Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Stánek výrobků z krasu letos opustí pivovar

Co se píše o pivovarech a pivu


Stánek výrobků z krasu letos opustí pivovar

[čtvrtek, 17. prosinec 2009]

Tradičního lednového veletrhu Regiontour, na kterém předvádí svoje produkty vystavovatelé z Moravského krasu, se poprvé po letech nezúčastní Pivovar Černá Hora. Na stánek se tak budou muset složit společně s vystavovateli pouze města Blansko a Boskovice.

Foto

Pivovar Černá Hora se letos poprvé s námi nebude podílet na úhradě stánku na veletrhu regionálních produktů. Budeme muset proto na něj letos dát větší částku než obvykle,“ uvedla místostarostka Boskovic Jaromíra Vítková.

V předchozích letech náklady na stánek z jedné pětiny platil Pivovar Černá Hora, dvě další pětiny uhradily město Boskovice a Blansko a zbytek vystavovatelé z regionu.

Šéf pivovaru Jiří Fusek nám teď oznámil, že kvůli tomu, že musí platit zvýšenou sazbu ze spotřební daně na pivu, se už nebude podílet na žádných kulturních a sportovních akcí na Blanensku a Boskovicku,“ vysvětlil rozhodnutí starosta Boskovic Jaroslav Dohnálek.

Stánek s produkty z Moravského krasu vyjde celkově na tři sta šedesát tisíc korun. Z této částky hodlají vystavovatelé zaplatit postavení stánku, jeho pronájem a účty za energie v době trvání veletrhu. Náklady si rozdělí Blansko napůl s Boskovicemi. „Šedesát pět tisíc máme na veletržní stánek vyhrazených v rozpočtu na příští rok. Rádi bychom však na část ještě našli nějaké sponzory. Zbylých sto pět tisíc uhradí jednotliví vystavovatelé z regionu Boskovicko,“ přiblížila Vítková.

Na veletrh Regiontour se lidé můžou podívat na tradiční regionální produkty od 14. do 17. ledna 2010.

Zdroj: Blanenský deník.cz | Autorka: Vladěna Šebelová| Foto: Hynek Skoták


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI