Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivaři sedí u půllitrů radši doma

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivaři sedí u půllitrů radši doma

[sobota, 21. srpen 2010]

Příznivci piva si podle některých hostinských kupují svůj chmelový mok zejména v supermarketu, točené raději oželí.

„Lahváč“ u televize vyjde mnohem levněji než sklenička s kamarády v hospodě.

Důvodem nižšího čepování piva není podle mě spotřební daň, která platí od nového roku, ale politika pivovarů. Lahvové pivo prodávají v supermarketech pod cenou výrobních nákladů a v sudu platíme mnohem dražší. Musím zákazníkům občas ukázat fakturu, aby mi věřili, za kolik pivo nakupuji. Točíme Gambrinus a tam je mezi lahvovým a točeným rozdíl pět korun, zákazníci mi to ani nevěřili,“ řekl majitel restaurace Na bojišti v Nové Bystřici Rudolf Urban.

Ohledně odbytu piva jsou malé tuzemské pivovary na tom stejně jako další dodavatelé zboží. Vedení nadnárodních řetězců je nutí k cenám, které se často ani nerovnají výrobním nákladům. Mezi nabídkou v supermarketech se navíc občas začíná objevovat pivo zahraniční, konkrétně polské výroby. Dodavatel buď musí respektovat podmínky řetězců nebo prodávat svůj produkt jinde.

Zákazníci, kteří si dřív denně přišli na dvě až tři piva, nám odpadli. Ale v sezoně se to moc nepozná, protože tu jsou turisté. Úbytek konzumentů se ukáže až na podzim,“ doplnil Rudolf Urban.

Spolumajitel penzionu U jezárka v Suchdole nad Lužnicí Pavel Hanus také nejásal: „Čepujeme Gambrinus a koruna, o kterou pivovar navýšil cenu, je znát. Lidé nemají peníze, je to rok od roku horší.“ S navýšením cen plzeňského piva naopak počítal majitel v třeboňské restauraci Šupina Petr Müller včas, a proto tam cena zůstala stejná.

Odbyt lahvového piva se zvedl v poměru k sudovému poměrně výrazně. Lahvové pivo proto nyní převyšuje výrobu. Hlavně nás trápí zvýšená spotřební daň, kterou jsme promítli do cen a teprve až konec roku ukáže, jak ovlivní výstav piva,“ řekla ředitelka pivovaru Bohemia Regent Andrea Stasková.

Zdroj: Deník.cz | Autorka: Stanislava Koblihová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

DanD

pondělí, 23. srpen 2010
11:26

DanD

Možná by těm hospodským pomohlo, kdyby místo Gambrinusu čepovali pivo.


napsal(a): DanD [Odpovědět]

Bakalář1454

pondělí, 23. srpen 2010
12:41

Bakalář1454

to DanD: Ale to záleží na nás zda se bude točit pivo, hospodský si to rozmyslí zda plná nebo prázdná hospoda. Ale je hodně lidí kterým je to jedno a tak se točí G.


Bakalář1454

neděle, 22. srpen 2010
18:37

Bakalář1454

Pivovary uvaří určité množství piva a pokud hospodští točí pivo z velkých pivovarů jako je např.Gambrinus, Pilsner, Krušovice z důvodu toho že, do nich tyto pivovary napumpují peníze a zavážou si je, není místo na menší pivovary, které nemají tolik peněz aby si kupovali hospody. Tak jejich pivo navíc prodají do supermarketů pod cenou a kde velké pivovary mají při jejich výrobní ceně pořád zisk! Tak si myslím že díky tomu je pořád tolik pivovarů na hraně existence! Ale hlavně je to na Vás, na konzumentech zda budete mlčky sedět nad Gambrinusem a zde budete silní jak s tím nesouhlasíte, nebo dáte ve své hospodě najevo že máte zájem o malý pivovar!
Vy jste zákazníci! Vy máte právo jít na jaké pivo chcete! Tak řekněte u Vás v hospodě sorry půjdu vedle na jiné pivo než je Gambáč! Ne tady fňukáte a nic z toho. Vy máte v rukou co se kde bude točit! Nedochází Vám to?


Adsense

23. květen 2024
17:17


posted by: Inzerce

Michal

neděle, 22. srpen 2010
22:48

Michal

to Bakalář1454: Myslim, že tady pláčeš na špatnym hrobě...


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

pan Shimi

neděle, 22. srpen 2010
14:58

pan Shimi

Přesně. Jenom díky těmhle restauratérum se pak píšou články o tom, že češi sou pivní barbaři a podobný kydy. Ať si vyžerou to, na čem si stavěj kšefty a podporujou europiva..


napsal(a): pan Shimi [Odpovědět]

Michal

neděle, 22. srpen 2010
13:49

Michal

A sme zase u toho. Chození do putyky na pivo je o setkání s kámošema, pokecání s nima na obvyklý i neobvyklý témata, o zábavě a vůbec o kontaktu se světem. Je mi fuk, jestli mi pivo v hospodě vyjde o 200% dráž než lahváč ze sámošky. Pro mě tuto neni o ceně, tu mam na poslednim místě (když beru v úvahu normální hospody, nemam na mysli nóbl podniky někde na václaváku, kde bych dal za pivo osum pětek)


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Narmer

neděle, 22. srpen 2010
11:48

Narmer

V článku zmiňované hospody znám. Na bojišti je příjemná hospůdka, kde je na soutoči G a Regent (tedy - alespoň vloni tomu tak ješte bylo). A pan majitel si stěžje...na cenu gambrihnusu a ne na cenu Regenta. Mám pro něj dobrou radu - vyhodit g-hnusy a má po starostech.
Okolo penzionu U jezárka v Suchdole jsem jel letos na kole a bylo tam výslovně napsaný : nezastavuj, jeď dál ! (teda, nebylo to tak doslova, bylo tam napsané Gambrinus).
Restaurace Šupina - od pivovaru Regent coby kamenem dohodil a zbytek došel? Je to ostuda, že tam vůbec předražené plzeňské produkty mají!


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Honza Světpiva.cz

neděle, 22. srpen 2010
14:13

Honza Světpiva.cz

to Narmer: jenze to je o tom, co si porad vetsina lidi mysli o pivu. Das so televize reklamu na Branik kubatury dvoulitr a lidi to budou pit - vtipna reklama, co jim rekne, co maji pit....

Takze kdyz to pije 90% jeho kamaradu, pujde clovicek do tam, kde toci G. Proto je to porad tak, jak je...


Krišot

sobota, 21. srpen 2010
18:19

Krišot

U piva na cenu nehledím, zajímá mě kvalita.V mé domovské hospodě je kvasnicová 12ka Janáček za 22 a ve vedlejší g-hnus 11 za ty samé prachy. Hospodský si naučil chodit lidi na Janáčka a má na rozdíl od vedlejší hospody plno.Lidi začali na Janáčka chodit zčásti z nostalgie,že se tam vrátilo pivo z Brodu, a zčásti protože je fakt dobrý.Přitom ještě nedávno v té hospodě byl g-hnus 10 a chodila tam tak polovina lidí co teď.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

vvojtak

sobota, 21. srpen 2010
16:53

vvojtak

Škoda že je většina restauratérů obdobná pana Urbana a brečí, že nakupují desítku Ghnus za 13,- korun a takovéhle pivo za 23,- již moc lidí neláká. Přitom nákupka u regionálních pivovarů je kolem 10,-Kč za desítku, mnohde i níž. Chudák pivař pak střídá dvě tři hospody a vlastně nemá skoro kam jít ...


napsal(a): vvojtak [Odpovědět]

Chody

sobota, 21. srpen 2010
15:33

Chody

Chyba lávky páni restauratéři. Pivaři sedí v hospodách, kde je na čepu dobré pivo, ne patoky původem z Plzně :-8


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

tomino

neděle, 22. srpen 2010
10:36

tomino

to Chody:
asi tak!:D


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Kolt

neděle, 22. srpen 2010
11:52

Přesně. Brečí a přitom je jen na jejich podnikatelském citu a umu, jaké budou prodávat pivo. Vsadili-li na Gambáč, tak ať se nediví, že pivaři raději zůstanou doma u televize nebo zajdou do hospody s lepší nabídkou. Nebo mají s plzeňským pivovarem "nevypověditelné" smlouvy? Pak to je jejich blbost.


napsal(a): Kolt [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI