Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Počkají na výstřel z děla a hurá na pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Počkají na výstřel z děla a hurá na pivo

[pátek, 24. červen 2011]

Pivo poteče proudem a dobré hudby bude dost. Hvězdou Pivovarské pouti bude Ivan Mládek a jeho Banjo Band.

Chmel, slad a voda jsou základ pro dobré pivo. Když k tomu člověk přidá ještě zábavu a hudbu, nečeká ho nic jiného než Pivovarská pouť. Ve Strakonicích na Podskalí ji v sobotu 25. června hodinu po poledni zahájí výstřel z děla.

Odstartuje tak zábavné odpoledne, na které se sjíždějí milovníci zlatavého moku z celé republiky. Bývá jich až kolem pěti tisíc a ochutnat letos mohou speciality, jako je Velkopřevor, Klostermann či Král Šumavy. „Nepasterizované pivo má podle odborníků z oblasti medicíny příznivé účinky na obranyschopnost organismu,“ láká na slavnosti obchodní marketingový ředitel strakonického pivovaru Marek Pohanka.

Hvězdou loňských slavností byl Zdeněk Izer, letos ho na dolní scéně pod pivovarem vystřídá Ivan Mládek se skupinou Banjo Band.

Hašlerky, staropražské písničky a pouťové odrhovačky zahraje na té samé scéně Pražský Hradčanský orchestr, odpoledne ho vystřídá taneční orchestr Scéna. Parkem na Podskalí zazní tradičně Nektarky. Kdo nemusí dechovku, může si v areálu pivovaru poslechnout třeba skupiny Jaksi Taksi, Anča Band, Dva a půl cvrčka nebo 12° Bag Pipers a večer Parkán.

Jako každý rok budou i letos lidé u řeky netrpělivě očekávat příjezd plavidel, na prapodivných lodích budou piráti, námořníci a jiné postavičky. Svoji cestu startují v poledne v Katovicích. Lidé budou mít možnost si je prohlédnou u řeky o tři hodiny později.

O to, aby si Pivovarskou pouť mohli užít i malí návštěvníci, se postará režisér Zdeněk Troška. S pohádkovými bytostmi pro děti chystá spoustu her. Soutěžit budou také dospělí, například v hodu pivním sudem nebo páce. Vrcholem celodenní akce bude večerní ohňová show s půlnočním ohňostrojem.

Zdroj: Sedmička.cz | autorka: Klára Alešová

http://www.sedmicka.cz/usti-nad-labem-decin-teplice-litomerice/clanek?id=255035


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI