Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Společnost Heineken přispěla ke snížení produkce skleníkových plynů. Dobře recyklovala odpad z obalů

Co se píše o pivovarech a pivu


Společnost Heineken přispěla ke snížení produkce skleníkových plynů. Dobře recyklovala odpad z obalů

[středa, 29. červen 2011]

Společnost Heineken Česká republika vloni díky využití odpadů z obalů snížila emise. Svědčí o tom certifikát, který v těchto dnech v Praze převzali zástupci Heinekenu z rukou autorizované obalové společnosti EKO-KOM, která jej udělovala.

Účastí v systému plnění povinností zpětného odběru a recyklace odpadů z obalů tak Heineken přispěl ke zlepšení životního prostředí a snížení „uhlíkové stopy“. „Produkce skleníkových plynů (CO2) byla díky zodpovědnému přístupu Heinekenu snížena celkem o 4 784,401 tun. To v praxi představuje souhrnnou úsporu energií 114 918 864, 32 MJ,“ píše se na certifikátu o úspoře emisí za rok 2010. Pro srovnání: letadlo při jediném letu z Prahy do Rio de Janeira vyprodukuje jednu tunu CO2.

Díky účasti v systému EKO-KOM se společnost Heineken přímo podílí na úsporách energie, snižování produkce skleníkových plynu a omezení řady negativních vlivů na životní prostředí. Díky LCA metodě zpracování studie naprosto přesně víme, nakolik jsme zátěž na životní prostředí snížili,“ konstatuje OpCo TPM manažer společnosti Heineken Česká republika Petr Poledne, který certifikát přebíral.

Jak dále vyplynulo z konečných výsledků, celkem se v celé republice tříděním a recyklací odpadů v systému EKO-KOM podařilo za uplynulý rok snížit zátěž životního prostředí o 954 579 tun CO2 a uspořit tak 23,3 miliard MJ energie. Uvedené množství energie spotřebuje za rok 260 000 domácností. Úspora CO2 dále představuje jedno procento produkce všech skleníkových plynů v České republice za jeden kalendářní rok. Díky třídění odpadů se ušetřilo tolik CO2, kolik vyprodukuje deset procent aut v ČR během ročního provozu.

Studii pro společnost EKO-KOM vypracovali univerzitní odborníci. Použitá metoda LCA má pevně danou strukturu a provádí se podle mezinárodních norem. Posuzuje dopady recyklace jednotlivých tříděných odpadů – papíru, plastů, skla, kovů a nápojových kartonů na životní prostředí.

Výsledky prokázaly jednoznačné enviromentální přínosy sběru a recyklace odpadů po celou dobu, tedy od uložení do kontejneru přes recyklaci až po konečné nové využití. K závěrečným výpočtům byly shromážděny detailní informace o všech procesech nakládání s tříděnými odpady.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika

[Heineken] 10:05 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

wolfgang

čtvrtek, 30. červen 2011
07:06

Copak Heineken a jeho provozovny v ČR. Pivo, které produkují je velmi podprůměrné. Ale oproti tomu, co produkuje Heineken tady v Rusku, jsou to piva vyšší kvality. To co Heineken dovede je hrůza. Například pokud je na etiketě piva Amstel napsáno "slow brewed" cuká mi koutek, na další jeho verzi (obal plech)je hrdě "premium lager", pročež podle zdejší legislativy je uvedena i stupňovivost pův.mladiny a na plechovce stojí 9% w/w. Alkohol 4,5% v/v. Některé regionální mutace korporace Heineken Russia bych nenalil ani prasatům.


napsal(a): wolfgang [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 30. červen 2011
00:54

Dan

Nejlepší na tom je, že se tou ekologií ohání ten, který tady zavádí neekologické obaly.
Je v těch snížených emisích také započítaná výroba PET lahví, jejich recyklace a spalování v kamnech, některými ekoligicky nemyslícími jedinci?


napsal(a): Dan [Odpovědět]

pechi

středa, 29. červen 2011
15:56

pechi

No prosím. Zavřete všechny svoje velkovýrobny - zvláště Krušo a Brno a hned přispějete dobré věci. 1/ méně patoků, 2/ méně dalších škodlivých emisí a plastových obalů. Tak se nad tím zamyslete, byl by to velký přínos a šli byste příkladem dalším chemičkám, které by vás mohly následovat...


napsal(a): pechi [Odpovědět]

Sekal

středa, 29. červen 2011
12:03

Sekal

"Pro srovnání: letadlo při jediném letu z Prahy do Rio de Janeira vyprodukuje jednu tunu CO2." Pěkná demagogie, zřejmě to počítali na nějakých carbonfootprintových kalkulačkách, reálné číslo bude okolo 300 tun CO2, kdyby totiž letadlo vyprodukovalo za cestu do Ria jen 1 tunu, bylo by zhruba dvakrát ekologičtější než můj dvoulitrový diesel.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Adsense

13. květen 2024
03:19


posted by: Inzerce

Jakubisko

středa, 29. červen 2011
10:39

Celá produkce Hlenekenu by se dala označit za emise...


napsal(a): Jakubisko [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI