 2009
22:39

Dwarf

dohlížel?? na té fotce vypadá jak čerstvě vyoraná myš... (nic proti němu nemám, jen si myslím, že dohlížet může jen qalifikovaná osoba)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

moreli

pátek, 11. prosinec 2009
15:19

moreli

To je tak pitomá reklama, až jsem se ji nakonec musel smát .http://pivni.info/ikony/icon_lol.gif


napsal(a): moreli [Odpovědět]

tomino

pátek, 11. prosinec 2009
10:21

tomino

::lol ::lol ::lol
Martina asi někdo liskl hokejkou po čuni tak,že ztratil veškerou chuť...


napsal(a): tomino [Odpovědět]

ladin

pátek, 11. prosinec 2009
09:41

Vic, vic, vic takovych clanku, ja se rehtal, az jsem mel slzy v ocich :-)

...tekutý reprezentant ...Pivo je součástí stravování Čechů, takže i našich sportovců... čestný znalec... aby tuhle várku pomohl navařit...

Uz mi jen chybi dodat, ze vrchni smenovy inzenyr plzenske chemicky naoplatku cutalistovi poradil nejake hokejove moudro a fanousci se tak mohou tesit na zarucenou medaili.


napsal(a): ladin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI