Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní.info

O pivovare Stupavar

[pátek, 8. březen 2013]

Naš pivovar je bez vlastnej hospody. Dodávame pivo do okolitých prevadzok. Priamo v pivovare máme predajňu, kde predaváme pivo v plastových 1L pet flašiach a 5l party sudkov.

Nase stabilne produkty budu ležiak Jantar 12°, svetlá Jedenástečka a Tmavý special 14°. Budeme robit aj sviatočne piva momentalne nam k Velkej noci zreje Zázvorova 12°. V letnych mesiacoch plánujeme pšeničný Weizen 12°

Naš pivovar vznikol z homebrewingu, kde sme si traja kamarati skušali varit pivo v domacich podmienkach. Nadšenie neopadalo ani po malých prvých neuspechoch a pokračovalo vzdokonalovani sa. Vybudovali sme si maly domací pivovar, kde sme varili rozne pivne druhy vrchne/spodne kvasene, no najvačši doraz sme kladli na poctivy ležiak, ktory sme "dokonale" poznali. A časom sme si ho vyšperkovali podla našich predstav. Pivo malo uspech na našich ochutnavkach pre široku verejnost. Asi pred rokom sa objavila informacia, že je na predaj komplet technologia byvaleho pivovaru v Trencine o objeme varne 1000l. V tom čase sme sa aj spojili s našim terajšim investorom a technologiu sme kupili. Od toho okamihu sme zanechali naše zamestnania a pustili sme sa do pre nas "velkeho neznameho".

Pivovar sme si vybudovali viacmenej svojpomocne. Či už pri stavbe uprav prenajatych skladovych priestorov a aj pri skladani technologie. Investor sa dobre postaral o všetky potrebne papiere a povolenia, ktore bolo rovnako naročne ako samotna výstavba pivovaru.

Dnes je pivovar funkčny a začiname novu etapu, prerazit u este širšej verejnosti s našimi pivami. Varime infuzne. Použivame základne suroviny. Kvasi sa v spilkach a dokvasuje v leziackych tankoch. Naše pivo nefiltrujeme/nepasterizujeme.

Na zdravi!

Luboš Kružic


Pivní slavnosti v Pacově 2. června 2012

[pondělí, 14. květen 2012]

Rok s rokem se sešel a opět je tu jaro. Loni jsme uspořádali Pivní slavnosti v Zámeckém parku a pro velký ohlas jsme se rozhodli, že založíme tradici Pivních slavností v Pacově.

Loni jsme začínali, ještě nebylo vše tak, jak bychom si představovali. Letošní Pivní slavnosti nejsou pouze slavností piva a příležitostí pro milovníky zlatého moku, ale i oslavou Mezinárodního dne dětí. Naším přáním je, aby se na slavnostech sešla celá rodina. Dospělí ochutnají pestrou nabídku piva a všichni společně se pobaví.

Letos jsme ve spolupráci s Rodinným centrem Sovička za přispění místních firem připravili zábavné odpoledne se spoustou soutěží a atrakcí pro nejmenší návštěvníky slavností. Celé zábavné odpoledne pro děti bude ukončeno loutkovým divadelním představením souboru Teatro Truhla - Pavel Truhlář z Prahy.

Proto jsme Slavnosti piva spojili s oslavou MDD a tímto netradičním spojením bychom chtěli veřejnost přesvědčit, že Slavnosti piva nemusí být jen o pivu, ale že to může být i rodinná zábava.

Kromě Rodinného minipivovaru Pacov, který slavnosti pořádá, se dále zúčastní a můžete ochutnat i jejich pivo: Minipivovar v Jelínkově vile - Velké Meziříčí, Minipivovar Kozlíček - Horní Dubenky, Pivovar Na Rychtě - Ústí nad Labem, Klášterní pivovar Želiv, německý pivovar Veldensteiner.

Podle požadavků hostů bude pivo čepováno do kelímků i do skla. Případní zájemci o exkurzi do minipivovaru pořadatele se přihlaste nejméně 7 dní předem. Sběratelé pivních suvenýrů též nepřijdou zkrátka. Každý minipivovar vždy přiveze dostatečné množství svého propagačního materiálu, jako jsou pivní etikety, sklo, tácky apod.

Celý den budou hrát k poslechu i tanci kapely Schift, Bonebroke, Evergreen band.

Věříme, že se vše povede a bude nám přát počasí.

Němcová Vlaďka; Rodinný minipivovar Pacov

[blokpi] 12:33 [permalink] [reaguj]


Vítek z Prčice

[neděle, 20. červen 2010]

Dnes mi přišel do redakce mail s tímto textem: "Pozdravujeme přátele piva. Po šesti letech domácího vaření piva jsme se dopracovali k rozjetí restauračního pivovaru. Tento pivovar je součástí budovaného připomínkového hradu věnovaného Vítkovi z Prčice, který byl zakladatel nejmocnějšího šlechtického rodu v celé české historii. To byli Vítkovci -páni v erbu růže. Byli bychom moc rádi, kdyby jste také o nás dali na svých stránkách vědět a tak pomohli podpořit tento záměr. Vše ostatní se dovíte přímo na na našich stránkách www.vitekzprcice.cz. S pozdravem Petr Kroužil"

Nový pivovárek - to je vždycky dobrá zpráva a já samozřejmě rád uveřejním informace o novém pivu Vítek z Prčice.

Z výše avizované stránky si přibližme základní informace.

Pivovar vaří originální pravé české nefiltrované kvasnicové pivo. Suroviny jsou používány poctivé včetně humnového sladu. Vaříme klasickým způsobem, aby naše české pivo bylo co nejkvalitnější. Za Vítkovců bylo pivo nejoblíbenějším nápojem.

Foto

Pivovar interiérem od podlah, dveří, omítek, oken připomíná slavnou dobu Vítkovců (románská a gotická). Dále je vybaven věrnými replikami románského nábytku. Každá část pivovaru je věnována (jedné z mnoha) skutečné osobnosti z rodu v erbu růže, která se nesmazatelně zapsala do dějin našeho národa.

Foto

A jaké že pivo zde v současnosti ochutnáte? Nefiltrované, kvasnicové: Vítek z Prčice světlý 11%. Pivo si prošlo technologickými problémy, přesto si udrželo plnou chuť. Proto se potěšte s tímto průkopníkem. Vítek z Prčice světlý 12% - zraje. Toto pivo má díky poctivému humnovému sladu nádhernou zlatou barvu, plnou chuť, která nenadýmá a trvanlivou pěnu. Hořkost je jemná, která v ústech doznívá. Pokud by Vám místní pivo náhodou nezašmáklo, tak si můžete objednat i pivo filtrované, pasterované, ale také v erbu růže: Regent světlý 11% a Regent tmavý 12%

Foto

Dále se dozvídáme, že začátkem srpna se začnou vařit jídla,která budou ve stylu pivovaru a doby Vítkovců. a že se chystají slavnosti - slavnostní otevření pivovaru. Tyto letošní slavnosti budou jako nultý ročník středověkých slavností sv.Víta. Budou pojaty skromně a zaměřeny na otevření pivovaru. Opékat se bude prasátko, měla by být již v provozu kuchyně i zvětšená kapacita pivovaru. Tématem bude dělení majetku Vítkem z Prčice jeho čtyřem synům s následnou kolonizací české země Vítkovci. Předběžný termín bude 24.7.2010.

Foto

Já osobně přeji novému pivovárku jen to nejlepší. Hlavně, aby pivo z Prčice bylo dobré a aby se sem sjížděli pivaři se širokého okolí. Dej Bůh štěstí!



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI