Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bronzová medaile pro Pivovar Černá Hora na Blanensku

Co se píše o pivovarech a pivu


Bronzová medaile pro Pivovar Černá Hora na Blanensku

[úterý, 6. září 2011]

Pivovar Černá Hora na Blanensku si odvezl prestižní ocenění z odborné degustační soutěže Dočesná 2011. Její porota o uplynulém víkendu rozhodla, že výčepnímu pivu Kern náleží bronzová medaile v kategorii polotmavých piv.

Z ocenění mám velkou radost. Těší mě, když vidím, že se značka Černá Hora napříč republikou stala synonymem pro poctivé a dobré pivo,“ uvedl Vlastimil Zedek, sládek černohorského pivovaru.

Odborná degustační soutěž Dočesná probíhá již tradičně pod záštitou Chmelařského institutu v Žatci, a to při příležitosti Žateckých slavností. Do letošního 54. ročníku se přihlásilo 35 pivovarů s rekordními 196 vzorky piv.

Piva z Černé Hory získala celou řadu ocenění i loni – v soutěži Zlatá Salima 2010 zvítězil pšeničný ležák Velen v kategorii alkoholických nápojů. První místo obsadil také černohorský Granát v soutěži Pivo České republiky 2010, zlatou medaili v kategorii neobvyklých piv si z klání Znojemský hrozen odvezl opět Velen. Druhé místo obsadila na Dočesné 2010 piva 1530 v kategorii speciální pivo světlé a Kamelot mezi světlými ležáky. Sdružení přátel piva 2010 potom ocenilo Moravské sklepní nefiltrované stříbrnou medailí.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI