Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar demolují. Co s ním bude, soukromník říci nechce

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar demolují. Co s ním bude, soukromník říci nechce

[pondělí, 7. březen 2011]

Chomutovský pivovar rozebírají stroje. Dříve patřil firmě A. Nováka, teď jeho švagrové. Co s ním bude dál?

Foto

V chomutovském pivovaru se znovu pracuje. Ale místo piva se bourají zdi. Stroje se zakously do zdí a sutin, z budovy už fakticky stojí jen komín, průčelí a dlouhá budova viditelná z Mostecké ulice.

Kde dříve byly železářství a další obchody, je dnes k vidění pouze zábrana s cedulí zákaz vstupu. Při pohledu do dvora je vidět, že z útrob zbyl vlastně jen komín, jinak je plocha posetá troskami.

Mezi lidmi se začíná povídat, že pivovar z konce 19. století bude zdemolován určitě celý a na jeho místě vyroste obchodní centrum.

Starý pivovar dlouhá léta patřil firmě Multitechnik, v níž kdysi figuroval exstarosta Chomutova Alexandr Novák, který byl nedávno nepravomocně odsouzen za to, že jako starosta vzal více než čtyřicetimilionový úplatek. Novák na Chomutovsku vlastní hektary pozemků a kromě jiného staví benzínové pumpy.

Novák firmu převedl na své příbuzné, podle rejstříku nyní firma patří Janě Šilhánkové, což je sestra Novákovy manželky Evy. O nadstandardních vztazích Multitechniku a Nováka svědčí i to, že jeho vila stojí i na pozemcích této společnosti.

Změna majitele?

Paní či slečna v kanceláři Multitechniku nás ovšem po telefonu upozornila, že pivovar už společnosti nepatří.

Podle katastru patří společnosti Venuše Chomutov s.r.o.. Což je ovšem pouze přejmenovaný Multitechnik, který se rozštěpil do dvou „planetárních“ společností – Venuše Chomutov a Mars Chomutov. Obě vznikly na konci ledna 2011, mají sídla na adrese Multitechniku a v obou má stoprocentní podíl již zmiňovaná švagrová Alexandra Nováka Jana Šilhánková.

Tu jsme v kanceláři Multitechniku nezastihli. Číslo jejího mobilu jsme nedostali. „Nechte mi na vás telefon, paní Šilhánkové to vyřídím. Jestli se vám ozve, to ale nevím,“ vzkázala redaktorovi pracovnice Multitechniku. Jednatelka společnosti se neozvala ani po několika dnech.

O tom, co na místě starého pivovaru bude, tak Chomutováci mohou pouze spekulovat. Podle mnohých tam vyroste obchodní dům. Podle územního plánu města Chomutova je prostor pivovaru určen pro “smíšené obchody a služby“.

Zdroj: Deník.cz | Autor a foto: Jan Rödling


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kostelec

pondělí, 7. březen 2011
16:05

Kostelec

těsně vedle
TESCO


napsal(a): Kostelec [Odpovědět]

Sekal

pondělí, 7. březen 2011
13:45

Sekal

To by mne zajímalo, co dělají památkáři.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Adsense

15. květen 2024
07:33


posted by: Inzerce

Energetik

pondělí, 7. březen 2011
13:48

Energetik

to Sekal: Nic. Starají se o to, jaký přesný odstín okenních rámů si chce někdo při rekonstrukci vlastního obydlí pořídit, aby to nehyzdilo okolí.... To jsou totiž zásadní priority.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

h.p.

pondělí, 7. březen 2011
13:06

Co tam bude?Lze odhadnout naprosto přesně..lukrativní pozemek v centru města-takže Albert,Spar,Lídl či jiný blbinec krabicového typu..
Majiteli objektu třikrát Fuj !!!


napsal(a): h.p. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI