Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Plzeňský Prazdroj inovuje a přináší Gambrinus Originál 10° a osvěžující míchané nápoje z piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Plzeňský Prazdroj inovuje a přináší Gambrinus Originál 10° a osvěžující míchané nápoje z piva

[čtvrtek, 5. duben 2012]

Plzeňský Prazdroj inovuje a představuje výčepní Gambrinus s plnější chutí a názvem Gambrinus Originál 10°. Zároveň uvádí na trh dva nové nízkoalkoholické míchané nápoje z piva, Gambrinus řízný citron a Gambrinus limetka a bezinka. Ty jsou určeny lidem, kteří hledají to nejlepší osvěžení. Značka tím reaguje na rostoucí poptávku českých spotřebitelů po různorodosti a měnící se preference českých pivařů.

Chuťové preference českých spotřebitelů se mění. Na změny reaguje také Gambrinus, pivo, které je již řadu let hlavním nositelem typického chuťového charakteru českého piva. „Český pivní trh je mnohem dynamičtější než kdykoli v minulosti. Spotřebitelé očekávají inovace a rozmanitou nabídku. Gambrinus oslovuje miliony lidí a pečlivě naslouchá jejich přáním. Proto představujeme Gambrinus Originál 10° s plnější chutí a nízkoalkoholické míchané nápoje, které příjemně sladí chuť výčepního Gambrinusu a přírodní ovocné šťávy,“ říká Doug Brodman, generální ředitel společnosti Plzeňský Prazdroj.

Gambrinus Originál 10° s plnější chutí

Gambrinus Originál 10° plně zachová oblíbený charakter plzeňského piva a nabízí ještě plnější chuť. „Vnímáme, že současní pivaři preferují plnější chuť piva. Proto jsme se rozhodli zvýšit plnost chuti jejich oblíbeného výčepního Gambrinusu vyšším dávkováním sladu a chmele,“ říká Adriana Jahňáková, marketingová manažerka Plzeňského Prazdroje, a dodává: „Jméno Originál 10° ukazuje, že se jedná o pivo plzeňského původu vařené dle původních varních postupů a z vysoce kvalitních českých surovin, jako tomu bylo u Gambrinusu Světlého.

Foto

Právě značka Gambrinus je dlouhá léta hlavním nositelem tradičního chuťového charakteru českého piva a dodnes je standardem pro výrobu jiných českých piv. „Gambrinus je pivo, které zvítězilo v myslích a srdcích českých spotřebitelů díky vysoké kvalitě a dodržování originálních varních postupů. Na jejich zachovávání dohlíží více než 140 let generace plzeňských sládků, ke kterým se moje rodina také hrdě hlásí,“ zdůrazňuje Jan Hlaváček, který pochází z páté pivovarské generace. Rodina Hlaváčků vaří pivo Gambrinus již více než 80 let. Jeho otec i děd měli pro historii Gambrinusu zásadní význam.

Gambrinus Originál 10° bude od května k dispozici čepovaný v restauracích a hospodách. Zároveň bude k dostání ve všech oblíbených baleních včetně půllitrové vratné lahve, PET lahve a plechovky v prodejnách po celé České republice.

Příjemná osvěžující chuť piva a přírodní ovocné šťávy

Gambrinus navíc rozšiřuje portfolio. „Stále více lidí chce zkoušet novinky a rozmanité chutě. Proto jsme se rozhodli představit míchané nápoje z piva a oslovit všechny spotřebitele, kteří hledají především příjemné osvěžení,“ říká Adriana Jahňáková.

Foto

Foto

Od začátku dubna jsou v obchodech k dostání Gambrinus řízný citron a Gambrinus limetka a bezinka. Jedná se o míchané nápoje z piva s nižším obsahem alkoholu. Vyrábí se smícháním výčepního Gambrinusu s přírodní ovocnou šťávou. „Spotřebitelé si z celé řady různých příchutí zvolili limetkovou s přídavkem bezinky. Bezinka je mezi Čechy velmi populární a spotřebitelům přinese typicky české osvěžení. Citron je chuťovou klasikou, kterou lidé oceňují proto, že je nejvíce osvěžující. I zde jsme ale chtěli nabídnout něco navíc, proto jsme zvolili řízný citron,“ vysvětluje výběr Adriana Jahňáková.

Oba míchané nápoje z piva jsou již nyní dostupné v půllitrových plechovkách v obchodech po celé České republice. Od května je doplní půllitrové vratné lahve, které budou určeny především pro bary, restaurace a hospody.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jirka

sobota, 7. duben 2012
09:33

to Krišot: Možná, co člověk to názor, některé z tebou zmíněných pivovarů byli zavřeny ještě před příchodm SAB Miller do Prazdroje. Prazdroj ani zdaleka nedávý nějvyšší finanční pobídky hospodským,Krušovice i Staropramen a jiní dávají většinou více a to i několikanásobně,Prazdroj nemá ani zdaleka nějnižší ceny v supermarketech. Nikdo bysi nemohl vzítn finanční pobídku, která je většinou podmíněna výtočí, kdyby to pivo nedokázal prodat, neměl by výtoč a musel by peníze vracet. Pobídky by nebyli nic platné, kdybyto pivo lidé nepili.
A hyper a supermarkety mají dnes tak obrovskou vyjednávací sílu, že není ani v silách takových gifantů jako SAB, Heineken atd. proti nim prosazovat a cenově bojovat, když jim nedáte cenu, kterou požadují, tak vás vylistují, klidně v celé východní Evropě. Což se nedávno stalo třeba Pepsikole.
J


napsal(a): Jirka [Odpovědět]

Krišot

sobota, 7. duben 2012
15:17

Krišot

to Jirka: Sabmiler jsem vůbec nezmínil, ten zmiňuješ ty ohledně uzavření historických pivovarů. Co se týká finančních pobídek, štamgastům kolikrát nic jiného nezbývá než pít to co je výhodné pro majitele hospod.Prostě to jako štamgast neprosadíš. A jít jinam? Kam, když v obci je někdy jen jedna hospoda. Štamgast, i když si zanadává, si časem zvykne. A je mi ukradené jestli tu pobídku dal Heineken, SabM. nebo staropramen. Naštěstí si můžu u nás hospodu vybrat, jiný to štěstí nemá.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Adsense

14. květen 2024
17:51


posted by: Inzerce

Krišot

pátek, 6. duben 2012
22:33

Krišot

Jirko, plácáš tady páté přes deváté. Mimochodem Plzeňské pivovary zavřely historické pivovary v Chebu, Karlových Varech a Domažlicích a nepřímo hodně dalších, neboť malé pivovary neměly dostatečný kapitál na nevratné finanční pobídky hostinců a finanční politiku v supermarketech.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

phrabina

pátek, 6. duben 2012
18:39

phrabina

Originál 10 nahradí stávající výčepní, nebo pojedou vedle sebe?


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

jirka

pátek, 6. duben 2012
18:25

to pechi: Ahoj, snažím se říci svůj názor aniž bych někoho urážel, nebo znevažoval jeho názor. Každý má nárok na svůj názor a přesvědčení pokud to neuráží a neubíjí druhého.Každý má troch své pravdy. Mně také velice chutnají některá piva od větších či menších pivovarů jsou výborná, když někam pojedu chci vždy ochutnat místní pivko ale i když mi nebude chutnat nebudu se o něm vyjadřovat jako o patocích ,prostě mi nechutnalo a hotovo , jinému chutná. Všichni čeští rádoby pivaři by se měly hlavně podívat kdo jim to čepuje jak a jestli čepuje to co jim říká, jak to vypadá za barem, na hajzlíkách atd. Pohybuji se dost po hospodách a je to strašné. Větší počet hospodských na čistotu a kvalitu uplně kašle a jediné co dovědou všichni říkat\" že to blbě vyrobyli\". Dívejte se víc okolo sebe a ne pouze na dno pulitru a možná se budete divit, koukněte se někdy za bar na zem, do sklepů atd. To dělá také pivní kultůru, ne jenom výrobci. Dneska se snaží každý pivovar inovovat a zlepšovat výrobu ať malý či velký ale co hospodští je jich od heren až po jídelny jak much ale jak to vypadá, vždyť to kolikrát neumějí ani načepovat, nemejou pořádně sklo ,vedení atd. Prostě jsou to z velké části prasata, omlouvám se všem slušnejm ale jinak to řici nejde.
J


napsal(a): jirka [Odpovědět]

Dan

pátek, 6. duben 2012
18:50

Dan

to jirka:
Tou inovací a zlepšováním mají být ony 29m vysoké CK tanky a ředění třináctky na devítku vodou z městského vodovodu?
Pokud by to byla tak úžasná technologie, po které by každý pivař toužil, tak proč je veřejnost při exkurzích, nebo v každém filmu o plzeňském pivovaru, obelhávána a ujišťována, že "se nic nezměnilo". Nikdy se nezapomene na záběr ve sklepích mezi dřevěnými sudy!
Tohle všechno, je větší prasárna než to, co často s tímto "pivem" provádí někteří hospodští...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

jirka

pátek, 6. duben 2012
19:01

to Dan: Nemá asi smysl tu moc debatovat alenaposled ,od 14,17.18,19 století se samozřejmě změnilo mnoho, vše jde dopředu, a dalo by se jistě polemizovat jestli je vše k lepšímu. Ale o ředění moc nemluv asi tomu nerozumíš. Ukaž mi pivovar který uvaří přesně 10, 12 vždy se to musí doladit na přesnou stupňovitost a z 13 na 10 nebo 12 je to minimum ostatní použávají metodu HGB vaří vasokostupňová piva 16 a podobně a dolaďují to dolů, zjisti si kdo to dělá a pak hovoř. A ještě kdo má udělenu značku České pivo ten musí dodržet postup výroby pro české pivo, zjisti si kdo toje a jaké jsou podmínky k užívání této značky.

J


napsal(a): jirka [Odpovědět]

Dan

pátek, 6. duben 2012
19:58

Dan

to jirka:
Tak když už jsme přešli na tykání.
Pokud se zastáváš velkochemičky, patrně tam pracuješ, je to samozřejmě tvoje věc a tvoje právo. Je dost možné že jsi za tyto příspěvky i placen. Koneckonců bys nebyl prvním misionářem na tomto webu.
Je úsměvné číst o ředění piva "jinými" pivovary zrovna od někoho z pivovaru, který je přímo symbolem ředění a dalšího šizení. A značka České pivo, v kterou mnozí doufali, že konečně odělí ty slušné od těch ostatních, neříká nic o celém způsobu výroby. Ano, původní suroviny jsou použity v souladu s tímto označením. Až po varnu je vše v pořádku, ovšem co se děje potom, to už je jiná, smutná písnička...
Naštěstí pro nás, co máme rádi dobrá a hlavně poctivá piva, jsou tu alternativy v podobě malých a středních pivovarů...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jirka

pátek, 6. duben 2012
21:14

to Dan: To se omlouvám, tykání jsem si ani neuvědomil. Za tyto názory nejsem opravdu placen. Akorád mne pořád udivuje že pouze Prazdroj a ostatní neexistují? Ti jsou ok např.Staropramen, Haineken a co menší pivovary co vyrábějí pro kdekoho levné pivo skoro pod cenou, kde na etiketě jsou věci které do piva opravdu nepatří ti jsou malí tak jsou OK.? Myslím si, že je to princip kdo chce psa bíti hůl si vždy najde. Jen se prostě domnívám, že ani ti velcí špatné pivo nevyrábí a je klidně možné, že jiní vyrábějí také dobré a třeba v něčem lepší. Když to lidem nechutná ať to nepijí a když bude pivovar chtít prodat bude se muset přispůsobit ať velký tak malý. A k Českému pivu, ne pouze suroviny dělají značku České pivo ale i postup vaření- výrobní proces. J


napsal(a): Jirka [Odpovědět]

Krišot

pátek, 6. duben 2012
22:33

Krišot

to Jirka: Jirko, plácáš tady páté přes deváté. Mimochodem Plzeňské pivovary zavřely historické pivovary v Chebu, Karlových Varech a Domažlicích a nepřímo hodně dalších, neboť malé pivovary neměly dostatečný kapitál na nevratné finanční pobídky hostinců a finanční politiku v supermarketech.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Dan

sobota, 7. duben 2012
11:00

Dan

to Jirka:
Ty nechceš brát v potaz věcné argumenty. To co jsem ti tu napsal já, nebo Krišot, je jen střípek z toho co tu velké pivovary napáchaly. Ano, plzeňský není jedinný. Všechny velké pivovary se tady výrazně podepsaly na vývoji. Každý trochu jiným způsobem, ale výsledky jsou obdobné. Dnes už by si jen absolutní najivka myslel, že vstup zahraničních firem přinesl něco pozitivního našemu pivu. Oni sem nepřišli, aby dál vařili pivo, tak jak se to tu dělalo několik staletí. Oni sem přišli vydělávat velké peníze a kvalita piva je až druhořadá.
Co dokázali a co umí výborně, že předělali výrobu na mnohem efektivnější a i přes zhoršenou kvalitu piva, to dokáží svoji obchodní silou dost dobře prodat.
Tvoje srovnání s malými pivovary, které podle tebe vyrábí levná nekvalitní piva, je poněkud mimo. Nevím zda dokážeš posoudit náročnost výroby (např. spotřeba energií) u nějakého středního pivovaru, který dělá klasicky (varna - spilka - opravdový ležácký sklep) a stejně velkého pivovaru, pokud by byl zmodernizován na úroveň velkopivovarů? Tedy kvašení i ležení v CK tancích, následné ředění v HGB, dosycování atd...
Jirko, i když jsi evidentně zastáncem "moderních" pivovarů, zkus se někdy podívat do pivního světa, co a jak tam dělají, co a jak chutná, možná budeš překvapen.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

emu

pátek, 6. duben 2012
12:03

emu

Je to znamení, že tlak lidí na vyšší kvalitu piva roste, že už i velké pivovary musí svou produkci začít zkvalitňovat. Což je dobře.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Karl von Bahnhof

pátek, 6. duben 2012
10:56

Včera jsem ochutnal G s limetkou a bezinkou v porovnání s řízným citronem G, je mnohem lepší. Sice to není klasické pivko, ale na uhasení žízně v pracovním procesu to vůbec nebylo špatné.
P.S. 100 lidí, 100 chutí.


napsal(a): Karl von Bahnhof (AndromedaSped(a)seznam.cz) [Odpovědět]

ladin

pátek, 6. duben 2012
13:18

to Karl von Bahnhof: Prirodni ovocna stava? Nemas nekde plechovku toho ovocneho G a nepodelil by ses o slozeni?


napsal(a): ladin [Odpovědět]

val

sobota, 7. duben 2012
13:23

val

to ladin: G Limetka&bezinka: Géčko výčepní (voda, ječné slady, chmelové produkty), voda, cukr, limetko-bezinková báze (limetková šťáva z koncentrátu, bezinková šťáva z koncentrátu, invertní cukr, voda, přírodní aroma, stabilizátor karubin, regulátor kyselosti kyselina citronová).


napsal(a): val [Odpovědět]

Jirka

pátek, 6. duben 2012
09:31

Když to čtu není mi moc dobře, dá se nesouhlasit mít jiný název ale jde to slušně, každý má různý názor, ruzné vnímání chutě atd. Nadávky a vulgární projevy jsou vždy obrázkem člověka. I v Prazdroji pracují hlavně Čeští lidé, kteří mají svou práci rádi a snaží se jidělat dobře. Ano Prazdroj a další pivovary které nyní patří do společnosti byli prodány a nejsou vlastněny Čechy ale fungují platí daně a rozvíjejí své vlastnictví,inovují pivovary v Čechách, ty odtud nikdo neodveze. Ruku na srdce, jestli se jinné subjekty od malých po větší pivovary chovají tak korektně jako tato společnost do které se každý obuje jako první. Na rozdí od jinných Prazdroj nezavřel jediný pivovar v Čechách a všechny inovuje a investuje do nich, Vyrábí pivo pouze ze sladu, chmele a vody narozdíl od jinných co tam přtidávají cukry, pěnidla atd. co to značí - že když je potřeba něco přidat tak je možné používat horší suroviny a když nepřidáváte nic musíte mít vstupní suroviny výborné kvality. ČTĚTE ETIKETY TĚCH TZV.MALÝCH PIVOVARKŮ A VÝROBCŮ JE TO NĚKDY VELMI ZAJÍMAVÉ CO PIJETE.

J.


napsal(a): Jirka [Odpovědět]

Pivař

pátek, 6. duben 2012
10:18

to Jirka: No, není to úplně pravda - Domažlice, Cheb nebo Karlovy Vary se odporoučely, i když ty první dva ještě před příchodem SAB... Na druhou stranu souhlas s Jirkou... Co surogace, tetrahopy a podobné věci?


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

pechi

pátek, 6. duben 2012
11:05

pechi

to Jirka: Bravo, tleskám :ble: ! Prazdroj patří k největším vymývačům mozků u nás. Už to, prosimvás, nepijte, je to asi nakažlivé. Věřím, že děláte svou práci poctivě, stejně jako další běžní zaměstnanci.
Zkuste trochu nadhledu - nejsou to právě výrobní postupy velkochemiček, které deGradují kvalitu kdysi pitelných piv na patoky, vhodné tak maximálně do kanalizačího potrubí? Myslete, člověče...


napsal(a): pechi [Odpovědět]

Pivař

pátek, 6. duben 2012
15:45

to pechi:Proč pozitvní (spíš nejméně negativní) názory spojovat jen s loajálními zaměstnanci? Nevím, ten nadhled je potřeba evidentně hlavně v hlavách zde diskutujících...


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Rash

pátek, 6. duben 2012
08:50

Rash

„Vnímáme, že současní pivaři preferují plnější chuť piva. Proto jsme se rozhodli zvýšit plnost chuti jejich oblíbeného výčepního Gambrinusu vyšším dávkováním sladu a chmele" - mám obavu, že plnost chuti piva nezajišťuje vyšší dávkování sladu a chmele, ale správný technologický postup. Ale co už? :)


napsal(a): Rash [Odpovědět]

Motorkář Karel

pátek, 6. duben 2012
08:40

Tak už se těším, až přijdou s originál Prazdrojem 12! Jen tím vším ale dokazují, jak dosud všem spotřebitelům sra.. na hlavy!!


napsal(a): Motorkář Karel [Odpovědět]

José

čtvrtek, 5. duben 2012
22:19

Jsem neveděl, že typické české pivo voní a chutná jako zvratky...


napsal(a): José [Odpovědět]

štefan

čtvrtek, 5. duben 2012
21:34

Stefan

to je krásný, jak ty šmejdi dokážou vznešeně schovat za slova o dynamickém trhu a spotřebitelích očekávajících inovace fakt, že tu kejdu už přestávají pít i ti, kterým nic neřiká něco jako rozmanitost pivních chutí a o kvalitu piva jim moc nejde. Tak schválně, kolik "znalců" začne za měsíc obhajovat ten o třídu lepší gambrinus originál 10°:-D :-D


napsal(a): štefan [Odpovědět]

swooper

čtvrtek, 5. duben 2012
19:01

swooper

heh tak zase o krok pozadu za konkurencí :) , Kolikrát již za poslední dobu? Fénix, Radler, Pjavá desítka. Dobře Oni :D


napsal(a): swooper [Odpovědět]

Radek Janda

čtvrtek, 5. duben 2012
18:49

"...nositelem typického chuťového charakteru českého piva" - to si děláte "prdel"????? snad to mělo znít ...NIČITELEM typického chuťového charakteru českého piva!


napsal(a): Radek Janda (ra72(a)seznam.cz) [Odpovědět]

val

čtvrtek, 5. duben 2012
17:46

val

Dotaz pro znalce: Stupeň je jednotka SI pro úhlovou míru, pro vyjádření hodnoty EPM se z legislativního hlediska používají procenta. Znamená to tedy, že nápisy "Géčko 10°", "Krušky desítka" apod., jsou vlastně jen marketingové (čili lživé) označení? Ostatně na žádném z piv Chutnajících Jako Tenkrát není nikde uvedeno EPM je tolik a tolik.
Snad jediné pivo, u kterého nejsou z hlediska popisu pochybnosti, je Polička.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 05.04.2012 ve 17:48:46


napsal(a): val [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 5. duben 2012
18:36

Chody

to val: Myslím, že jakékoliv označení je závazné, i když je na etiketě napsáno slovně "jedenáctka"


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

cerzid

čtvrtek, 5. duben 2012
20:28

cerzid

to val: Pokud vím, tak pivovary sice nemají povinnost udávat stupňovitost - pouze výčepní, ležák a podobně, ale v případě, že na obalu dávají najevo, že se jedná o desítku označením "10" nebo "Desítka" nebo něco podobnýho, pak musí stupňovitost splňovat.


napsal(a): cerzid [Odpovědět]

phrabina

pátek, 6. duben 2012
13:20

phrabina

to val: Z hlediska předpisů o značení piva je údaj desítka apod. čistě marketingové sdělení. Pokud se EPM uvádí, jde pouze o rozšiřující údaj a měl by být uveden v procentech. Povinné je uvádění druhu piva a objemu alkoholu.
Nevím původní zdroj, ale na různých webech najdeš následující:

Značení piva
Vedle obecných náležitostí pro označení piva (dle vyhlášky č. 324/1997 Sb.) je nutno podle vyhlášky č. 335/1997 Sb. pivo označit: názvem druhu a skupiny (např. pivo ležák), obsahem alkoholu v procentech, zda jde o světlé či tmavé pivo a některými dalšími údaji. Přesný údaj o extraktu původní mladiny není nutno povinně zveřejňovat. Vyhlášce však neodpovídá značení piv stupni (např. 12stupňové pivo), takové značení je nejen projevem neznalosti, ale je i nezákonné. Místo stupňů je nutno správně uvádět tzv. extrakt původní mladiny (EPM)- a to v procentech hmotnostních (např. 12procentní pivo; pozor - tato procenta si nelze plést s procenty alkoholu, která se u běžných piv pohybují mezi 4 - 5 %), za podmínky, že ho výrobce zaručuje. Není-li ve výrobě zaručena přesnost EPM (resp. z jiných důvodů, rozhodne-li se tak výrobce, např. z důvodů daňových), postačí uvedení druhu piva podle vyhlášky (viz výše druhy piva podle míry EPM). Označení druhu piva je ale nutno použít vždy (i při uvedení EPM).
Příklady značení: a) nesprávné značení: pivo 10stupňové, pivo 12stupňové, jedenáctka, silné 14stupňové pivo; b) správné značení piva: pivo výčepní, pivo ležák, pivo ležák, speciál 14 %.


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

hroch

pátek, 6. duben 2012
13:28

hroch

to phrabina: Jenom doplním jak jsem nastudoval, jestli je uváděna EPM v přívlastku k druhu piva (např.výčepní 10% EPM, ale i taky výčepní desítka) musí být uváděna zaokrouhlená na celá procenta směrem dolů. jako doplňková informace na etiketě může být i jinak např. Světlé pivo ležák, složení:..., alkohol:4,6%hmotnostních,vařeno na původní stupňovitost 11,2% extraktu původní mladiny.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 06.04.2012 ve 13:37:14


napsal(a): hroch [Odpovědět]

moreli

čtvrtek, 5. duben 2012
16:59

moreli

"Gambrinus Originál 10° plně zachová oblíbený charakter plzeňského piva a nabízí ještě plnější chuť". Ještě plnější chutˇu něčeho, co žádnou plnost nemělo ::lol No nevím, ale dvakrát nula je furt nula. :ble:


napsal(a): moreli [Odpovědět]

tom

čtvrtek, 5. duben 2012
15:39

Vážení a jste si opravdu jisti, že to není jen další z marketingových triků? To že výrobce G-hnusu napíše na etiketu "originál 10°" ještě vůbec neznamená, že tomu bude odpovídat i obsah... A ty míchanice s "přírodní ovocnou šťávou" to bude fakt lahůdka... fuj. No koukám, že přišli na to, jak ten jejich pivní nápoj oficiálně a ještě více ředit vodou. Jen tak dál...
PS (pro hrocha) no jestli za "opravdovou desítku" považuješ cca šestnáctku ředěnou sodovkou, tak tedy nevím. Pro mě je opravdová desítka nebo dvanáctka atd. pivo vařené na původní stupňovitost mladiny.
... Raději si jdu spravit chuť Kácovem :-)


napsal(a): tom [Odpovědět]

Njorloj

čtvrtek, 5. duben 2012
16:54

Njorloj

to tom: Pokud to bude na etiketě uvedeno, tak to musí odpovídat min. 10,0° jinak by se po nich mohla při kontrole vozit inspekce. Je dobře, že se velkochemičky vracejí k původnímu, vlastně si to tak trochu vydupali spotřebitelé, což je super.


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 5. duben 2012
14:54

hroch

Tak ta předloňská taktika Krušovic s opravdovou desítkou a loňská s dvanáctkou asi má odezvu. Když už i největší výrobce u své značky "nositele chuťového charakteru" začne uvádět a tím i dodržovat původní stupňovitost, tak brzy to bude zpátky na většině piv v republice. Alespoň z něčeho se můžeme radovat. U těch Krušek taky nastalo určité zlepšení chuti, tím že pivo je hutnější. Navíc dnes jsem jen tak okem zahlídl, že snad i Staropramen ma opravdovou desítku.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 05.04.2012 ve 14:56:01


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 5. duben 2012
16:08

Dan

to hroch:
Jenže mezi pivy z Krušovic a z Plzně je přeci jenom trochu rozdíl.
Aniž bych se chtěl Krušovic zastávat, tak ale údajně nepoužívají HGB. Tak čistě teoreticky může jejich desítka chutnat malinko lépe.
Zatímco v Plzni, pouze přeprogramovvali HGB, aby se ředilo o trochu méně a výsledná stupňovitost překročila desítku. Určitě nezačali vařit na stupňovitost. Takže řeči o plnosti jsou zase jen marketingové lži.
A když se k tomu připočte nový ovocný pivní střik, tak vlastně v globálu ředí vodou ještě víc, než před tím jejich Gh 9...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 5. duben 2012
22:16

hroch

to Dan: Já jsem ale psal, že ostatní se přizpůsobí a to je ta dobrá zpráva pro nás. Ty ostatní, že prostě zase budou na trhu postupně správně označené desítky.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Mosquit

pátek, 6. duben 2012
09:40

Mosquit

to Dan:
Nemyslím si že by jen přeprogramovali HGB. Tím by trochu i zvýšili obsah alkoholu, což je u jejich desítky velmi nežádoucí.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 5. duben 2012
14:36

Jana

Brrrrrrrrrrrr! :ble:


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 5. duben 2012
14:15

Dan

Tak komkurence zafungovala. Už se moc profláklo, že Gh je devítka, tak teď přijdou s novinkou, že to tedy bude skutečná desítka...
To je pane pokrok!
A jako vždy, bezvadně obchodně vymyšleno. Aby si vykompenzovali "ztráty" vzniklé vyšším sypáním, současně uvádějí na trh pivo s ovocnou příchutí, kde je víc vody, než piva...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Václav Zeman

čtvrtek, 5. duben 2012
14:02

Pokud je Gambrinus "hlavním nositelem typického chuťového charakteru českého piva", pak je na tom české pivo skutečně špatně.


napsal(a): Václav Zeman [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI