Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Pivovaru Svijany budují další spilku a ležácké tanky

Co se píše o pivovarech a pivu


V Pivovaru Svijany budují další spilku a ležácké tanky

[úterý, 8. únor 2011]

Pivovar Svijany opět potvrzuje svou pověst výrobce piva zakládajícího si na tradičních postupech našich předků. V minulém roce zainvestoval do vybudování nových ležáckých sklepů, které jsou ještě ve výstavbě, od ledna letošního roku roste také nová spilka.

Možná až puntičkářské dodržování tradičních výrobních postupů a trvale rostoucí zájem pivařů o svijanské pivo nutí vedení Pivovaru Svijany k neustálým investicím do místního provozu. Charakter zdejšího piva je totiž tvořen nejen používáním klasických, kvalitních a především českých surovin (např. chmele z vlastních chmelnic v Polepských blatech), ale také kvašením v otevřených kádích a zráním v ležáckých sklepech.

Momentální kapacita 6 samostatných spilek se 49 otevřenými kvasnými káděmi se již ukázala jako nedostatečná, a proto byla v lednu letošního roku zahájena výstavba sedmé spilky, v níž bude svijanské pivo kvasit v 17 nových nerezových otevřených kádích.

Se zvyšující se kapacitou spilek souvisí také rozšiřování kapacit pro zrání piva. Ve Svijanech se nechává pivo uležet dle druhu 30 – 60 dní v ležáckých tancích. Ocelové nádoby o objemu od 60 do 600 hl piva jsou velmi náročné na prostor ležáckých sklepů. Pro to, aby mohla být tato část tradiční výroby piva zachována, jsou ve Svijanech instalovány nové ležácké tanky v závislosti na zvyšujícím se zájmu o místní pivo téměř každý rok. Poslední rozšíření proběhlo v letech 2007, 2008 a 2009, zprovoznění nově budovaného sklepa s 27 ležáckými tanky je plánováno na letošní březen. Kapacita dozrávajícího piva se tak zvýší o dalších 15 tisíc hektolitrů.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Svijany

[Svijany] 09:55 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

masakr

úterý, 8. únor 2011
17:53

Třeba tam budou koupele až to lidi přestanou pít:-(


napsal(a): masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

hroch

úterý, 8. únor 2011
15:42

hroch

Teď to chce hlavně zvětšit varnu.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

pinkano

úterý, 8. únor 2011
12:19

pinkano

K smíchu.. tetrahop a ředěné pivo jako tradiční postupy a jejich puntíčkářské dodržování? :)


napsal(a): pinkano [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI