Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Velkopopovický Kozel


Pivní.info

U Badinů se pivo čepuje již přes 100 let. Hospůdka přežila obě války, změny režimů i ekonomickou krizi. Nyní má novou tvář a pyšní se přívlastkem první brněnské Kozlovny. Zákazníci se mohou těšit na českou kuchyni, pivní pochutiny a samozřejmě na vynikající jedenáctistupňové pivo Velkopopovický Kozel.

Kozlovna U Badinů byla slavnostně otevřena 28. května po třítýdenním provozu. Hosté první brněnské Kozlovny si připili Velkopopovickým Kozlem se zástupci Plzeňského Prazdroje, a. s., majiteli a provozovateli hospůdky. K poslechu zahrála folková kapela Poutníci a večerem provázel moderátor Hitrádia Magic Brno Jiří Zmidloch.

Nově otevřenou Kozlovnu U Badinů je takřka nemožné přehlédnout. Venkovní fasáda se vyznačuje výraznými prvky, které podtrhují motivy kozlíků na okenních tabulích. Ani interiér nezůstává pozadu. Za zmínku stojí například židličky a stoly s kopýtky, nasvícený reliéf s postavami kozlů, růžky namísto klik a věšáků a samozřejmě dominantní socha kozla, která dohlíží na dění uvnitř. K úpravám bylo využito dřevo, kov a mosaz. Interiér je laděn do přírodních barev, jako je béžová a terakota, což přispívá k navození příjemné a útulné atmosféry.

Kozlovna se má vyznačovat tradičním českým prostředím s novou tváří,“ říká pan Robin Ullmann, provozní Kozlovny U Badinů, a dodává: „Hostům nabídneme vedle skvělého piva i klasickou českou kuchyni. Mezi naše speciality patří zejména pokrmy, které jsou připravované z piva. Pevně věřím, že se k nám budou hosté rádi vracet.

Hlavním pivem na čepu je Velkopopovický Kozel 11°. V Kozlovně ale na hosty čeká i Velkopopovický Kozel Černý a Pilsner Urquell. Radegast Birell je podáván z lahví. Lačné žaludky zasytí česká kuchyně, pokrmy z grilu, speciality připravené z piva a samozřejmě klasické pochutiny jako pečené koleno či nakládaný hermelín. To vše v unikátním prostředí, které má více než stoletou tradici.

Historie objektu se začala psát v roce 1908, kdy Rainer Badin zřídil ve svém vlastním domě restauraci U Badinů. V meziválečném období, kdy byla v okolí zahájena výstavba bytů a začaly prosperovat nedaleké továrny, se restaurace rozrostla a prošla modernizací. Díky svědomitosti a pracovnímu nasazení celé rodiny Badinů byla restaurace hojně navštěvována. Rainer Badin vedl restauraci do své smrti roku 1944. Poté ji převzal jeho syn a jmenovec, který podnik vedl do 30. ledna 1950. Restaurace U Badinů byla znárodněna a provozovatelem se staly Restaurace a jídelny Brna 2. Krátce po revoluci se ale hospůdka vrátila původním majitelům. Provozovatelem se stal vnuk zakladatele Jiří Badin. Nyní se k pilířům historie objektu řadí i rok 2009, kdy restaurace dostala novou tvář a stala se z ní Kozlovna U Badinů.

Kozlovna je projekt Plzeňského Prazdroje. V současné době se na území České republiky nachází celkem pět Kozloven. První vznikla v roce 2007 v Bystřici nad Pernštejnem. Loni Kozlovny zahájily provoz v Havlíčkově Brodě a v Praze, letos zatím v Humpolci a nyní v Brně.

Pivovar Velkopopovický Kozel patří mezi nejdynamičtěji se rozvíjející pivovary v České republice i na celém světě. Proto v rámci dalšího rozvoje nabízíme hostům možnost vychutnat si Velkopopovického Kozla v originálních hospodách,“ uzavírá Luděk Baumruk, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


V pořadí již 17. ročník akce Den Kozla se uskuteční 13. června od 9:00 hodin ve Velkých Popovicích. Letošní ročník organizátoři akce připravili v duchu tradičních českých řemesel. Vstupné na akci je jako každý rok zdarma.

Návštěvníci akce si budou moci na vlastní pěst vyzkoušet, jak se tato řemesla provozují a jak těžké je například rýt do skla, vypalovat do prkének, kovat předměty, vyrobit sud na pivo nebo si uplést košík. Pro příchozí budou hned na začátku areálu pivovaru připravené stylové stánky s řemeslníky – mistry svého řemesla a hosteskami, kteří budou proškoleni a ochotni naučit jednotlivce umu svého řemesla.

Kromě pestré a neobyčejné přehlídky řemesel mohou aktivní zájemci také navštívit nově zrekonstruované prostory Velkopopovického pivovaru a zhlédnout postupy vaření piva a zajímavosti z výstavy podnikatele a myslitele barona Františka Ringhoffera. V den konání akce se totiž v pivovaru slavnostně otevírá tato jedinečná prohlídková trasa.

Celým dnem bude provázet moderátor Petr Kumpfe. Ten bude zapojovat lidi do různorodých činností a soutěží, jenž budou v rámci Dne Kozla probíhat. Jako každým rokem, i tentokrát se Velkopopovický pivovar blýskne svým jedinečným pivním speciálem "Mistr", který bude mimo jiné k získání také zdarma v soutěžích v rámci rytí do skla.

Na důkaz toho, že jde značka Velkopopovického Kozla s dobou, se letos slavnosti Kozla letos uskuteční v duchu současné české muziky, která rozezní celý areál pivovaru svými chytlavými melodiemi vystupujících kapel a novodobých písničkářů na dvou hudebních pódiích. Divákům se představí například nadějný talentovaný zpěvák Tomáš Klus, objev letošního roku Xindl – X, mladá začínající zpěvačka Emma, za kterou stojí slavnější rockový band, složená z muzikantů z kapel DIVOKEJ BILL a MEDVĚD 009, MŇÁGA A ŽĎORP, ČESKÉ SRDCE, ANNA K., 05 & RADEČEK a legendární kytarový mág Radim Hladík s kapelou BLIE EFFECT. Jako třešnička na dortu bude vystoupení neodolatelného showmana a zpěváka v jedné osobě Jiřího Macháčka s kapelou MIG 21.

Zdroj: WebReporter.cz | Autor: Jana Henychová


Kozlík se odstěhoval do Humpolce

[pátek, 6. březen 2009]

V Humpolci byla otevřena již čtvrtá originální hospoda Velkopopovického Kozla, Kozlovna. Kozlovna Na Baronce, jak zní celý název, pohostí 60 návštěvníků. Dále jim nabídne atraktivní prostory, nápaditý interiér a široký sortiment čepovaného piva.

Interiér Kozlovny Na Baronce se nese v tomtéž duchu jako v ostatních originálních hospodách od Velkopopovického Kozla. Na stěnách jsou zlatavě nasvícené reliéfy kozla, osvětlení má tvar půllitrů a venku již u vchodu vítá hosty obrovská socha kozla zavěšená nad dveřmi. K úpravám bylo využito dřevo, kov, mosaz a přírodní barvy, jako je béžová a terakota, což přispívá k navození příjemné a útulné atmosféry.

Na návštěvníky čeká široký sortiment čepovaného piva z produkce Velkopopovického Kozla: Velkopopovický Kozel 11° Medium a Velkopopovický Kozel Černý. Z ostatních značek pak prémiový ležák Pilsner Urquell. Pivu v humpolecké Kozlovně je věnována maximální péče. Kuchyně nabízí tradiční pivní pochutiny, kterým vévodí například utopenci či nakládaný hermelín.

Dodnes nikdo neví, proč se Hliník odstěhoval do Humpolce. S trochou nadsázky se dá říct, že čekal na první humpoleckou Kozlovnu,“ říká pan Pavel Štraus, majitel Kozlovny Na Baronce, a dodává: „Tímto všechny zveme na dobré pivo v typickém kozlím prostředí.

Investice do konceptu Kozlovny se majitelům prokazatelně vyplatí. Spojení hospody se silnou značkou, záruka kvalitního piva a originální design s sebou totiž vždy nese příliv nových zákazníků. Třeba i takových, kteří si do Kozlovny zajdou pouze na klasickou českou kuchyni.

Kozlovna je projekt Plzeňského Prazdroje. V současné době se na území České republiky nachází už čtyři Kozlovny. První vznikla v květnu 2007 v Bystřici nad Pernštejnem, další dvě loni v Havlíčkově Brodě a v Praze.

Pivovar Velkopopovický Kozel patří mezi nejdynamičtěji se rozvíjející pivovary v České republice i na celém světě. Proto v rámci dalšího rozvoje nabízíme hostům možnost vychutnat si Velkopopovického Kozla v originálních hospodách,“ uzavírá Luděk Baumruk, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Velkopopovický Kozel znovu slaví úspěchy na zahraničních trzích. Za minulý rok prodal v cizině bezmála 1,8 milionu hl. piva, meziročně o 5,6 % více. V licenci se vystavilo téměř 1,7 milionu hl. (+ 4,7 %). Největší objemový nárůst zaznamenal prodej v Rusku, kde se prodalo 1,2 mil. hl. velkopopovického piva.

Obliba Velkopopovického Kozla v zahraničí meziročně opět stoupla. Na cizích trzích se prodalo celkem 1,8 milionu hl. Kozla, což je o 5,6 % více než v roce 2007. Licenční výroba narostla o 4,7 % na 1,7 milionu hl. Nejvíce piva Velkopopovický Kozel se prodalo na ruském trhu, kde místní konzumenti vypili 1,2 milionu hl. Nejvíce vzrostl export na Ukrajinu (+ 79 %), do Běloruska (+ 37 %), Izraele (+ 35 %) a Finska (+ 21 %), spotřeba zde loni činila 37,5 tisíce hl.

„Jsme rádi, že obliba značky Velkopopovický Kozel v zahraničí roste. Prokazuje se tak kvalita piva z Velkých Popovic a přínos marketingové a distribuční podpory SABMiller ve světě. Například v Rusku dokážeme úspěšně konkurovat jak místním, tak importovaným pivům v prémiovém segmentu. Velkopopovický Kozel tak opět potvrdil svou pozici nejprodávanějšího českého piva v zahraničí,“ říká Luděk Baumruk, manažer značky Velkopopovický Kozel.

V současné době je Kozel nejprodávanější českou pivní značkou za hranicemi ČR. Je k dostání ve 24 zemích světa včetně např. Austrálie, Hondurasu nebo zakavkazských republik.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Pivovar Velké Popovice, třetí největší v České republice a největší na území středních Čech, přilákal vloni rekordní počet návštěvníků. Na prohlídkovou trasu se vydalo v roce 2008 téměř 11 500 zájemců o prohlídku, což je o 13 % více než o rok dříve. Pivovar se těší velké oblibě také u zahraničních návštěvníků, atraktivní destinací je zejména pro Rusy, Angličany nebo Maďary. Jen z těchto tří národností se rekrutovalo více než 2800 hostů. Pivovar Velké Popovice je jedním z nejnavštěvovanějších míst v regionu.

V loňském roce začala přestavba návštěvnické trasy v pivovaru, která prohlídku ještě více zatraktivní. I díky novinkám přijelo téměř 11 500 návštěvníků oproti 10 200 v roce 2007. Vedle česky hovořících zájemců o prohlídku chtějí vidět velkopopovický pivovar i lidé ze zemí, kde se Kozel vaří licenčně. Přijelo tak 1500 Rusů a 760 Maďarů. Na dalším místě jsou návštěvníci z Velké Británie.

Díky rostoucímu zájmu jsme v minulém roce zahájili rekonstrukci a zatraktivnění návštěvnické trasy. Prohlídku výroby nabízejí téměř všechny pivovary, ve Velkých Popovicích navíc seznamujeme hosty s ukázkami historie vaření piva, historií kraje a významem barona Ringhoffera pro vznik pivovaru. Navíc jako jediní ve skupině vaříme tmavé pivo, takže část expozice je věnována i jemu. Návštěvníci oceňují nejen historický vzhled a malebnost celého areálu pivovaru, ale i způsob, jakým je jeho specifičnost zachovávána v novodobých podmínkách,“ říká Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra pivovaru Velké Popovice.

Největší zájem o exkurze v pivovaru je již tradičně v květnu až červnu a následně na podzim, od září do listopadu. Zvýšenou návštěvnost pivovar zaznamenává v době konání speciálních akcí, jako je například červnový Den Kozla či zářijový Den otevřených dveří. Populární je také jarní Pochod krajinou Františka Ringhoffera, kde je pivovar jedním ze zastavení regionální naučné stezky.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Velkopopovického Kozla, jedné z nejoblíbenějších pivních značek na trhu, se již v letošním roce koncem listopadu prodalo více než 1 milion hl. Této hranice Kozel dosáhl o měsíc dříve než vloni. Oblibu tradiční značky dokládají nejen rostoucí prodeje, ale také řada ocenění, která v průběhu roku získala. Příkladem je titul České pivo 2008, který získala varianta Velkopopovický Kozel Medium, nebo titul Beer of the World, který si z britské soutěže World Beer Awards odvezla varianta Velkopopovický Kozel Premium.

Jubilejní sud s pivem Velkopopovický Kozel předal pivovar Velké Popovice jako ocenění nově otevřené značkové restauraci Kozlovna v Praze. Sto piv zdarma je pro návštěvníky Kozlovny připraveno v pondělí 15. prosince.

Jak dokazují letošní prodeje, obliba Velkopopovického Kozla jakožto značky tradičního poctivého piva neustále roste. Meziročně jeho prodej stoupl o více než 10 %. O tyto úspěchy se zasloužila především vynikající kvalita piva vařeného s řemeslnou péčí popovických sládků, přesně v souladu se sloganem značky „Kdo umí, umí“. K dobrým výsledkům přispěl také rozvoj sítě imageových Kozloven a řada ocenění, která značka získala v domácích

i zahraničních soutěžích,“ řekl Luděk Baumruk, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Za rok 2008 vzrostl prodej čepovaného piva Velkopopovický Kozel o 15%. Požitek z čepovaného piva včetně autentického prostředí a atmosféry mohou okusit návštěvníci značkových restaurací s názvem Kozlovna. První z nich byla otevřena v květnu 2007 v Bystřici nad Pernštejnem, letos následoval v srpnu Havlíčkův Brod a předminulý týden proběhlo slavnostní otevření pražské Kozlovny v Lidické ulici.

A právě Jan Moravec z nové pražské Kozlovny, převzal z rukou Anny Rybářové z marketingu značky Velkopopovického Kozla, jubilejní sud Velkopopovického Kozla. Na návštěvníky čeká oslava v podobě 100 piv zdarma v pondělí 15. prosince od 16 hodin.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Popularita prohlídek pivovaru Velké Popovice roste, letos přivítal na své prohlídkové trase 10 000. návštěvníka o celý měsíc dříve než vloni. Návštěvnost pivovaru oproti předchozímu roku vzrostla o více než 10 %. Za celý rok 2008 se tedy opět očekává rekordní počet návštěvníků.

Foto

Pivovar Velké Popovice je jedním z nejnavštěvovanějších míst v regionu. V tomto roce do něj směřuje více domácích návštěvníků než loni. Zároveň je tradiční atraktivní destinací zejména pro Rusy či Angličany, významně letos vzrostl počet návštěvníků z Maďarska. Největší zájem o exkurze v pivovaru je již dlouhodobě v květnu až červnu a následně na podzim, od září do listopadu.

Letošní 10 000. návštěvník pan Pavel Suchánek se do pivovaru se vypravil v rámci zájezdu, který pro své občany připravila obec Svojšice u Přelouče. Pan Suchánek je vrchním mistrem v pardubické firmě, ve Svojšících je ale členem hasičského sboru. K pivu Kozel má blízko, vždyť Popovický pivovar bude do budoucna podporovat svojšický hasičský sbor a příští rok v únoru se bude podílet na oslavě 80. výročí založení hasičského sboru.

"Na návštěvu pivovaru jsem se hodně těšil. Sám "kozlíka" piju a potěšilo mně vidět na vlastní oči místo, kde se vaří. Nejvíc se mi samozřejmě líbila ochutnávka v historické varně. Po prohlídce jsme zůstali ještě v hospodě u Velkopopovického Kozla, abychom vstřebali zážitky. Je dobře, že si pivovarští váží české tradice, ať už jde o hasiče nebo vaření českého piva," svěřil se pan Pavel Suchánek.

Současná devadesátiminutová exkurze do pivovaru je spojená s ochutnávkou piva na původní varně z roku 1928. V srpnu začala výstavba nového Návštěvnického centra a příprava nové prohlídkové trasy, jejímiž hlavními prvky budou expozice historie přímo v historické varně a expozice surovin a výrobního procesu. Návštěvníci se ještě záživnější formou než dosud seznámí s historií pivovaru, osahají si či ochutnají suroviny, ze kterých se Velkopopovický Kozel vaří. Celkem bude do nových expozic nainvestováno přes 10 milionů korun. "Rozšířením programu pro návštěvníky reagujeme na zájem příznivců našeho piva, ale také milovníků industriální architektury. Naší ambicí je do dvou let zdvojnásobit roční návštěvnost," říká Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra pivovaru Velké Popovice.


Po zprovoznění ušetří ročně až 4000 tun CO2 z fosilních zdrojů

Dneškem začala první fáze projektu ve Velkých Popovicích, na jejímž konci dostane pivovar ze skupiny Plzeňského Prazdroje čtrnáct nových kvasných cylindrokónických tanků k výrobě piva. Celková investice do projektu, který bude dokončen v závěru roku 2009, dosáhne téměř 220 mil. Kč.

K prvním šesti CK tankům instalovaným v Popovicích v roce 2003 brzy přibude dalších čtrnáct. Nové tanky nahradí kapacitu otevřených spilek a bude možné použít je i na plnění poloviční kapacitou, což je důležité pro výrobu piv v menších objemech. Jedna část současné spilky zároveň zůstane zachována pro možnost výroby speciálních piv.

Tradiční recepty a varní postupy jsou klíčem k oblíbenosti našich piv mezi českými pivaři. Na tom nehodláme nic měnit. Technicky propracované CK tanky nám navíc umožní přesně kontrolovat jednotlivé parametry piva. Kvašení samozřejmě bude i nadále probíhat odděleně od dokvašování, obojí za nízkých teplot. Receptura, kvalitní české suroviny, technika a zkušenosti našich sládků jsou receptem k úspěchu našich značek. Rozhodně chceme tímto krokem podpořit vzrůstající oblibu našich piv," říká Jaroslav Gubiš, manažer pivovaru ve Velkých Popovicích.

Stavba bude provedena v "ementálové struktuře", tj. nejdříve výstavba sálu se stropními otvory pro usazení tanků, pak zbudování nosných pilotů a nakonec instalace tanků shora. Procesy v tancích budou plně automatické. Projekt je naplánován v souladu s nově vznikající prohlídkovou trasou pro návštěvníky pivovaru, jejichž počet roku od roku roste.

Nové CK tanky nahradí vysloužilé otevřené spilky, ve kterých kvasí mladina. Umožní také jímání CO2. Najímaný plyn bude dále využíván při stáčení piva. Celkově za rok ušetří pivovar až 4 000 tun CO2. CK tanky také výrazně omezí případná rizika a zvýší bezpečnost práce.

Jímání CO2 už funguje v pivovarech v Plzni a Nošovicích, pivovar v Popovicích však dostane v současnosti nejmodernější a nejúspornější systém na trhu.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Velkopopovický pivovar ze skupiny Plzeňského Prazdroje zainvestuje více než 50 milionů Kč do rozvoje logistického řešení a komunikací v pivovaru. Hlavním cílem projektu je zlepšit dopravní situaci v pivovaru a jeho okolí, snížit čas nakládky a zrychlit kontroly u vrátnice. Součástí investice bude i úprava zeleně v pivovaru a její zpřístupnění veřejnosti.

Foto

Již koncem listopadu tohoto roku nahradí původní vrátnici nová, která bude mít vjezd také z Ringhofferovy ulice. S novým svrškem silnic bude v pivovaru zbudován i nový malý kruhový objezd. V další fázi projektu, která je naplánovaná na začátek příštího roku, vybuduje pivovar nové manipulační a zpevněné plochy v rozměru přibližně 5000 m2 včetně osvětlení, které budou sloužit pro skladování prázdných obalů a v budoucnu jako parkoviště pro kamiony.

Nová nákladová vrátnice bude posunutí směrem do pivovaru. Na vzniklé ploše na pozemku Prazdroje bude nově 15 - 20 parkovacích míst pro kamiony. "Kamiony už nebudou muset čekat před vrátnicí na nakládku zboží a ulehčí se tak obci," říká Jaroslav Gubiš, manažer pivovaru Velké Popovice. Na řidiče bude čekat nové sociální zázemí.

Nové parkoviště s více než 150 místy zdvojnásobí kapacitu pro vozy zaměstnanců pivovaru. Tím se částečně uvolní stávající venkovní parkoviště, které budou moci více využívat jak turisté a hosté pivovaru, tak obyvatelé či návštěvníci Velkých Popovic.

V Popovicích ale nepůjde jen o asfalt, beton a zdivo - významnou součást tvoří v rozpočtu i úprava 2000 m2 zeleně. Studii zpracovává Josef Souček, zahradní architekt ze zámku na Štiříně, a připravuje komplexní řešení otevřených zelených ploch i parčíku. V parčíku se vybudují nové chodníčky a vysadí nová zeleň. Kolem parkovišť už bylo vysazeno 32 stromů, z toho 20 mimo areál pivovaru. Posune se plot mezi vilou a klášterem, resp. zbuduje se nový plot z pěkných červených cihel blíže k objektům pivovaru a park celý tak bude přístupný veřejnosti.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Všichni nositelé příjmení Kozel / Kozlová se tuto neděli podívají do Zoo Praha zdarma. Každý, kdo se u vstupu prokáže občanským průkazem a tuto skutečnost doloží, bude 14. září hostem Velkopopovického Kozla. Kromě volného vstupu do zoologické zahrady dostane drobné dárky od Kozla, všichni návštěvníci starší 18 let se navíc mohou těšit na ochutnávku Velkopopovického Kozla.

Volnou vstupenku mohou Kozlovi jmenovci získat v pokladně u kteréhokoliv ze tří vstupů do areálu Zoo Praha, a to na základě kontroly občanského průkazu. Drobné pozornosti a Kozlí občerstvení pro všechny budou návštěvníkům k dispozici v areálu pražské zoo, hned v prostoru hlavního vchodu.

"Značka Velkopopovický Kozel je partnerem Zoo Praha již od roku 2006. V rámci této podpory je navíc sponzorem spřízněných druhů zvířat chovaných v pražské zoologické zahradě, a sice koz kamerunských a kozorožců kavkazských. Jsme rádi, že jedno z nejoblíbenějších českých piv tak může být partnerem jednoho z nejpopulárnějších míst v Praze a příjemného místa odpočinku," řekl Luděk Baumruk, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Pivovar ve Velkých Popovicích je dnes součástí akciové společnosti Plzeňský Prazdroj. Více než 133 let vyrábí oblíbené pivo se symbolem sympatického zvířete v logu a již od roku 1939 má svůj vlastní výběh v pivovaru pro kozla s tradičním jménem Olda, živého maskota pivovaru i značky. Před dvěma lety vybudoval pivovar vedle pivovarnického rybníka další výběh, pro druhého kozla - Oldu II. Kozlové z Popovic se tedy stávají partnery svých příbuzných z pražské zoo, koz kamerunských a kozorožců kavkazských.

"Pražská zoo se v posledních letech dynamicky rozvíjí, mnoho odborníků tvrdí, že je to jedna z nejhezčích zoo v Evropě. S tímto rozvojem souvisí i soustavné zlepšování návštěvnického servisu a gastronomických služeb. Jsme proto velmi rádi, že jsme se mohli spojit s takovým kvalitním partnerem, kterým je Plzeňský Prazdroj, jmenovitě značka Velkopopovický Kozel. Jistě to ocení i mnoho našich návštěvníků!" říká Vít Kahle, tiskový mluvčí Zoo Praha.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Hospoda Kozlovna slavnostně zahájila provoz v centru Havlíčkova Brodu. V originálních prostorách se může usadit až 150 lidí, letní zahrádce pak 40 lidí, vychutnávat široký sortiment čepovaného piva a vybírat z tradiční minutkové kuchyně nejrůznější pivní pochutiny.

Foto

„Interiér havlíčkobrodské Kozlovny dbá zejména na detaily. Hosté zde mohou posedět na originálních židličkách u stolů s kopýtky, bar zdobí reliéf s kozlím motivem, světla na stěnách mají tvary půllitrů a majestátně působící socha kozla jako by dohlížela na veškeré dění uvnitř. K úpravám bylo využito dřevo, kov, mosaz a přírodní barvy, jako je béžová a terakota, což přispívá k navození příjemné a útulné atmosféry“, informoval Tomáš Vrána z tiskového servisu projektu Kozlovna.

V hospodě mohou hosté sledovat televisní přenosy na velkoplošných obrazovkách a současně nebudou rušit další, kteří budou hrát šipky či kulečník.

V Kozlovnách je pro náštěvníky připraven široký výběr čepovaného Velkopopovického Kozla: Velkopopovický Kozel 11° Medium a Premium (ležáky) a Velkopopovický Kozel Černý. Speciální sortiment jídel a chuťovek k pivu vychází z tradiční národní i regionální české kuchyně a přináší její moderní varianty.

"Testovací Kozlovna v Bystřici nad Pernštejnem, která byla otevřena v květnu loňského roku, se těší veliké oblibě, proto chceme tento koncept rozjet naplno. Věřím, že havlíčkobrodská Kozlovna bude v úspěchu pokračovat," uvedl Luděk Baumruk, manažer značky Velkopopovický Kozel, a dodává: "Pivovar Velkopopovický Kozel patří mezi nejdynamičtěji se rozvíjející pivovary v České republice i na celém světě. Byla by škoda, kdyby si zákazníci nemohli vychutnat Velkopopovického Kozla v originálních hospodách."

Zdroj a foto: Regionalist.cz | Autor: Eva Šinkovská


Prodeje za první pololetí 2008 přesáhly rekordních 17 000 hl

Velkopopovický Kozel znovu slaví úspěchy na zahraničních trzích. Od roku 1995, kdy byl uveden na finský trh, dosáhl pozice nejprodávanějšího importovaného piva. Jeho vysokou oblibu potvrdil i kvalitativní průzkum provedený přímo mezi finskými spotřebiteli z pověření společnosti TNS AISA. Z průzkumu dále vyplynulo, že značka Velkopopovický Kozel vykazuje nejvyšší spontánní znalost spotřebitelů mezi českými pivy. Objem prodeje ve Finsku zaznamenal 20% nárůst a za první polovinu letošního roku dosáhl rekordních 17 000 hl. Na území Finska je k dispozici ve více než 2000 restauračních zařízeních. Vůbec nejsevernějším místem, kde se Kozel čepuje, je restaurace ve finském městě Kittilä ležícím 150 km od severního polárního kruhu (N 67,36231?; E 24,58554?).

Plakát

Z aktuálních průzkumů vyplývá, že když se ve Finsku řekne Česká republika, vybaví se jeho obyvatelům nejčastěji Praha a hned za ní české pivo. Jako první českou pivní značku pak Finové spontánně jmenují Velkopopovického Kozla. "Kozel je ve Finsku dlouhodobě vnímán jako kvalitní prémiové pivo. Vysokou oblibu tohoto piva dokazují hlavně rostoucí prodeje, Kozel je ve Finsku vůbec nejprodávanější importovanou pivní značkou - a v letošním roce se jeho pozice znovu posílila," uvedl Robert Lobovský, manažer odpovědný za prodej značek Plzeňského Prazdroje ve Finsku.

V současné době je Kozel nejprodávanější českou pivní značkou za hranicemi ČR (v zahraničí se ho prodá více než 1,5 mil hl ročně). Kromě Finska je k dostání v dalších 24 zemích světa včetně např. Austrálie nebo Hondurasu.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Prestižní ocenění britského časopisu Beer of the World získal letos Velkopopovický Kozel. V soutěži World Beer Awards se tradiční česká značka utkala se stovkami pivovarů z Evropy, USA a Austrálie. Kozel je nejprodávanější česká značka na zahraničních trzích. Plzeňský Prazdroj loni prodal 2,6 milionu hektolitrů "Kozla", z toho jeden milion v ČR. Dynamika růstu je ze všech piv největší.

World Beer Awards má čtyři základní kategorie: Lager (ležák), Ale, Stout/Porter a pšeničná piva. Kozel získal titul za Premium Standard Lager, což odpovídá našim světlým ležákům.

"Kozel je nejprodávanější českou pivní značkou v zahraničí a věřím, že zpráva o tomto úspěchu jeho popularitu ještě zvýší," řekl manažer pivovaru Velké Popovice Jaroslav Gubiš. Kozel je velmi oblíbený v Rusku, kde se ho loni prodalo přes jeden milion hektolitrů. Poptávka roste také ve Skandinávii. Ve Finsku je se 35 tisíci hektolitry ročně nejprodávanější importovanou značkou vůbec, uvedl Gubiš.

Černý Kozel je lídrem trhu s tmavými pivy v ČR. Celá skupina Plzeňského Prazdroje s pivovary v Plzni, Nošovicích a Velkých Popovicích prodala loni včetně licenční výroby v zahraničí 10,9 milionu hektolitrů piv.

Zdroj: ČT24.cz


O dni Kozla

[úterý, 10. červen 2008]

6. Den Kozla se ponese v duchu rekordů a rekordmanů. V průběhu dne budou moci návštěvníci shlédnout celkem pět pokusů o překonání stávajících rekordů s pivní tématikou.

Šestého rekordu se budou moci přímo zúčastnit návštěvníci a bude jen na nich samotných jak vysokou laťku pro tento rekord se podaří nastavit. Jedná se o pořízení fotografie "nejvíce lidí s Kozlí bradkou". Rekord bude poté zapsán do České knihy rekordů.

Krom sledování rekordů na podiu si budou moci návštěvníci vybrané rekordy vyzkoušet na vlastní kůži. Navíc si budou moci na překonání rekordů vsadit v Kozlí sázkovně. A samozřejmě neodejdou s prázdnou za absolvování rekordních disciplín pro návštěvníky a za úspěšné tipy na rekordy budou návštěvníci náležitě odměněni.

Krom jednoho podia pro rekordní pokusy budou v areálu pivovaru ještě další dvě hudební podia, na kterých vystoupí celkem 14 kapel (jména a časy viz. v menu Program pódia), připraveny jsou prohlídky pivovaru, Kozlí obchůdek se suvenýry a spousta dalšího.

Jako každý rok bude speciálně pro Den Kozla připraven pivní speciál = Velkopopovický Kozel Machr, na kterém si každý jistě pochutná. Krom pivního speciálu se bude čepovat Kozel 10°, Kozel Premium 11° a Kozel Tmavý. Nezapomínáme ani na dobré jídlo, kterého bude, nejen k pivu, dostatek pro každého.

Přijďte strávit příjemný, pohodový den do půvabného prostředí pivovaru ve Velkých Popovicích, kde na Vás čeká spousta zábavy a zajímavých zážitků.

Velkopopovický Kozel Machr

Pivní speciál pouze pro návštěvníky 16. Dne Kozla. Lahodný polotmavý kvasnicový ležák vyvážené chuti s výrazným karamelovým aroma a "lahodnou hořkosti". Nefiltrované a nepasterizované pivo připraveno klasickým výrobním postupem stáčené speciálně do cisterny. Stupňovitost 11,4. Objem alkoholu 5%.

Zdroj: Kozel.cz


Do rozvoje návštěvnické trasy a navazujících služeb investuje v letošním roce na 10 milionů Kč

Pivovar Velké Popovice dnes představuje realizaci první části projektu rozvoje nové prohlídkové trasy. Reaguje tak na rostoucí zájem spotřebitelů i další turistické veřejnosti o bližší seznámení s výrobou a tradicí piva Velkopopovický Kozel. Od dnešního slavnostního otevření je veřejnosti přístupná projekční místnost, kde krátký film návštěvníkům přiblíží historii pivovaru až po současnost a také proces výroby piva Velkopopovický Kozel. V rámci přibližně desetimilionové investice v průběhu roku dále postupně vznikne kompletně nová prohlídková trasa pivovaru včetně návštěvnického centra a prodejny suvenýrů.

Rok 2008 bude v pivovaru Velké Popovice patřit projektu rozvoje nové prohlídkové trasy. Postupně tak vznikne kompletní nová návštěvnická trasa včetně návštěvnického centra a prodejny suvenýrů. Těmito změnami pivovar Velké Popovice reaguje na rostoucí zájem o tradiční české pivo Velkopopovický Kozel a místo, k němuž se tato tradice váže. Pivovar navštívilo v loňském roce přes 10 tisíc osob, což je meziroční růst o 45 %, za první čtyři měsíce letošního roku to byly 2000 návštěvníků, což představuje meziroční nárůst o dalších 20 %.

„V tuto chvíli je dokončena a veřejnosti přístupná první fáze projektu, a sice projekční místnost, v níž se prostřednictvím krátkého filmu mohou návštěvníci seznámit se stručnou historií pivovaru a procesem výroby piva Velkopopovický Kozel. V rámci projektu dojde také k řadě změn v dosavadním půdorysu areálu, novinkou bude také zpřístupnění rozsáhlého parku na území pivovaru pro veřejnost,“ upřesňuje Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra pivovaru Velké Popovice.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Velkopopovický Kozel znovu slaví úspěchy na zahraničních trzích. Od roku 2002, kdy byl v rámci licenční výroby uveden na ruský trh, dosáhl pozice nejúspěšnějšího a podle průzkumů již také nejznámějšího českého piva. Objem výroby zaznamenává obrovský nárůst a za období posledních 12 měsíců překročil hranici 1 000 000 hl. Velkopopovický Kozel se stal v Rusku „domácí“ značkou a je k dispozici po celém obrovském ruském území.

Plakát

"Je pro nás velké uspokojení, že v Rusku dosahuje značka Velkopopovický Kozel výsledků, které potvrzují, že ruským spotřebitelům chutná a mají ho rádi. Díky svým kvalitám a marketingové podpoře dokáže úspěšně konkurovat jak místním, tak importovaným pivům v prémiovém segmentu. Velkopopovický Kozel je dnes nejprodávanějším českým pivem v Rusku,“ uvedl Sergej Gazarian, manažer značky Velkopopovický Kozel v Rusku.

Na ruském trhu je Velkopopovický Kozel k dostání ve dvojím 0,5l balení – v lahvi a plechovce – a také čepované v sudech. Velkopopovický Kozel se v zahraničí (kromě Ruska také například v Maďarsku) licenčně vyrábí podle tradiční české receptury pod dohledem českých sládků. Jeho výrobu kontrolují nejzkušenější sládci z velkopopovického pivovaru a pravidelné testovací panely expertů.

Celkem se Velkopopovický Kozel prodává ve 25 zemích světa od Finska až po Austrálii. Představuje silnou tradiční českou značku, která je velmi dobře prodávána na zahraničních trzích. Velké popularity již tradičně dosuje na Slovensku, ve skandinávských a pobaltských zemích a třeba ve Finsku je největší importovanou značkou piva.

Zdroj a foto: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Podpora cestovního ruchu, kulturních a společenských vztahů, ochrana životního prostředí, rozvoj komunitní činnosti a dopravy – to jsou hlavní oblasti, na nichž se dohodli spolupracovat představitelé Pivovaru Velké Popovice a obce Velké Popovice. Svým podpisem tyto závazky stvrdili Jaroslav Gubiš, manažer velkopopovického pivovaru, a starosta obce František Hotový.

Foto

Společným cílem obce Velké Popovice a Pivovaru Velké Popovice, který je součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, je rozvoj a zkvalitnění života obyvatel obce Velké Popovice. Ve společné deklaraci proto specifikovaly oblasti, které budou hlavním předmětem jejich spolupráce v roce 2008. Jedná se například o systematickou propagaci regionu a rozvoj cestovního ruchu cílený na tuzemské i zahraniční turisty, upevňování kulturních a společenských vztahů v regionu nebo rozvoj komunitní činnosti.

Zcela zásadním bodem spolupráce je pak péče o životní prostředí, která se bude konkrétně dotýkat využívání čistírny odpadních vod Pivovaru Velké Popovice, dodávek pitné vody nebo zkvalitnění bezpečnosti provozu v obci. Do rozvoje komunitní činnosti Pivovar Velké Popovice investuje celkem 1 milion Kč ročně, v rámci programu Občanská volba společnosti Plzeňský Prazdroj.

Koordinaci a realizaci aktivit rámcově definovaných v jednotlivých bodech deklarace mají na starosti řídící výbor a výkonný výbor pro spolupráci Plzeňského Prazdroje – Pivovaru Velké Popovice a obce Velké Popovice.

Příklady závazků specifikovaných v Deklaraci o vzájemné spolupráci:

Spolupráce v rámci cestovního ruchu DSO Ladův kraj, společná příprava akcí Pochod krajinou barona Ringhoffera, Den Kozla a Den otevřených dveří.

Vytvoření informačního materiálu pro individuální turisty z ČR i zahraničí.

Podpora při propagaci obce Velké Popovice na tuzemských a zahraničních prezentacích – na veletrzích cestovního ruchu, prezentacích , konferencích atd.

Propojení internetových prezentací: http://www.velkepopovice.cz , http://www.kozel.cz a http://www.prazdroj.cz .

Pivovar Velké Popovice investuje do rozvoje komunitní činnosti v obci Velké Popovice a Petříkov celkem 1 milion Kč ročně v rámci programu Občanská volba společnosti Plzeňský Prazdroj.

Pivovar Velké Popovice poskytne Zimnímu stadionu dodání čpavku pro výrobu ledu v celkové hodnotě 625 000 Kč.

Pivovar Velké Popovice bude na základě odhody s obcí participovat na investičních akcích obce směřujících ke zkvalitnění bezpečnosti provozu v obci, a to v odhadované výši příspěvku Pivovaru Velké Popovice 1 milion Kč za kalendářní rok.

Zdroj a foto: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


I přesto, že spotřeba černého piva je stejná jako v předchozích letech, činí přibližně 2 % celkové spotřeby, prodeje „černého“ Velkopopovického Kozla vloni vzrostly o 8 procent. Upevnil si tím své postavení jedničky mezi tmavými pivy v České republice, jeho tržní podíl je 35 %. Je to způsobeno i tím, že významně roste počet restaurací, kde si můžete dát toto černé čepované pivo. Velkopopovický Kozel Černý zaznamenal významný úspěch i v exportu, kde prodeje vzrostly dokonce o 56 %. Nejvíce se mu daří ve Finsku a Rusku, celkem se vyváží do 25 zemí.

Foto

„Celkově roste zájem o piva se značkou Velkopopovický Kozel a je tomu tak i u černého piva, které je vyrobeno z unikátní směsi speciálních a kvalitních tmavých sladů dodávající pivu osobitý vzhled a chuť. Každé třetí černé pivo prodané v ČR tak nese naši značku. Pozitivní trendy pozorujeme nejen u lahvového tmavého piva, ale také u čepovaného: jen za posledních pět let vzrostl počet restaurací, které jej mají v nabídce, o 40 procent,“ řekl Pavel Kmínek, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Celkem se Velkopopovický Kozel Černý prodává v 25 zemích světa, najít ho můžeme

i v exotických zemích jako je Honduras či Austrálie. Největší popularity dosahuje ve skandinávských a pobaltských zemích, například ve Finsku se prodá přibližně čtvrtina prodejů v ČR.

Velkopopovický Kozel Černý je vyroben podle originální receptury z unikátní směsi speciálních tmavých sladů. Tmavý, tzv. karamelizovaný slad dodává černému pivu jeho osobitý vzhled a charakter. Barva, chuť a vůně těchto vybraných sladů se harmonicky doplňují, a pivo tak vyniká rubínovou barvou a příjemnou karamelovou chutí. Objemový obsah alkoholu je 3,8 %. Pro výrobu černého Velkopopovického Kozla se používá také speciální kvasničná kultura, decentní hořkost získává ze směsi jemných aromatických chmelů.

Zdroj a foto: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Dobrovolní hasiči z Velkých Popovic uhasí žízeň z jubilejního soudku

Velkopopovický Kozel patří mezi nejúspěšnější tuzemská piva a letos slaví rekordní prodej. Pivaři jej na území České republiky od ledna vypili již milion hektolitrů. Oblibu Velkopopovického Kozla dokazují nejen rostoucí prodeje, ale také řada ocenění, jako například Obal roku či druhá příčka v soutěži České pivo 2007 – tu získala varianta 11° Medium, jejíž prodej meziročně vzrostl o více než 50 %. Jubilejní soudek s pivem Velkopopovický Kozel předal pivovar Velké Popovice jako dar místnímu sdružení dobrovolných hasičů.

Foto Plzeňský Prazdroj

„Jsme opravdu rádi, že obliba Velkopopovického Kozla jakožto značky tradičního poctivého piva neustále roste, což mimo jiné dokazuje i její letošní rekordní prodej. Pro pivaře je Kozel jasnou volbou, proto také patří mezi nejprodávanější piva v Česku. Meziročně jeho prodej stoupl o více než 15 %. O tyto úspěchy se zasloužila především vynikající kvalita piva vařeného s řemeslnou péčí popovických sládků, přesně v souladu se sloganem značky „Kdo umí, umí“. K dobrým výsledkům však přispěla také inovace přepravky, jejíž „dřevěný“ design byl oceněn titulem Obal roku, a vhodná marketingová komunikace značky, oceňující právě poctivou práci,“ řekl Pavel Kmínek, manažer značky Velkopopovický Kozel.

Za rok 2007 vzrostl prodej čepovaného piva Velkopopovický Kozel o více než 20 %. Požitek z čepovaného piva včetně autentického prostředí a atmosféry mohou okusit návštěvníci značkových restaurací s názvem Kozlovna. První z nich byla otevřena v květnu v Bystřici nad Pernštejnem, další budou následovat v průběhu roku 2008.

Značka Velkopopovický Kozel je již třetím rokem partnerem dobrovolných hasičů a v rámci řady aktivit oceňuje jejich každodenní pomoc druhým. Proto byl symbolický jubilejní soudek s miliontým hektolitrem piva Velkopopovický Kozel slavnostně předán sdružení dobrovolných hasičů z Velkých Popovic. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Pivovar Velké Popovice letos přilákal rekordní počet návštěvníků, o tomto víkendu jeho prohlídkovou trasu navštívil 10 000. návštěvník, Petr Žůrek ze Suchých Lazců u Opavy. Návštěvnost pivovaru oproti předchozímu roku vzrostla o více než 30 %. Pivovar se těší také velkému zájmu zahraničních návštěvníků, vedle Čechů je atraktivní destinací zejména pro Rusy, Angličany nebo Maďary. Letos pivovar navštívilo přes 3600 zahraničních hostů, což ve srovnání s rokem 2006 představuje více než 200% nárůst. Pivovar Velké Popovice je jedním z nejnavštěvovanějších míst v regionu.

Pan Žůrek, který se stal 10 000. návštěvníkem letošního roku, se do pivovaru vypravil v rámci soutěžního programu pro hostinské a jejich věrné hosty, nazvaného Kozlovo ocenění. Cesta do pivovaru Velké Popovice, spojená s prohlídkou a celodenním programem, se pravidelně stává odměnou pro majitele a návštěvníky provozoven, které dosáhnou stanovené výtoče piva Velkopopovický Kozel. Do Velkých Popovic pan Žůrek zavítal spolu s kamarády z restaurace Heja. „Do Velkých Popovic jsme se dostali s kamarády za 300 vypitých hektolitrů u nás v restauraci. Na cestu do pivovaru jsme vyráželi brzy ráno a vůbec jsem nečekal, že bych se mohl stát jubilejním návštěvníkem. Certifikát 10 000. návštěvníka roku 2007 pověsím na čestné místo u výčepu v restauraci Heja u nás v Suché Lázce a plyšového kozla budeme mít s kamarády jako maskota a vzpomínku na cestu do velkopopovického pivovaru,“ řekl Petr Žůrek a dodal: „S Kozlem jsem se setkal i na letošní dovolené ve Finsku a velmi mě potěšilo, že i Finové pijí naše výborné pivo.“

„Velmi si ceníme zájmu o náš pivovar a o přímou zkušenost s vařením piva. Velkou radost nám také dělá rostoucí zájem zahraničních hostů. Nejčastěji jde o země, kde se Velkopopovický Kozel licenčně vyrábí a úspěšně prodává, a návštěvníci jej tak již znají z lokálních reklamních kampaní. Pro nás je jednoznačně dobrou vizitkou, že je jejich spotřebitelská zkušenost motivuje i k osobní návštěvě místa, kde se Kozel vyrábí a kde je „doma“. Domácí návštěvníci pak oceňují zejména historický vzhled a malebnost celého areálu pivovaru, jakož i způsob, jakým je jeho specifičnost zachovávána v novodobých podmínkách,“ říká Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra pivovaru Velké Popovice.

V létě i na podzim, z Čech i z ciziny

Největší zájem o exkurze v pivovaru je již dlouhodobě v květnu až červnu a následně na podzim, od září do listopadu. Rostoucí poptávka se týká jak domácích, tak zahraničních hostů, u těch pak jednoznačně převažují návštěvníci z Ruska. Zvýšenou návštěvnost pivovar zaznamenává i v době konání speciálních akcí, jako je například červnový Den Kozla, zářijový Den otevřených dveří. Populární je také jarní Pochod krajinou Františka Ringhoffera, kde pivovar představuje jedno ze zastavení regionální naučné stezky.

Prohlídku pivovaru korunuje ochutnávka

Devadesátiminutová exkurze do pivovaru je spojená s ochutnávkou piva na původní varně z roku 1928. Nabízí ukázku surovin, ze kterých se pivo vaří, představuje měděnou varní soupravu s varními kotli o kapacitě 500 hl. Videospot přibližuje, jak probíhá hlavní kvašení piva na spilkách. Další zastávka prohlídky je v ležáckém sklepě, kde v tancích dokvašuje pivo. Následuje stáčírna lahví s plně automatickou lahvovou a kegovou linkou. Jejich kapacita je 36 000 lahví a 330 KEG sudů za hodinu. Nejnovější investicí byla instalace nového inspektoru lahví, který využívá nejmodernějších metod kontroly. Foto zde ... (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


«« « Strana 10 z 12 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI