Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holba Šerák je nejlepším nápojem na Olomoucku. Patří ji ocenění Regionální potravina.

Co se píše o pivovarech a pivu


Holba Šerák je nejlepším nápojem na Olomoucku. Patří ji ocenění Regionální potravina.

[středa, 25. srpen 2010]

Tradiční české pivo Holba Šerák se stalo Regionální potravinou, kterou vyhlašuje Ministerstvo zemědělství ČR a potravinářská komora ČR ve spolupráci s Agrární komorou Olomouckého kraje. 11 potravinářských odborníků hodnotilo celkem 63 výrobků v 5 kategoriích. Holba Šerák zvítězila v kategorii alkoholických a nealkoholických nápojů s výjimkou vína a získala právo využívat označení Regionální potravina na výrobku po dobu 4 let.

Je to jedna z dalších možností odlišit se a určitě ji využijeme. Trh je zaplaven velkým množstvím různých potravin, mnohdy nízké kvality a neurčitého původu. V hanušovickém pivovaru se vyrábí pivo už 136 let podle tradičních receptur a po celou tuto dobu garantujeme konzumentovi prvotřídní kvalitu spojenou s jedinečnou chutí. Označení výrobku logem Regionální potravina pomůže spotřebiteli v jeho orientaci při nákupu,“ vyjadřuje Vladimír Zíka, výkonný ředitel pivovaru Holba.

Projekt Regionální potravina má podpořit a propagovat kvalitní potraviny vyráběné na území regionu. Malým a středním výrobcům pomáhá zvyšovat vlastní prestiž a současně podporuje vazbu místních lidí na domácí produkty, jejichž úspěch není dílem masivní reklamy, ale především vysoké kvality a dobré chuti. V prostředí silné konkurence nadnárodních značek současně přispívá k udržení pestrosti nabídky na trhu a tím i spokojenosti spotřebitele.

Dalším důvodem pro preferenci regionálních potravin je i významný fakt, že tyto potraviny jsou díky krátkým distribučním cestám mnohem čerstvější než potraviny, které k nám putují z velké dálky. Regionální potraviny mívají proto zpravidla lepší chuť i cennější nutriční vlastnosti. Neméně důležitá je skutečnost, že čím blíže jsou potraviny ke spotřebiteli, tím méně je zatíženo životní prostředí při jejich dopravě.

K tomu se dále přidává významný aspekt podpory zaměstnanosti v daném regionu, na kterém se významně podílí právě regionální výrobci. Všechny uvedené důvody dokládají důležitost propagace regionálních potravin a naše země se tímto krokem připojuje k řadě vyspělých států, které podobné podpůrné programy úspěšně využívají již déle.

V 11-ti členné hodnotící komisi zasedli odborníci ze státní zemědělské a potravinářské inspekce, krajské veterinární správy, krajské agentury pro zemědělství a venkov, Agrární komory Olomouckého kraje, Potravinářské komory ČR, MZe ČR a SZIF.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Holba Hanušovice


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI