Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivopedie


verze pro tisk

Pivopedie

Pivopedie

Dnes bychom Vám chtěli představit encyklopedii českého a slovenského piva PIVOPEDIE , kterou vydal Knižní klub. Jedná se především o seznam pivovarů. U každého jsou uvedeny základní informace jako adresa, elektronické kontakty. Co mě trošku zaráží je, že loga nejsou u každého. Dále se dozvíte něco z historie toho kterého pivovaru a současný popis. U některých pak ještě Zajímavosti a nakonec seznam piv, které vystavuje, u nichž je uvedena stupňovitost, barva, typ, obaly do nichž se stáčí, zda se vaří pravidelně a obsah alkoholu.


Foto

Po pivovarech se dozvíme, kde můžeme ta rozmanitá česká a slovenská piva ochutnat či zakoupit sobě domů, v sekci Misijní stanice aneb "hostince s rozšířenou nabídkou piv či rotační pípou, pivotéky a další osvětová střediska". Nemám přehled o těchto místech v celé naší vlasti, ale dovolte mi upozornit na ukončení činnosti v Plzeňském kraji. Bohužel jižý nefunguje hostinec Na Hradišti v Blovicích a s tím spojená pivotéka Pivnimarket.eu. Snad i s Coffe Shopem v Nepomuku je to již nahnuté :( Na konci najdete přehled výsledků českých pivních degustačních soutěží (2009) 2010-2011.

Zaujala Vás Pivopedie a ještě jste si ji nestačili koupit? Nevadí, pro tři z Vás, kteří nejpřesněji zodpovíte následující otázku, jsou výtisky Pivopedie přislíbeny. Otázka ted zní: Kolik pivoték je uvedeno v publikaci Pivopedie? Své tipy zasílejte interní poštou nebo mailem (info(zav)pivni.info) do neděle 2. prosince včetně.

Součástí či doplňkem Pivopedie má být její elektronická verze určená pro chytré telefony a tablety, díky níž můžete mít informace k dispozici všude a navíc oproti knize aktualizované a doplňované. Zkušenosti s elektronickou verzí nechám na Vás, protože se smártfounem nejsem kamarád :)



[Pivní.info] [Zobrazeno 8856x] [28. listopad 2012]
[Pivní soutěže] [comments: 8] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

pi

úterý, 4. prosinec 2012
08:41

pi

V Pivopedii je uvedeno 43 Pivoték.
Po jednom výtisku tedy vyhrávají: Jana Běhounková (43), Samuel Majerčák (46) a Roman Holoubek (47)


napsal(a): pi [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 17. prosinec 2012
15:17

Roman Holoubek

to pi: Děkuji Chody. Je to snad poprvé v životě, co jsem v nějaké soutěži něco vyhrál. Právě dnes mi Pivopedie dorazila. Pozdravuj vydavatele.
Roman


Adsense

19. duben 2024
07:09


posted by: Inzerce

Jana

pondělí, 17. prosinec 2012
20:56

Jana

to Roman Holoubek:
Taktéž ke mne dnes Pivopedie dorazila. Díky.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Pivař

čtvrtek, 29. listopad 2012
17:47

No, loga můžou chybět u těch, kteří nepřispěli finanční částkou, ne? ;)


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Pazzy

čtvrtek, 29. listopad 2012
14:18

Jestli bude mít opravdu aktualizovanou elektronickou verzi, tak to může být zajímavý projekt, jinak bude bohužel odsouzena k rychlému zapomenutí...


napsal(a): Pazzy [Odpovědět]

Mosquit

čtvrtek, 29. listopad 2012
19:59

Mosquit

to Pazzy:
Třeba kniha Frankens Brauereien und Brauereigaststätten o franckých pivovarech je z roku 2010 a stále ji rádi při cestách s úspěchem používáme, neviděl bych to tak tragicky...


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Pazzy

čtvrtek, 29. listopad 2012
22:05

to Mosquit: Myslel jsem to v trochu delším horizontu, dva roky jsou v pohodě... Spíš to myslím tak, že se všechno hrozně rychle mění, kontakty, adresy, pivovary... Ale za tu cenu to stojí... čekal jsem o dost děsivější cenovku...


napsal(a): Pazzy [Odpovědět]

Mosquit

čtvrtek, 29. listopad 2012
22:34

Mosquit

to Pazzy:
Pro zajímavost, zmíněný seznam franckých pivovarů jsem koupil v jednom z nich za 15 EUR (370Kč) i s mapkou. Vytištěno na krásném papíře, 670 stran.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI