Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tomanec měl kritiky i obhájce

Co se píše o pivovarech a pivu


Tomanec měl kritiky i obhájce

[čtvrtek, 23. červen 2011]

Radniční pivovar dostane více než milion za klimatizaci opravenou na vlastní pěst.

Podnikatel Miroslav Tomanec dostane od města milion a dvě stě tisíc korun za opravenou vzduchotechniku v nedávno otevřeném Radničním pivovaru na Masarykově náměstí. Odsouhlasilo to včerejší jihlavské zastupitelstvo.

Foto

Firma Fabes, kterou Tomanec zastupuje, totiž do vzduchotechniky v Radničním pivovaru investovala dva a půl milionu. Prostory má přitom pronajaté od města.

Někteří zastupitelé jsou přesvědčeni, že tímto jednáním Tomanec porušil smlouvu. O opravě dal totiž městu vědět až poté, co ji na vlastní náklady provedl. Teprve potom požádal oficiálně o proplacení nákladů. „Myslím si, že tímto jsme porušili smlouvu,“ řekl během jednání zastupitelstva Erich Janderka (ODS), který se pak zdržel hlasování. Podle něj je totiž možné rozhodnutí zastupitelstva napadnout. „Samozřejmě, že takhle se pak může dovolávat každý. Stalo se, koalice se domluvila, ale já nebudu hlasovat pro něco, čím porušujeme smlouvu,“ dodal Janderka.

Naopak primátor Jihlavy Jaroslav Vymazal (ODS) byl jednoznačně na straně podnikatele. Podle něj je celá situace velmi složitá na vysvětlení. „Došlo k neúmyslnému rozporu, my jsme měli snahu udělat novou smlouvu řádně, tak aby byla ve prospěch města dobře nastavená,“ řekl Vymazal.

Svůj postoj hájil tím, že tento krok je kompromisem pro obě strany, jak pro město, tak pro firmu. To, že by zastupitelstvo porušilo smlouvu, si nepřipouští.

Pokud budeme striktně trvat na smlouvě, tak opravdu by to bylo její porušení. Ale vzhledem k tomu, že předchozí období, kdy měl prostory jiný nájemce, nebylo čisté a rovné, byla smlouva takto nastavena. Je potřeba vztahy ale vyčistit, a tímto kompromisním krokem jsme tak udělali,“ obhajoval rozhodnutí primátor. Ten navíc dodal, že novou vzduchotechnikou se zhodnocuje majetek města.

Miroslav Tomanec včera nebyl k zastižení, již před časem ale uvedl, že se nejednalo o běžnou opravu, ale o odstranění skryté vady, která byla podle něj řádně reklamována, a už v lednu mu město přislíbilo, že zabezpečí její odstranění. „Jsem přesvědčen, že náklady, které souvisí se skrytou vadou, nám náleží,“ vyjádřil se nedávno Tomanec.

Radniční pivovar je v provozu přibližně měsíc. Ve výběrovém řízením na tyto prostory byl Tomanec jediným zájemcem.

Zdroj: Jihlavský deník | Autorka: Dana Dvořáková

http://jihlavsky.denik.cz/zpravy_region/20110623_ji_tomanec-mel-kritiky-i-obhajce.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI