Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Velkopopovický Kozel


Pivní.info

Velkopopovický Kozel nasazuje do vysílání nový TV spot s názvem Uzenář.

Reklama Uzenář se odehrává v typicky českém, příjemném prostředí malého města. Ukazuje tradiční trávení volného času - grilování s blízkými přáteli, na zahrádce u domku nebo na chalupě, s dobrým pivem od Kozla. V televizní reklamě se představuje i nový slogan značky Velkopopovický Kozel - Kdo umí, umí.

První vysílání můžete sledovat v úterý 1. 8. 2006, ve 20:30 na ČT1, po seriálu Ranč u Zelené Sedmy a před zábavným pořadem Možná přijde i kouzelník.

Reklamu připravila agentura Ogilvy&Mather, režíroval ji Jiří Hanych a produkoval Filmservice Productions. (Web Kozel)


Velkopopovický Kozel – král zvířat

[úterý, 11. červenec 2006]

Martin Kuděla, marketingový manažer značky Velkopopovický Kozel, říká: „Partnerství Velkopopovického Kozla a Zoo Praha rozšiřuje sponzorské aktivity značky v regionu Prahy a středních Čech. Stejně jako zoologická zahrada je i Velkopopovický Kozel dynamicky se rozvíjející značkou, která stále získává na oblibě a popularitě. Jsme rádi, že můžeme svým sponzorským příspěvkem, ale i náměty na společné aktivity podpořit další rozvoj tak příjemného místa odpočinku, jako je právě pražská zoo.“

Pro návštěvníky Zoo Praha je připraveno několik prodejních míst, kde si mohou s Velkopopovickým Kozlem vyhodit z kopýtka. Ve chvílích aktivního odpočinku je tak návštěvníkům Kozel nablízku.

Citace - ing. Vít Kahle: „Pražská zoo se v posledních letech dynamicky rozvíjí, mnoho odborníků tvrdí, že je to jedna z nejhezčích zoo v Evropě. S tímto rozvojem souvisí i soustavné zlepšování návštěvnického servisu a gastronomických služeb. Jsme proto velmi rádi, že jsme se mohli spojit s takovým kvalitním partnerem, kterým je Plzeňský Prazdroj, jmenovitě značka Velkopopovický Kozel. Jistě to ocení i mnoho našich návštěvníků!“ (Web Kozel)


Velké Popovice se opět vyšňořily do svátečního. Počtrnácté hostily Den Kozla, proud zábavy a folkové muziky, letos nazvaný rozmarné slavnosti.

Do městečka nedaleko Prahy svážely zájemce z metropole mimořádné autobusy, další mohli využít vlak, nebo se vydat na některou ze tří turistických tras, jejichž cíl byl vždy stejný - brána velkopopovického pivovaru.

Právě zde pro většinu návštěvníků, kterých pořadatelé očekávali deset tisíc, v sobotu 3. června začínal a končil Den Kozla, jemuž přálo slunečné počasí, i když chvílemi foukal studený vítr.

Jako první se mohli zapojit do některé z osmi připravených soutěží, jako byla chůze na chůdách, lávka přes vodu, proudnice nebo koulení.

Kolem stánků s všudypřítomným pivem a dalším občerstvením se lidé proplétali k první scéně "pod hrází", kde moderátor Miloš Keller uváděl folkové matadory i nadějné talenty.

Jako první zahráli už v devět hodin ráno Pouta, a pak přes kapely Strašlivá podívaná, Bezefšeho, Koňaboj, Františka Nedvěda s Druhým podáním a Marien se program dobral až k závěrečnému Fleretu.

O pár stovek metrů výše, na scéně "u vlečky", kraloval další ostřílený spíkr Jan Dobiáš, jenž postupně uvítal Lístek, Cop, Reliéf, Pacifik, Stráníky, Redla se Samsonem a Janouškem a na konec Ginevru.

Koho hudba nebavila, mohl se vydat na exkurzi do pivovaru, nebo si počkat na doprovodný program, uváděný Alešem Hámou. Obsahoval provazochodce, kejklíře, žongléry či akrobaty. (iDnes)


První červnovou sobotu 3. června se od 9 do 21 hodin uskuteční již 14. ročník Dne Kozla, setkání příznivců Velkopopovického Kozla, které se tradičně koná v pivovaru Velké Popovice. Letošní program ve stylu rozmarných pivních slavností, potulných artistů a kejklířů podle organizátorů přiláká opět více než 10 000 návštěvníků. Ti se kromě jiného mohou těšit na exkluzivní pivní speciál Velkopopovický Kozel Sládek, který bude možné ochutnat pouze na Dni Kozla.

„Letošní program přináší velkou podívanou ve stylu rozmarných pivních slavností – návštěvníci se mohou těšit na vystoupení řady kejklířů a artistů, například provazochodců na vertikálním i horizontálním laně nebo polykačů ohně. Sami návštěvníci si budou moci leccos vyzkoušet, ani letos nebudou chybět Kozlí soutěže včetně tradiční kuželkářské a další zajímavé atrakce jako například historická střelnice. Po celý den budou zároveň probíhat exkurze pivovarem,“ uvádí Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Pro návštěvníky budou v sobotu ráno a dopoledne pravidelně po půlhodině vypravovány autobusy z Prahy od stanice metra Opatov přímo do Velkých Popovic, a to v těchto časech: 8.30, 9.00, 9.30, 10.00, 10.30 a 11.00. Ti, kteří se chtějí před dobrou zábavou projít, se mohou zúčastnit zajímavých turistických pochodů, které jsou organizovány ze třech různě vzdálených míst. Můžete si tak vybrat mezi 27km trasou z pražské zastávky tramvaje Hostivařská, 20km trasou z vlakového nádraží v Říčanech (start je v obou případech naplánován od 7 do 9 hodin) a 10km výletem z vlakové zastávky v Mnichovicích, odkud se vyráží mezi 9. hodinou a 11.30.

Pro všechny účastníky má Kozel připravenou výjimečnou odměnu, kterou nikde jinde neochutnáte. Kromě Velkopopovického Kozla Světlého, Tmavého a 11° Medium si můžete totiž vyzkoušet kvasnicový nefiltrovaný a nepasterizovaný speciál Velkopopovický Kozel Sládek. Velkopopovičtí mistři sládci jej na základě odborných degustací stvořili zvlášť pro návštěvníky Dne Kozla. Velkopopovický Kozel Sládek je připravený klasickou technologií a stáčený speciálně do cisterny, má výrazné karamelové aroma díky použití speciálních sladů a může se pochlubit harmonickou plnou chutí, v níž je vyvážena sladkost i hořkost.

Celým dnem budou provázet moderátoři Aleš Háma, Jan Dobiáš a Miloš Keller a příjemnou muziku převážně ve stylu folk a country obstarají na dvou scénách umístěných v areálu pivovaru Fleret a Jarmila Šuláková, Vlasta Redl, František Nedvěd a Druhé podání, Koňaboj, Bezefšeho a další. S mnohými z nich se můžete setkat také v rámci bohaté nabídky folk a country festivalů Léto s Kozlem 2006. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Již po roce od uvedení na český trh získal Velkopopovický Kozel 11° Medium stříbrnou medaili Australian International Beer Awards

Stříbrnou medaili si Velkopopovický Kozel odvezl za svou jedenáctistupňovou variantu Velkopopovický Kozel 11° Medium z australského Melbourne. Minulý týden zde proběhlo slavnostní předávání mezinárodních ocenění Australian International Beer Awards, která udělili odborní porotci těm nejlepším z celkového počtu 969 přihlášených pivních vzorků, které reprezentovaly 31 zemí světa.

Již od počátku dubna probíhal proces odborného posuzování kvality soutěžních pivních vzorků, kterých bylo letos registrováno neuvěřitelných 969. Plody své práce vyslalo k odbornému mezinárodnímu posouzení 31 zemí včetně České republiky, jejíž barvy úspěšně obhájil Velkopopovický Kozel, když za svou jedenáctistupňovou variantu Velkopopovický Kozel 11° Medium získal stříbrnou medaili: „Po loňském uvedení nové, jedenáctistupňové varianty Kozel 11° Medium na český trh jsme zaznamenali velký úspěch. Jsme rádi, že se nyní potvrzuje její úspěšnost i v náročném mezinárodním srovnání. Kozel změřil své síly v konkurenci 30 dalších zemí světa a dokázal, že jeho tradiční kvalita obstojí i v kritériích náročné mezinárodní pivní soutěže,“ uvedl Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Australian International Beer Award je třetí největší profesionální pivní soutěž na světě. Pořádá ji Royal Agricultural Society of Victoria (Královská zemědělská společnost ve Victorii) ve spolupráci s University of Ballarat, která jako jediná na jižní polokouli nabízí akreditované kurzy pivovarnictví. Soutěž byla založena roku 1987, aby odměňovala vynikající výkony na poli pivovarnictví a pomáhala podporovat toto odvětví na mezinárodní úrovni. Patronem Australian International Beer Awards je premiér provincie Victoria.

Registrované vzorky byly v rámci posuzování odbornou porotou podrobeny více než osmidenní analýze, při níž byly zkoumány z hlediska svých chuťových vlastností, aromatu, vzhledu a stylu, ale také technické kvality. U balení je pak kritériem jeho estetická úroveň, kvalita informací o produktu, které poskytuje, a účelnost balení. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


V cizině nejvíc pijí Kozla

[sobota, 11. únor 2006]

České pivovary pochopily, že Češi už toho z jejich produkce více nevypijí, a vydaly za hranice. Loni vyvezly o pětinu více piva, přes 3 miliony hektolitrů, a bilanci navíc vylepšují licenční výrobou za hranicemi. Zahraničním bestsellerem je Velkopopovický Kozel.

Nejprodávanějším pivem v cizině však není Budvar ani Plzeňský Prazdroj. Nejvíc šel na odbyt překvapivě Velkopopovický Kozel - hlavně proto, že se už třetím rokem vaří v Rusku, Maďarsku a na Slovensku.

Kozla se v zahraničí prodalo 1,3 milionu hektolitrů. To je dokonce víc, než se uvařilo jen ve Velkých Popovicích.

"Celkem se Kozel prodává ve 24 zemích světa od Finska až po Austrálii. Podle průzkumů je například v Rusku Kozel nejznámějším a nejúspěšnějším českým pivem a zároveň nejúspěšnější licenčně vyráběnou značkou v Rusku," říká Alexej Bechtin, mluvčí Plzeňského Prazdroje, kterému Kozel patří.

Také díky Kozlovi se letos plzeňskému pivovaru podařilo poprvé v historii prodat přes deset milionů hektolitrů piva za rok.

"Na rekordu mají největší zásluhu více než dva miliony hektolitrů piva prodaného v cizině. Zhruba půl na půl se na tom podílí samotný export a licenční výroba," řekl nedávno při oznamování výsledků šéf Prazdroje Mike Short. (iDnes)


Pivovar Velké Popovice ke svým 131. narozeninám postupně nadělil řadu dárků sobě i ostatním. Během roku 2005 upevnil své postavení třetího největšího pivovaru u nás. Je jediným z velkých pivovarů, jehož výstav roste dvojciferně: dnes se blíží hranici 1,5 milionu hl. Pivo Velkopopovický Kozel dominovalo v mnoha domácích i mezinárodních soutěžích kvality. Pivovar otevřel novou návštěvnickou trasu a obnovil historické pivovarské nádvoří. Značka Velkopopovický Kozel uvedla na trh nový produkt – 11° Medium – a po Rusku a Slovensku zahájila licenční výrobu také v Maďarsku. O historii pivovaru i jeho plánech do budoucna se hovořilo na oslavě 131. výročí uvaření první várky ve velkopopovickém pivovaru, která proběhla o víkendu.

„Jsme rádi, že náš pivovar úspěšně navazuje na dlouhou a bohatou tradici. Je pro nás motivací k dalšímu úsilí – a během letošního roku se pivovaru podařilo uskutečnit hned několik významných kroků. Rozšířili jsme portfolio Velkopopovického Kozla o variantu 11° Medium. Zvyšuje se výstav, během roku 2005 se zvedl o více než 17 % a blížíme se k historické metě 1,5 milionu hektolitrů piva ročně. Na domácí půdě se nám daří vytrvale posilovat svou pozici třetího největšího českého pivovaru - za Plzní a Radegastem. Velké úspěchy slaví naše pivo také v zahraničí: díky stále rostoucímu exportu a především díky licenční výrobě je dnes Velkopopovický Kozel nejprodávanějším českým pivem za hranicemi ČR. Důvěru odborníků i spotřebitelů v kvalitu piva dokládají mimo jiné tituly České pivo roku, Tmavé pivo roku a medailová ocenění, která Velkopopovický Kozel získal na mezinárodní soutěži kvality Monde Selection v Bruselu,“ řekl Pavel Šemík, manažer pivovaru Velké Popovice.

„Pivovar samotný průběžně rekonstruujeme a upravujeme, v létě jsme například rekonstruovali historické pivovarské nádvoří podle původních výkresů a otevřeli novou návštěvnickou trasu, kterou si mohli prohlédnout účastníci tradičního červnového Dne Kozla. Uvědomujeme si provázanost pivovaru s regionem, a proto kromě vývoje technologií a kvality investujeme prostředky také do ekologických projektů, například čističky odpadních vod, do které jsme investovali již 50 milionů Kč. Také významně podporujeme veřejně prospěšné aktivity obce Velké Popovice,“ dodal Pavel Šemík. (Web Kozel)


Pivovar Velké Popovice, který je součástí skupiny Plzeňský Prazdroj, letos zvýšil výstav o víc než 17 procent a blíží se k historické hranici 1,5 milionu hektolitrů. Po Plzni a Radegastu je třetím největším českým pivovarem.

Ke zlepšení výsledků přispělo mimo jiné rozšíření portfolia výrobků se značkou Velkopopovický Kozel o jedenáctistupňové pivo Medium nebo zahájení licenční výroby v Maďarsku. Díky rostoucímu exportu a licenční výrobě je Velkopopovický Kozel nejprodávanějším českým pivem v zahraničí. Letos získal tituly České pivo roku, Tmavé pivo roku a medailová ocenění v mezinárodní soutěži kvality Monde Selection v Bruselu, řekl manažer pivovaru Pavel Šemík.

Pivovar Velké Popovice letos vystavil 70.000 hektolitrů černého piva a v tomto segmentu má vedoucí, 46procentní pozici na českém trhu. V porovnání s rokem 2002 se tohoto výrobku v současnosti prodá v průměru o čtvrtinu víc.

Firma letos například opravila historické pivovarské nádvoří podle původních výkresů a otevřela novou návštěvnickou trasu. Do čistírny odpadních vod investovala už kolem 50 milionů Kč.

Plzeňský Prazdroj, je přední českou pivovarnickou společností a největším exportérem českého piva. Jeho hlavními značkami jsou Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast a Velkopopovický Kozel.

Plzeňský Prazdroj je lídrem českého trhu a s vývozem do 50 zemí celého světa je zároveň největším exportérem českého piva. Patří do mezinárodní pivovarnické společnosti SABMiller plc, jedné z největších na světě. (MaM)


Pivovar Velké Popovice, který je součástí skupiny Plzeňského Prazdroje, letos zvýší výstav piva o více než 17 procent a blíží se k hranici 1,5 miliónu hektolitrů. Upevnil si tak pozici třetího největšího tuzemského pivovaru po Prazdroji a Radegastu.

Ke zlepšení výsledků přispělo především rozšíření portfolia o jedenáctistupňové pivo Velkopopovický Kozel Medium, ale i zahájení licenční výroby v Maďarsku. Dík růstu exportu a licenční výrobě se Kozel stal nejprodávanějším českým pivem v cizině.

Pivovar letos vystavil 70 000 hektolitrů černého piva a v tomto segmentu má vedoucí, asi 46procentní podíl na českém trhu.

Kozel letos získal tituly České pivo roku, Tmavé pivo roku a medailová ocenění v mezinárodní soutěži kvality Monde Selection v Bruselu, sdělil Právu manažer pivovaru Pavel Šemík. (Právo)


Velkopopovický Kozel představuje již čtvrté pokračování své úspěšné televizní reklamy založené na tradičním konceptu této značky – „Po dobré práci odměna – pivo jako křen“. Ve spotu pojmenovaném „Trávníkáři“ můžeme tentokrát sledovat partu zahrádkářů, kteří sečou trávník, a Kozel jim v tom vydatně pomáhá. Realizací nejnovějšího provedení televizní reklamy byli po letech opět pověřeni čeští režiséři. Reklamní spot určený pro český trh natočil Petr Hanych v produkci společnosti Filmservice Productions. Spot v délce 30 vteřin se začal objevovat na obrazovkách od druhé poloviny srpna.

„Režiséru Hanychovi se podařilo zachovat kontinuitu projektu, který převzal po svých zahraničních kolezích. Klíčové hodnoty a sdělení z prvních tří reklamních spotů této řady se přitom podařilo posunout dál a modifikovat tak, aby se co nejvíce přiblížily aktuálním potřebám a preferencím českého publika. V ladění reklamy jsme zároveň chtěli co nejlépe vystihnout a zachytit to, co je specificky české,“ řekl Petr Polák, manažer značky Velkopopovický Kozel. Nová reklama má celkově poklidnější kolorit, ačkoli dynamika samotného sdělení zůstává. (Moderní obchod)


Popovický kozel získal tři medaile

[pondělí, 11. červenec 2005]

Osmatřicet zemí a tisíc druhů piva za sebou nechal Velkopopovický kozel na mezinárodním klání cen kvality Monde Selection. Z Bruselu si minulý týden přivezl tři zlaté medaile.

Kvalita se hodnotila například podle chuťových vlastností a vzhledu, do umístění ale zasáhla i grafická kvalita a informační hodnota etikety. „Máme velkou radost, že české pivo získalo tak prestižní ocenění,“ říká manažer Velkopopovického Kozla Petr Polák.

Podle něj se mimo jiné opět prokázalo, že české pivo dokáže čelit konkurenci i v celosvětovém měřítku. Velkopopovický Kozel totiž nebyl jediným českým medailistou. V dalších kategoriích si zlato odvezl i Radegast. Pivní soutěž je tradiční a vzorky se vybírají několik měsíců. Hodnotí se od ledna do dubna. Posuzování vzorků piva bylo na čtyřech týmech specialistů. Byly podrobeny laboratorní analýze a odborníci pivo také ochutnávali.

Mezinárodní institut kvality Monde Selection byl založen v roce 1961 v Bruselu. Je považován za organizaci, která má velké slovo ve výběru kvality.

Snaží se usnadňovat lidem orientaci na trhu s pivem, vínem či destiláty, ale také nealkoholickými nápoji a některými dalšími druhy potravin. (MF Dnes)


Kozel bude nabízet pivo jedenáctku

[pondělí, 11. červenec 2005]

V nabídce pivovarů největší české skupiny Plzeňský Prazdroj se objevuje nový druh. Velkopopovický Kozel začíná vyrábět jedenáctistupňové pivo. Podle mluvčího pivovaru Alexeje Bechtina totiž po jedenáctce sahá stále víc českých zákazníků.

"Po důkladném průzkumu jsme jej vyhodnotili jako vhodný prostor pro další rozvoj portfolia značek a jeho rozšíření," vysvětlil mluvčí pivovaru Alexej Bechtin.

Nové pivo mohou spotřebitelé ochutnat ve vybraných restauracích a hospodách, kde se čepuje Velkopopovický Kozel, od konce června.

"Velkopopovický Kozel 11° Medium je světlý ležák s obsahem alkoholu 4,6 %, je čtvrtou variantou v portfoliu značky Velkopopovický Kozel, doplňující ostatní varianty Světlý, Premium a Černý," řekl Petr Polák, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Největší česká pivovarnická skupina zkouší i další nové druhy. Šanci objevit se na trhu má třeba polotmavé pivo z Plzeňského Prazdroje, které už vyrobili odborníci v plzeňském pivovaru.

"Ano, tento typ piva zkoušíme. Vývoji samozřejmě dáváme zelenou, ale musíme si být jisti, že nový druh zaujme na trhu silnou pozici. Pokud se tedy rozhodneme prodávat novinku, nebude to jen tak na zkoušku," vysvětluje mluvčí plzeňského pivovaru Alexej Bechtin.

Plzeňský Prazdroj je na vývoj novinek zařízen nejlépe ze všech podniků v zemi. Má totiž vlastní minipivovar, který je zmenšenou kopií originální prazdrojské výroby. (iDnes)


Den Kozla bude ve znamení hasičů

[sobota, 11. červen 2005]

Akční zásahy profesionálních požárníků a záchranářů budou hlavní částí programu již třináctého Dne Kozla. První červnovou sobotu 4. června se od 9 do 20 hodin uskuteční již 13. ročník setkání příznivců Velkopopovického Kozla. Akce se tradičně koná v Pivovaru Velké Popovice. Organizátoři očekávají stejně jako v předešlých letech více než 10 tisíc návštěvníků. "Letošní program přináší Velkou hasičskou show - v 11 a v 16 hodin předvedou hasiči profesionální zásah, ve 13 hodin akrobatický sjezd mezi pivovarskými komíny a milovníci napětí určitě ocení zejména akční vyprošťování z vraku auta, které přijde na řadu ve 14 hodin. K vidění budou také historická i moderní hasičská auta, sbírka historických přileb, kostýmů a medailí," uvádí Petr Polák, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Z Prahy bude zvlášť pro příležitost Dne Kozla vypraven nadmíru stylový spoj, historický parní vlak. Odjíždí v 8 hodin z Hlavního nádraží, stačí si jen ve vlaku koupit historickou kartonovou jízdenku. Pivovar ve Velkých Popovicích je i cílem zajímavých turistických pochodů a cykloturistických tras. Ti, kteří se chtějí před dobrou zábavou projít, mohou zvolit 27 km trasu ze zastávky tramvaje Hostivařská nebo 20 km trasu z nádraží ČD v Říčanech, start je naplánován od 7 do 9 hodin. Vyrazit na 20 km výlet lze i ze zastávky ČD v Mnichovicích, zde se začíná mezi 9 a 11.30. Ti, kteří přijedou autem budou mít možnost parkovat na zřízených parkovištích, provoz zde budou řídit policisté a pořadatelé. Během celého dne bude jezdit mezi Prahou a Velkými Popovicemi pravidelný autobusový a vlakový spoj.

Pro všechny účastníky má Kozel připravenou výjimečnou odměnu, kterou nikde jinde neochutnáte. Kromě Velkopopovického Kozla Světlého a Černého si můžete totiž vyzkoušet kvasnicový, nefiltrovaný a nepasterizovaný speciál Velkopopovický Kozel Florian. Pro návštěvníky Dne Kozla je připravena kuželkářská soutěž či další zajímavé atrakce. Zároveň budou po celý den připraveny exkurze pivovarem.

Celou sobotou vás budou provázet moderátoři Aleš Háma, Jan Dobiáš a Miloš Keller a příjemnou muziku obstarají František Nedvěd a Druhé podání, Fleret, Semtex, Roman Horký a Kamelot, Nezmaři, Poutníci, Koňaboj a další. S mnohými z nich se můžete setkat také v rámci bohaté nabídky folk a country festivalů Léto s Kozlem 2005. (iDnes - komerční sdělení)


Vyrážíte s partnerem na chatu, na zahradu či za přáteli? A přemýšlíte, co vzít s sebou na uhašení žízně? Tak právě pro vás je tu unikátní novinka.

Jako letní odměnu si dopřejte Kozlovo jedinečné "řezané" balení. Určitě oceníte spojení sedmi lahví zlatožlutého Velkopopovického Kozla Světlého a dvou lahví rubínového Velkopopovického Kozla Černého. A jako bonus dostanete navíc novou originální sklenici, ze které vám bude chutnat tak, že si brzy pospíšíte pro další multibalení! Od začátku června jej najdete ve všech obchodech, ale pozor, "řezaná" edice je limitovaná.

"O spojení světlého a tmavého piva coby rodinného balení jsme se rozhodli na základě výzkumu mezi spotřebiteli. Muži uvítají světlé výčepní a mezi ženami je zase oblíbené černé pivo. Jako další motivace pro nákup je odměna pro spotřebitele originální sklenice," uvedl Petr Polák, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Velkopopovický Kozel patří mezi tři nejprodávanější lahvová piva na českém trhu, pravidelně získává ocenění kvality v domácích i zahraničních soutěžích. Jeho tmavá varianta karamelové chuti s chmelovou příchutí patří mezi nejlepší česká tmavá piva, už sedmkrát získala ocenění Tmavé pivo roku.

Značková sklenice byla vyvinuta exkluzivně pro Velkopopovického Kozla. Má čistý originální design, který usnadňuje držení, a díky kterému vám Kozlovo pivo padne do ruky jako ulité. Zúžení v horní části navíc udrží dlouho krásnou pěnu.

Doporučená maloobchodní cena multipacku je 89 Kč. (Žena.cz)


Výroba piva ve středočeském pivovaru Velké Popovice přesáhla letos hranici 1 200 000 hektolitrů. Tento úspěch přichází přesně po 130 letech od založení pivovaru. První várka 60 hektolitrů piva byla ve Velkých Popovicích uvařena 15. prosince roku 1874. Stabilní růst produkce při dodržení nejpřísnějších standardů kvality je odrazem rostoucí poptávky po velkopopovickém pivě: značka Velkopopovický Kozel patří mezi nejpopulárnější doma i v zahraničí.

Jaroslav Gubiš, manažer pivovaru Velké Popovice, říká: „V minulých letech jsme investovali 120 milionů korun do dalšího zvýšení kapacity, o půl milionu hektolitrů ročně. Vybudovali jsme – poprvé v historii pivovaru - cylindro-kónické tanky pro kvašení, nové systémy pro přípravu kvasnic a nová zařízení pro šrotování sladu a pro chlazení mladiny. Čekají nás nové investice v řádu stamilionů korun. Zajistí další nárůst celkové kapacity pivovaru, povedou ke zkvalitnění výroby a k tomu, aby splňovala nejpřísnější ekologické požadavky. Zásadní rekonstrukce čistírny odpadních vod za 60 milionů korun už začala. V příštích letech plánujeme zvýšit výkon varny z 10 na 12 várek denně, nárůst kapacit kvašení a ležení piva i flexibility stáčení. Nezapomínáme ani na zaměstnance a na návštěvníky pivovaru. Postavíme centrální šatnu se sociálním zařízením a nádvoří pivovaru proměníme na jaře v malý park.“

Ideální poloha z hlediska distribuce piva po celé ČR i v Evropě, stejně jako rostoucí popularita značky Velkopopovický Kozel předurčují další vývoj pivovaru Velké Popovice. Generální ředitel Plzeňského Prazdroje Steve Woodward zdůrazňuje: „Pivovarnická skupina SABMiller, do které pivovar patří, stále více pohlíží na Velkopopovického Kozla jako na značku se skutečně mezinárodním potenciálem. Důkazem toho je mimořádně úspěšná licenční výroba na Slovensku a v Rusku a také rostoucí export značky.“ (Marketingové noviny)


Vyhrajte koncert pro svou obec!

[pondělí, 11. říjen 2004]

Ti, kdo naladí v těchto dnech Rádio BLANÍK, mají šanci výrazně prospět své obci a jejím obyvatelům. V nové podzimní akci Rádia BLANÍK a Velkopopovického Kozla je netradiční cenou pro šťastného výherce velký koncert Františka Nedvěda, určený všem obyvatelům vítězné obce. Spolu s kapelou Františka Nedvěda na koncertě vystoupí známý bavič Vladimír Hron.

Princip hry je velmi jednoduchý. Posluchači posílají do rádia textové zprávy s důvodem, proč by se měl konat tento koncert právě v té "jejich" obci. V pondělí 25. října 2004 František Nedvěd přímo ve vysílání vybere vítěznou odpověď a na takto vybraném místě se už o čtyři dny později koncert uskuteční. "Je to tak trochu bojovka, uspořádat koncert během 4 dnů bude zajímavou zkouškou. Do poslední chvíle skutečně nebudeme vědět, kde se vystoupení uskuteční. I umělci jsou srozuměni s tím, že to vystoupení může být prakticky kdekoliv v Čechách", říká k tomu výkonný ředitel Rádia BLANÍK Tomáš Pancíř.

Spolupořadatelem akce je značka Velkopopovický Kozel. Tato značka má své kořeny v kouzelném Ladově kraji - stejně jako Rádio BLANÍK. Je to tradiční česká značka stojící mimo jiné na hodnotách daných jí do vínku zakladatelem pivovaru Františkem Ringhofferem přesně před 130 lety. "Velkopopovický Kozel získává stále více příznivců, jak akcemi, které podporuje, tak především kvalitou piva a perfektními službami pro své zákazníky i pro spotřebitele. Takové aktivity Velkopopovického Kozla, jakou je například podpora dobrovolných hasičů, přispívají k vytváření dobré sousedské atmosféry v našich obcích," říká Petr Božoň, manažer značky Velkopopovický Kozel v oddělení marketingu Plzeňského Prazdroje.

Samotný výherce, který pro svou obec nebo město koncert zajistí, se navíc může těšit na různé bonusy - osobní setkání a fotografování s interprety i s moderátory Rádia BLANÍK, speciální místa pro něj a jeho rodinu v první řadě pod pódiem a nezbytné propagační předměty BLANÍKU i spolupořadatele hry, značky Velkopopovický Kozel.

A proč byl vybrán právě František Nedvěd a Vladimír Hron? Podle Tomáše Pancíře byla důvodů řada. "Oba jsou u našich posluchačů velmi populární, František Nedvěd dokonce nahrál pro naše rádio speciální Blanickou hymnu. Oba tuto akci podporují a nemají nic proti podobnému dobrodružství." (Kozel.cz)


Velkopopovický Kozel mistrem světa!

[neděle, 11. červenec 2004]

Velkopopovický Kozel obsadil první a druhé místo na pivním mistrovství světa v USA. Zlatou a stříbrnou medaili v kategorii "Pilsner českého typu" si z finále Světového pivního poháru (World Beer Cup), jehož evropská část se konala začátkem května v německém Höhr-Grenzhausenu, odvezli zástupci Pivovaru Velké Popovice. Vítězem kategorie se stal Velkopopovický Kozel Premium, následovaný Velkopopovickým Kozlem výčepním světlým.

Soutěž World Beer Cup je pořádána každý druhý rok pravidelně od roku 1996. Organizátorem soutěže je Association of Brewers (Pivovarnická asociace), nezisková organizace, která byla založena v roce 1978 v Coloradu, USA. Zaměřuje se především na celosvětovou podporu kvality piva a pivovarnictví. "World Beer Cup je považován za olympiádu mezi pivními soutěžemi. Klade důraz na pivní kulturu a na transparentní soutěžení, což je v roce historické Olympiády v Aténách zvlášť významné. Vynikající světová piva spojují životní styl lidí na celém světě a všechny oceněné značky představují to nejlepší v pivovarnickém oboru," řekl na slavnostním ceremoniálu Charlie Papazian, prezident pořadatelské Pivovarnické asociace.

Zlatou medaili za Velkopopovický Kozel Premium převzal Jozef Špirko, manažer výroby pivovaru Velké Popovice, z rukou prezidenta World Beer Cup Charlieho Papaziana a zástupce sponzora, Michaela Sahma. Stříbrnou medaili za Velkopopovický Kozel výčepní světlý převzal Petr Božoň, marketingový manažer značky, z rukou prezidenta World Beer Cup Charlieho Papaziana a zástupce sponzora, Michaela Sahma

Velkopopovický Kozel se v uplynulém roce stal nejdynamičtější značkou Plzeňského Prazdroje nejen v ČR, ale i v zahraničí, zejména díky úspěšné licenční výrobě na Slovensku i v Rusku. Mezi hlavní exportní trhy patří Skandinávie a pobaltské státy, Velká Británie, Německo, Řecko a Kanada. Velkopopovický Kozel je v současnosti nejprodávanějším českým pivem v zahraničí.

Fakta o letošním ročníku Světového pivního poháru: Produkty přihlášené do World Beer Cup byly hodnoceny metodou slepé degustační soutěže. Panel porotců tvořilo 93 odborníků z 80 pivovarů, reprezentujících 15 nejvyspělejších "pivních" zemí celého světa, včetně České republiky. Letos se soutěže zúčastnilo rekordních 1 566 druhů piv z 393 pivovarů a ze 40 zemí, rozdělených do 80 kategorii. Do kategorie "Pilsner českého typu" bylo přihlášeno celkem 24 značek piva. Sesterská společnost Plzeňského Prazdroje, Miller Brewing Company, získala celkové vítězství v kategorii velkých pivovarů s celkem 7 medailemi. (Web Kozel)


Vypít několik piv, poslechnout si živou kapelu a zasmát se s přáteli u nějaké zábavné soutěže. Nic víc si v sobotu ráno lidé mířící do Velkých Popovic na 12. ročník Dnu Kozla nepřáli. Podobně to vypadlo i v Ostravě, kde se lidé bavili v pivovaru Ostravar.

Mraky nad Popovicemi. Když se však v poledne nad oslavujícím pivovarem, který si letos připomněl 130 let vzniku, zatáhla obloha a začalo silně pršet, přibylo přání další: "Kdyby tak bylo vedro a slunce jako minulý rok." I přes nepřízeň počasí se však do Velkých Popovic sjelo několik tisíc lidí. Už při romantické jízdě parním vlakem ze Strančic k pivovaru bylo vidět na tvářích lidí nadšení. Děti byly u vytržení: "Ať si klidně leje. Hlavně, že to nezchladilo kotel téhle skvělé mašinky," řekl asi desetiletý klučina a vyklonil se z vagonu. Studené kapky vody mu nevadily.

To, co odlišuje slavnosti zdejšího pivovaru od ostatních, bylo pro tento ročník skryto. Rozlehlé náměstí s parkem a přilehlé rybníky, jindy plné bavících se lidí, zely prázdnotou. Návaly deště s občasným zahřměním vyhnaly všechny slavící návštěvníky do velkých stanů. Kapely po většinu času hrály jen pro "dešťové kapky“. Avšak ne všechny mrazivý déšť trápil. "Nejsme přece z cukru, nenecháme si Den Kozla zkazit deštěm. Obcházíme disciplíny, ať se děje, co se děje," smál se Lukáš Bláha. Prý už zvládl vytahování sudu lanem, postavil komín z pivních bas a teď se chystá táhnout dodávku. Musí se pohnout o metr, aby mohl dostat razítko. Za čtyři bude mít pivo zdarma.

Letošní soutěže byly ve znamení síly, stejně jako hlavní lákadlo, velká silácká show mistra světa v tahání a zvedání obřích břemen René Golema Richtera. Silák zvaný Golem své přezdívce dostál. V uličce utvořené zvědavými lidmi se zapřel do žebříku a za pas měl "přivázaný" obrovský kamion. Lidem se při jeho řevu tajil dech, ovšem Renault Magnum se ne a ne pohnout. Silák Golem kroutil hlavou. Řidič se po chvíli přiznal, že nechal zataženou ruční brzdu. Po odbrzdění se několikatunový kolos opravdu o tři metry pohnul. "Fakt díky za tu brzdu. Lano bylo dvakrát tak napnutý. Kdyby se utrhlo, tak mě pěkně pořeže," vzkázal nakonec s úsměvem o polovinu menšímu řidiči. Po vystoupení opět přišel déšť. Lidé vyhledali úkryt a zbytek dne se odehrál "pod střechou". (iDnes)


O sto procent zvýšil za poslední tři roky Plzeňský Prazdroj výrobu tmavého piva ve svém závodě Velké Popovice. Loni se ho prodalo téměř 100 000 hl, což byla skoro desetina odbytu velkopopovického pivovaru. Jeho produkty byly nejvíce rostoucími značkami z portfolia Prazdroje. Podnik přichází s reklamní ofenzívou a letos počítá s dalším výrazným růstem prodeje tmavého piva. Řekl to mluvčí Plzeňského Prazdroje Alexej Bechtin. Kozel také obdržel už popáté za sebou ocenění Tmavé pivo roku, které udělují čtenáři časopisu Pivní kurýr. (Pivní kurýr)


O sto procent zvýšil za tři roky Plzeňský Prazdroj výrobu tmavého piva ve svém závodě Velké Popovice. Loni se ho prodalo téměř sto tisíc hektolitrů, což byla téměř desetina odbytu velkopopovického pivovaru. Jeho produkty byly nejvíce rostoucími značkami z portfolia Prazdroje. "Podnik letos počítá s dalším výrazným růstem prodeje tmavého ležáku," řekl mluvčí Alexej Bechtin. Černý Velkopopovický Kozel, který je od roku 2000 jediným tmavým pivem v portfoliu Prazdroje, upevnil loni svoji pozici jedničky na trhu tmavých piv v Česku.

Tržní podíl této značky se zvýšil o více než tři procenta a oproti roku 2000 se více než zdvojnásobil. Podle výzkumu ACNielsen, monitorující prodej piva v obchodní síti, vzrostl prodej Černého Velkopopovického Kozla také v restauracích. "Počet provozoven, kde se toto pivo čepuje, narostl od roku 2000 o 40 procent," uvedl Bechtin.

Kozel obdržel loni v prosinci už popáté za sebou ocenění "Tmavé pivo roku" pro rok 2004, které udělují čtenáři časopisu Pivní kurýr. Pivo se vyrábí z tmavého takzvaného karamelizovaného sladu. Kozel Černý je vyroben podle originální receptury z unikátní směsi speciálních tmavých sladů, používá se také speciální kvasničná kultura. Řezat je možné jakkoli, záleží na chuti, na náladě. Malý přídavek tmavého Kozla (1:9) vytváří typ piva, který vešel do povědomí pivní veřejnosti mezinárodně uznávaným názvem "vídeňské". Kombinací tmavého Kozla se světlým pivem (1:1) vzniká polotmavé "řezané pivo", které má nižší hořkost. (iDnes)


«« « Strana 12 z 12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI