Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlatý Bažant Hurbanovo


Pivní.info

Už sú to štyri desaťročia, odkedy sa v bývalom Československu prvýkrát objavilo slovenské pivo balené v plechovkách. A bol to, ako inak, Zlatý Bažant, ktorý už v týchto časoch razil cestu inováciám. Zlatý Bažant sa štyridsiate výročie piva v plechovkách na Slovensku rozhodol osláviť s retro plechovkou Zlatý Bažant s dizajnom z roku 1971, ktorú prináša v limitovanej edícii od augusta 2011. Retro plechovka Zlatý Bažant 12% je súčasťou multibalenia v štýlovom retro dizajne s tromi 0,5 l fľašami piva Zlatý Bažant 12 %. V limitovanom počte 55 tisíc kusov bude určite hitom pre zberateľov či tých, ktorí si chcú len jednoducho zaspomínať.

1971: Prvé pivo v plechovkách

Prvé pivo v plechovkovom balení sa na Slovensku objavilo v roku 1971 a bolo jednou z prvých významných inovácií značky Zlatý Bažant. Plniaca linka na plechovkové balenie piva v pivovare Hurbanovo bola prvou plechovkovou linkou nielen vo vtedajšom Československu, ale aj v celej východnej Európe. Plechovky s typickým dizajnom a výrazným logom značky Zlatý Bažant boli primárne určené na export a stali sa veľmi rýchlo úspešným exportným artiklom. Odvtedy prešla plechovka Zlatý Bažant mnohými zmenami z hľadiska dizajnu aj samotnej technológie a dnes patrí k najpredávanejším typom balenia piva na Slovensku.

2011: Retro plechovka „Made in Czechoslovakia“

Na prvé plechovky piva na Slovensku si Zlatý Bažant rozhodol po 40-tich rokoch zaspomínať a retro plechovkou potešiť slovenských spotrebiteľov. „Retro plechovka Zlatý Bažant je pre nás príjemnou spomienkou nielen na veľmi významnú inováciu značky Zlatý Bažant a prvé plechovkové pivo na Slovensku vôbec, ale aj na bohatú históriu piva Zlatý Bažant a pivovaru v Hurbanove, s ktorým je spätá,“ hovorí Hana Šimková, manažérka pre korporátne vzťahy spoločnosti Heineken Slovensko. Retro plechovka prichádza v pôvodnom dizajne z roku 1971 a v objeme 0,33 l. „Pri dizajne retro plechovky sme sa snažili skutočne o autentickosť. Na plechovke nájdete dokonca pôvodný nápis Made in Czechoslovakia,“ dodáva H. Šimková.

Štyri desaťročia kvality a inovácií

Plechovkové balenie piva Zlatý Bažant bolo jednou z prvých inovácií značky Zlatý Bažant, no inovatívna bola v tom čase aj jeho reklamná podpora - plechovky Zlatý Bažant sa stali súčasťou rôznych československých expedícií, ktoré preverili ich kvalitu v extrémnych podmienkach. Ďalšie inovácie Zlatého Bažanta nasledovali najmä po vstupe koncernu Heineken do hurbanovského pivovaru a pokračujú dodnes – v roku 2001 Zlatý Bažant priniesol balenie piva s twist-off uzáverom a uviedol svoju vlastnú embosovanú fľašu, v roku 2007 odštartoval tradíciu sviatočných špecialít, v roku 2010 uviedol na trh nový, plne automatizovaný systém tankového piva a v roku 2011 veľmi úspešnú produktovú novinku Bažant Radler.

Multibalenie piva Zlatý Bažant 12 % 3x0,5 l s retro plechovkou 0,33 l Zlatý Bažant 12 % je dostupná od začiatku augusta 2011 v limitovanej edícii v počte 55 tisíc kusov v našich obchodných sieťach. Zaspomínajte si aj vy...

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Heineken Slovensko

http://www.heinekenslovensko.sk/sk/tlacove-centrum/tlacove-spravy/2011/160


Zlatý Bažant má novú imidžovú kampaň voľne nadväzujúcu na koncept „Svetové Slovenské Pivo“. Zachovaná ostáva hlavná idea - predstaviť značku Zlatý Bažant ako súčasť nového moderného Slovenska.

„Slovenskosť patrí do genetického kódu značky Zlatý Bažant. V tohtoročnej kampani sme využili poznatok, že Slováci svoju identitu odvodzujú od porovnávania sa so svetom. Pozreli sme sa na to typickou “bažantovskou” optikou a v jednotlivých médiách glosujeme, čo je slovenské,” hovorí o koncepte Peter Darovec, kreatívny riaditeľ Istropolitana Ogilvy.

Tohtoročná kampaň sa od predošlých líši najmä tým, že okrem tradičných médií (TV, outdoor) výraznejšie využíva online kanál. Špeciálna web stránka www.svetaslovaci.sk má priniesť do kampane viac interakcie a prehĺbiť dialóg medzi značkou a jej priaznivcami.

Súčasťou outdoor nosičov je 5 nových motívov. Nový televízny spot bol nakrútený režisérskou dvojicou Sandalz. Nápad pochádza z dielne agentúry Istropolitana Ogilvy.

Zdroj: HN Online.sk

http://strategie.hnonline.sk/sk/sedy/spravy/reklama/istropolitana-ogilvy-uvadza-novu-kampan-znacky-zlaty-bazant.html


Od 1. apríla 2011 uvádza značka Zlatý Bažant na trh svoju ďalšiu produktovú inováciu - novinku Bažant Radler. Bažant Radler v sebe spája kvalitu piva Zlatý Bažant a osviežujúcu chuť prírodnej citrónovej šťavy, čím vytvára jedinečný chuťový zážitok.

Bažant Radler je vyrobený z čistých prírodných ingrediencií a s nízkym obsahom alkoholu je predurčený na osvieženie počas celého dňa, ktoré ocenia aj vyznávači aktívneho životného štýlu.

Foto

Na trh prichádza v troch typoch balenia - v 0,5l fľaši, v obľúbenej 0,33l twist-off fľaši ako aj v 0,5 l plechovkovom balení. K dispozícii je od konca marca v obchodných sieťach aj v HoReCa prevádzkach na celom Slovensku. Bažant Radler tak obohatí produktové portfólio značky Zlatý Bažant s ambíciou osloviť tradičných pivárov, ktorým ponúka možnosť vychutnať si pivo Zlatý Bažant v novej podobe, ako aj „nepivárov", ktorí nie vždy obľubujú prirodzenú chmeľovú horkosť piva.

Meniace sa spotrebiteľské preferencie, trendy smerujúce k zdravšiemu životnému štýlu ako aj úspechy radlerov vo svete - to všetko nás priviedlo k myšlienke obohatiť produktové portfólio našej vlajkovej lode Zlatý Bažant o originálny radler, teda osviežujúci nízkoalkoholický nápoj z toho najkvalitnejšieho piva a prírodnej citrónovej šťavy," hovorí Door Plantenga, generálna riaditeľka spoločnosti Heineken Slovensko a dodáva: „Sme presvedčení, že vďaka svojej chuti a kvalite, širokej dostupnosti v obchodných sieťach, puboch, reštauráciách a kaviarňach na celom Slovensku ako aj marketingovej podpore si Bažant Radler rýchlo nájde svojich pravidelných konzumentov."

Ako vznikol pôvodný radler? Nápoj s názvom radler nie je na slovenskom trhu celkom neznámy. V spotrebiteľskom prieskume uskutočnenom spoločnosťou GfK na reprezentatívnej vzorke 725 respondentov v novembri 2010 až takmer 60 % respondentov uviedlo, že alkoholický nápoj radler pozná. Prevažná väčšina slovenských spotrebiteľov tento nápoj vníma ako pivo zmiešané s rôznymi nealkoholickými nápojmi.

Pôvodný radler však pochádza z Bavorska zo začiatku minulého storočia, kedy vznikol takpovediac náhodou zmiešaním piva a citrónovej šťavy. Odvtedy si originálny radler vďaka svojej sviežej chuti a ľahkosti pitia získal popularitu v mnohých krajinách na celom svete. Napríklad v Rakúsku dosahuje ročný objem predaja nápoja Gösser Natur Radler takmer 160 tisíc hektolitrov, v Maďarsku dosahuje nápoj Gösser Natur Zitrone predaj 70 tisíc hektolitrov a v Španielsku sa predá ročne až 370 tisíc hektolitrov nápoja Shandy Cruzcampo.

Ako chutí Bažant Radler Chuť nápoja Bažant Radler sa vyznačuje vyváženou kombináciou chuti piva a citrónovej šťavy s jemnou horkosťou prijateľnou pre všetkých spotrebiteľov. Nápoj má príjemnú citrónovú vôňu s jemným podtónom chmeľovej a svetložltú farbu, ktorej intenzita je tiež výsledkom kombinácie piva a citrónovej šťavy použitej pri jeho výrobe.

K výslednej chuti nápoja Bažant Radler sme dospeli na základe spotrebiteľského prieskumu, testovaním a degustáciami rôznych pomerov piva a citrónovej zložky. Pri správnom vychladení na 7°C je výsledkom tohto spojenia harmonická osviežujúca chuť s jemným alkoholovým akcentom," hovorí Karol France, obchodný sládok spoločnosti Heineken Slovensko.

Bažant Radler sa pripravuje v pivovare spoločnosti Heineken Slovensko v Hurbanove zmiešaním piva Zlatý Bažant 10 % a prírodnej citrónovej zložky v pomere 60:40 v prospech chuti citrónu. Nápoj neobsahuje žiadne konzervanty, farbivá ani iné prídavné látky, preto je veľmi dobrou alternatívou aj pre aktívnych ľudí, ktorí sa zaujímajú o nové trendy vrátane zdravšieho životného štýlu.

Zdroj: Dnes Atlas.sk | Webnoviny


Uplynulú sobotu sa v areáli pivovaru spoločnosti Heineken Slovensko v Hurbanove uskutočnil prvý ročník podujatia Deň otvorených dverí. Až štyri tisícky návštevníkov prešli bránami najväčšieho pivovaru na Slovensku a vychutnali si výborný hudobný aj sprievodný program. Možnosť dozvedieť sa viac o tajomstve varenia piva a nahliadnuť priamo do kuchyne pivovaru využilo až 1 500 záujemcov, ktorí absolvovali prehliadku pivovaru. O tom, že na podujatí sa zišli tí praví milovníci zlatého moku svedčí aj fakt, že návštevníci eventu spoločne vypili až 5 000 veľkých pív značiek Heineken, Zlatý Bažant, Corgoň a Kelt.

V Hurbanove vládla v sobotu výborná, ba priam až rodinná atmosféra. Na svoje si prišli vyznávači zlatého moku a dobrej zábavy spolu so svojimi rodinami. Okrem bohatého hudobného programu a prehliadok pivovaru na návštevníkov čakalo množstvo pódiových súťaží, z ktorých zrejme najviac zaujala súťaž o najsilnejšieho muža pivovaru. Pre tých najmenších bola pripravená detská aréna s klaunom, kúzelníkom, šmykľavkami a množstvom ďalších atrakcií. O prehliadky pivovaru pod taktovkou komerčného sládka spoločnosti Heineken Slovensko Karola Franceho bol skutočne nevídaný záujem - počas niekoľkých hodín pivovarom sprievodcovia previedli až 1500 záujemcov.

Samostatnou aktivitou na podujatí bola IQ hliadka, ktorá v zmysle programu Pite rozumne spoločnosti Heineken Slovensko aj počas tohto podujatia upozorňovala na rozumnú konzumáciu alkoholu. V IQ stane si prostredníctvom dychovej skúšky mohol každý návštevník nechať zmerať hladinu alkoholu v krvi.

K vrcholom podujatia určite patrili vystúpenia hudobných skupín No name a Gladiátor, ktorí v malom mestečku na juhu Slovenska počas sobotného večera rozprúdili doslova svetovú zábavu. "Sme veľmi radi, že prvý ročník Dňa otvorených dverí v našom pivovare navštívili tisícky milovníkov zlatého moku spolu so svojimi rodinami. Je naším želaním byť čo najbližšie našim priaznivcom a prinášať kvalitné pivo a dobrú zábavu, hovorí Hana Šimková, manažérka pre korporátne vzťahy spoločnosti Heineken Slovensko. Zábava bola naozaj skvelá, pretože tanec a hudba v areáli pivovaru pokračovali do neskorých večerných hodín. "Z podujatia plánujeme vytvoriť tradíciu a po tohtoročnom úspechu sa už teraz tešíme na jeho druhý ročník, dodáva H. Šimková.

Zdroj:Pozri.sk | Webnoviny


Spoločnosť Heineken Slovensko otvorí v sobotu 18. septembra 2010 brány svojho pivovaru v Hurbanove pre širokú verejnosť. Prvý ročník podujatia Deň otvorených dverí Hurbanovo 2010 je určený pre všetkých, ktorí sa chcú dozvedieť viac o tajomstve varenia piva, jeho histórii aj súčasnosti, a zároveň sa zabaviť s bohatým sprievodným programom pre celú rodinu.

Deň otvorených dverí Hurbanovo 2010 umožní milovníkom zlatistého moku vidieť na vlastné oči, ako sa vyrába ich obľúbený nápoj, no na podujatie sa môžu tešiť aj ich rodinní príslušníci. Na pódiu vystúpia okrem iných aj hudobné skupiny Kochanski band, No name a Gladiátor, pripravené je množstvo súťaží a ďalší program pre dospelých aj deti. "Na Deň otvorených dverí v našom pivovare sme sa rozhodli pripraviť skutočne pestrý program pre všetky vekové skupiny. Veríme, že na prvý ročník podujatia prijme pozvanie mnoho milovníkov zlatého moku," hovorí Hana Šimková, manažérka pre korporátne vzťahy spoločnosti Heineken Slovensko.

Pre dospelých pivo, pre deti klaun

Na Dni otvorených dverí samozrejme nebude chýbať prehliadka pivovaru s výkladom pre všetkých, ktorí sa chcú dozvedieť zaujímavosti o varení piva. Milovníci zlatého moku si ho na podujatí zároveň budú môcť vychutnať za bezkonkurenčnú cenu. Deň otvorených dverí však nie je len pre dospelých, na svoje si prídu aj deti. Pre ne je pripravená detská aréna s klaunom a ďalšími atrakciami ako aj rôzne pódiové súťaže.

Vstup voľný

Vstup na celé podujatie, ktoré sa začína v pivovare spoločnosti Heineken Slovensko na Novozámockej ceste v Hurbanove v sobotu 18. septembra o 12.00 hod., je zdarma a na každého návštevníka zároveň čaká aj malý darček. Tešíme sa na spoločne príjemne strávenú sobotu v areáli najväčšieho pivovaru na Slovensku.

Zdroj: Spravy Pozri.sk


Slávnostné otvorenie prvej prevádzky s tankovým pivom – Keltic pub v Komárne

Foto

Spoločnosť Heineken Slovensko túto sezónu prináša najčerstvejšiu novinku v oblasti čapovaného piva. Je ňou úplne nový, plne automatizovaný systém tankového piva, ktorý je riadený počítačom a konzumentom zabezpečuje absolútnu čerstvosť čapovaného piva v každom momente podávania. Inováciu na trh uvádza značka Zlatý Bažant a prvé prevádzky s novým systémom tankového piva boli ku koncu apríla otvorené v Komárne.

Najnovšia inovácia v oblasti tankového piva, ktorú na konci apríla priniesol Heineken Slovensko prostredníctvom svojej najhodnotnejšej značky Zlatý Bažant, je moderným, plne automatizovaným systémom s počítačovou riadiacou jednotkou CLEVER. Tá zabezpečuje informácie o stave čapovaného piva v 500 litrovom pivnom tanku a automatické čistenie pivných potrubí bez zásahu človeka. Samochladiace tanky udržiavajú pivo v ideálnych teplotných podmienkach. Výsledkom je stopercentná chuť a čerstvosť čapovaného piva v každom momente podávania, ako aj mnohé výhody pre samotného majiteľa prevádzky.

Z pivovaru priamo k spotrebiteľovi

Pivo sa do pivných tankov v prevádzke dopravuje priamo z pivovaru v Hurbanove v špeciálne upravených cisternách za prísnych hygienických a technických podmienok, bez zásahu človeka a bez kontaktu so vzduchom. Vo vnútri pivného tanku je vzduchový kompresor, ktorý tlačí vzduch na vaky s pivom vo vnútri tanku. Pivo si tak zachováva pôvodný obsah CO2. Pivné tanky zároveň udržiavajú pivo po celý čas v ideálnych teplotných podmienkach a sanitačná jednotka zabezpečuje automatické čistenie. Výsledkom je vždy stopercentná chuť a čerstvosť podávaného piva po dobu 30 dní od narazenia tanku.

Výhody pre majiteľa prevádzky

Pre samotného majiteľa prevádzky nový systém tankového piva prináša hneď niekoľko výhod. Systém sa ovláda veľmi jednoducho spoza barového pultu, čo znamená zlepšené pracovné podmienky pre personál prevádzky. Prevádzke zároveň odpadajú starosti s čistením pivných potrubí, ktoré zabezpečuje automaticky sanitačná jednotka a veľkou výhodou je aj automatizovaný manažment stavu skladových zásob prostredníctvom riadiacej jednotky CLEVER. Nezanedbateľnou výhodou pre majiteľov prevádzok je dostupnosť piva v každom momente bez časových strát. V prevádzke s tankovým pivom sa zároveň manipulácia so sudmi, ich skladovanie či „držanie záloh“ v sudoch stávajú minulosťou.

Prvé prevádzky v Komárne

Prvou prevádzkou, v ktorej bol nový systém tankového piva na Slovensku zavedený, je prevádzka Keltic pub v Komárne, po ktorej v krátkom čase nasledoval pub Jazmín takisto v Komárne. V priebehu mesiaca máj bude uvedená prvá prevádzka s tankovým pivom od Heinekenu Slovensko aj v Bratislave a v priebehu roka je naplánovaných zhruba 77 prevádzok na celom Slovensku. Po značke Zlatý Bažant, ktorá novinku uvádza, bude nový systém zavedený aj pre najpredávanejšiu značku piva na Slovensku, značku Corgoň. Spoločnosť Heineken Slovensko si od tejto revolučnej novinky okrem iného sľubuje aj "naštartovanie" predaja čapovaného piva v segmente Horeca na Slovensku.

Fakty o pivných tankoch od Heinekenu Slovensko:

Riadiaca jednotka Clever: program riadenia a ovládania systému prostredníctvom počítača, ktorý zabezpečuje informácie o stave čapovaného piva, riadi automatické čistenie jednotky, sleduje stav zásob a zabezpečuje spojenie so serverom.

Chladič: udržiava pivo v ideálnych teplotných podmienkach

Prietokomer: umožní kontrolu nad obsahom piva v tanku

Sanitačná jednotka: automatický systém na údržbu a čistenie. Pravidelnou sanitáciou zabezpečuje správnu chuť a čerstvosť piva.

Vzduchový kompresor: tlačí vzduch na pivné vaky, v ktorých je uskladnené pivo v tankoch, pivo si zachováva pôvodný obsah CO2.

Heineken Slovensko je viac ako 10 rokov lídrom na slovenskom pivnom trhu so stabilným trhovým podielom takmer 45 %. Heineken Slovensko a.s. je súčasťou jednej z najväčších pivovarníckych skupín na svete – Heineken N.V. Spolu so značkou Heineken, vlajkovou loďou portfólia spoločnosti, Heineken na Slovensku predáva najhodnotnejšiu slovenskú značku Zlatý Bažant, ďalšie silné slovenské značky Corgoň, Kelt, Martiner a Gemer, ako i niektoré známe zahraničné značky – Krušovice, Starobrno a Desperados.

Okrem investícií do pivovaru, Heineken vybudoval v Hurbanove aj najväčšiu sladovňu v strednej a východnej Európe. Celkové investície dosiahli výšku približne 216 mil. EUR, čo tvorí zhruba 70% celkových investícií v odvetví. Podľa Trend Top 2009 je Heineken Slovensko najväčšou potravinárskou spoločnosťou na Slovensku.

Zdroj: Spravy czin.sk | Foto: Heineken


Značka Zlatý Bažant už tradične prináša na vianočný trh sviatočné pivné špeciality. Kým posledné dva roky to boli špeciálne pšeničné pivá, tento rok sa Zlatý Bažant rozhodol priniesť produkt, ktorý oživuje staré pivovarnícke remeslo na Slovensku - vianočné pivo Zlatý Bažant Porter. Devätnásťstupňové tmavé pivo Porter je vyrobené podľa originálnych receptúr a ako sviatočná špecialita bude v predaji iba koncom tohto roka.

Pri príprave tohtoročnej vianočnej špeciality načrel Zlatý Bažant do histórie starého pivovarníckeho remesla na Slovensku a pripravil pivo Porter, ktorého tradícia siaha až do 18. storočia. Porter je vysokostupňové tmavé pivo, ktoré charakterizuje sýta, takmer čierna farba, hustá, mierne do hneda zafarbená pena, výrazný korenistý buket a lahodná sladová chuť. „Vianočné pivo Zlatý Bažant Porter je odrazom našej vášne pre pivovarnícke remeslo. Veríme, že tradičná sviatočná špecialita pred koncom roka opäť poteší nielen milovníkov značky Zlatý Bažant, ale aj všetkých pivných gurmánov,“ hovorí Zuzana Putalová, brand manager značky Zlatý Bažant.

Výnimočné pivo zo štyroch druhov sladu

Zlatý Bažant Porter vyrobili v pivovare Hurbanovo podľa originálnej receptúry z vody, štyroch špeciálnych druhov jačmenného sladu a vybraného chmeľu. „Pri výrobe piva Porter sme sa pridržiavali tradície starých majstrov pivovarníkov a ich umenia varenia a správneho času zrenia. Výsledkom je tak skutočné majstrovské dielo – výnimočné pivo, ktoré si každého podmaní výraznými chuťovými a aromatickými vlastnosťami,“ hovorí Karol France, špecialista na kvalitu piva v pivovare Hurbanovo. Práve výnimočné chuťové vlastnosti predurčujú Zlatý Bažant Porter na vychutnávanie počas slávnostných chvíľ.

Sviatočné balenie pre slávnostné chvíle

Zlatý Bažant Porter 19 % bude ako sviatočná špecialita v predaji iba koncom roka. Porter je plnený do elegantných a praktických 0,33 ml twist-off fliaš a jeho atraktívne balenie multipacku 4x 330 ml bude aj vhodným darčekom pre priateľov a známych. Zlatý Bažant Porter sa práve v týchto dňoch dostáva na pulty predajní vo vybraných obchodných sieťach.

¨

Zdroj: Heineken Slovensko.sk


Značka Zlatý Bažant mení svoj slogan. Od uvedenia novej reklamnej kampane značky 3. apríla tohto roku je ním Svetové slovenské pivo.

Nový slogan vyjadruje nielen skutočnosť, že Zlatý Bažant je najvyvážanejším slovenským pivom, ale aj jeho svetovú chuť a kvalitu.

Dnes sa vo svete vypije až 1 milión hektolitrov Zlatého Bažanta ročne. Okrem výroby v Hurbanove sa Zlatý Bažant licenčne vyrába v Česku, Maďarsku a Rusku a vyváža sa až do dvadsiatich krajín sveta. Najviac vývozu smeruje do USA, ďalej nasleduje Kanada, Lotyšsko a Ukrajina, vyváža sa však aj do Azerbajdžanu, Moldavska či Austrálie. Od 1. apríla si Zlatý Bažant môžu vychutnať aj vo Švédsku a tmavým pivom si už čoskoro spestria sortiment pivári z Poľska.

Nová kampaň značky Zlatý Bažant

Od 3. apríla odštartovala spoločnosť Heineken Slovensko novú reklamnú kampaň Zlatého Bažanta v elektronických médiách. „Dnes už väčšina toho, s čím denne prichádzame do kontaktu, pochádza z cudziny. Každý deň tak stretávame celý svet, na konci dňa sa však tešíme na niečo naše – na svetové slovenské pivo Zlatý Bažant,“ hovorí o novej kampani značky Zuzana Putalová, brand manager značky Zlatý Bažant a dodáva: „Nová kampaň a slogan sú pokračovaním aktivít, ktoré Zlatý Bažant odštartoval v roku 2008 uvedením nových etikiet či novinky Extra Cold. Zlatý Bažant ponúka tradíciu a inováciu súčasne, reprezentuje pivovarnícku tradíciu na Slovensku a vďaka svojej kvalite nás úspešne reprezentuje aj v zahraničí.

Novú kampaň pre značku Zlatý Bažant pripravila reklamná agentúra Istropolitana Ogilvy. „Zlatý Bažant je prestížna slovenská značka, ktorej komunikácia musí ísť s dobou. Slovensko sa zmenilo, je modernejšie a sebavedomejšie. Presne toto odráža naša kampaň: v nej vedľa seba kladieme Zlatý Bažant a svet zahraničných vecí, ktorý nás obklopuje. Nejde však o konfrontáciu typu „slovenské je dobré, cudzie je zlé“, ale skôr o konštatovanie toho, že slovenské pivo si aj v modernom svete úspešne obhájilo svoje miesto. A preto si zaslúži prívlastok svetové, “ hovorí Radoslav Olos, creative team director agentúry Istropolitana Ogilvy.

Novinka v atraktívnom obale

Spolu s novou reklamnou kampaňou uvádza Heineken Slovensko na trh aj zaujímavú novinku - Zlatý Bažant v jednolitrovej fľaši. Pivo v praktických obaloch sa stáva medzi slovenskými spotrebiteľmi čoraz vyhľadávanejším a od uvedenia Corgoň Maxifľaše v roku 2007 predaj piva v plastových fľašiach neustále rastie. Novinka Zlatý Bažant v 1L fľaši sa však od existujúcich produktov na trhu odlišuje, a to nielen netradičným objemom, ale aj svojím dizajnom. Jednolitrová fľaša Zlatý Bažant má elegantný tvar, priesvitnú etiketu a potlačenú fóliu multipacku. Zlatý Bažant teda bude nielen chutiť, ale aj vyzerať skutočne svetovo.

Zdroj: Infoline.sk | Autor: Heineken


Zlatý Bažant s novým dizajnom

[úterý, 24. červen 2008]

Nový, atraktívny a dynamický dizajn etikiet uvádza na trh v týchto dňoch tradičná slovenská značka piva Zlatý Bažant. Po 7 rokoch prichádza zmena dizajnu, ktorou chce Zlatý Bažant potvrdiť svoju vysokú kvalitu, tradičný a zároveň súčasný charakter a pozíciu jednej z najhodnotnejších slovenských značiek. Prečo prichádza zmena práve teraz?

Nová etiketa v sebe naďalej nesie prvky pôvodnej, čím sa snaží nadviazať na pozitívne vnímanie značky Zlatý Bažant u spotrebiteľov. Nový dizajn je charakteristický výraznejším farebným odlíšením jednotlivých stupňovitostí (ležiak, svetlé pivo, tmavé pivo, nealko), ktoré podporujú aj farebne odlíšené alumíniové šatky na hrdle fľaše. Spotrebiteľ tak môže ľahšie nájsť svoj obľúbený Zlatý Bažant. Spojenie kvality a tradície piva s charakterom modernej a originálnej značky vyjadruje ústredný kruh na novej etikete s moderne štylizovaným zlatým bažantom. Väčší priestor na etikete získal erb mesta Hurbanovo, miesta kde sa Zlatý Bažant vyrába už od roku 1969.

„Požiadavky trhu, rast spotrebiteľských nárokov a ambícia značky potvrdzovať svoju inovatívnosť a líderskú pozíciu na trhu viedli k rozhodnutiu redizajnovať etiketu a posilniť tak pozíciu Zlatého Bažanta ako najlepšieho piva na Slovensku“, hovorí Zuzana Putalová, Senior brand manažér pre značku Zlatý Bažant.

Nová etiketa je výsledkom prieskumov a testovania na vzorke spotrebiteľov, ktorí si ju vybrali z viacerých možných variant. Ambíciou tvorcov bolo vytvoriť harmonickú grafickú skladbu, ktorá bude spájať tradičnú kultúru piva s moderným nábojom dynamickej značky.

Spotrebitelia sa o novom dizajne dozvedia z televíznej reklamy, nosičov vonkajšej reklamy tzv. city lightov a taktiež v miestach predaja, ktoré postupne vyzdobia prvky novej grafiky. Zmenu etikiet a loga reflektuje v týchto dňoch už aj web stránka, kde sa môžu spotrebitelia podrobne oboznámiť s novým dizajnom.

Zdroj: Tisková zpráva Heineken Slovensko


Novú plniacu linku na maxifľaše uviedla dnes do prevádzky spoločnosť Heineken Slovensko v pivovare Hurbanovo. Investícia za vyše 6 miliónov eur (182,03 milióna Sk) pokrýva výrobu piva kompletne od výroby fľaše až po balenie. Jej hodinová kapacita je 30.000 litrov. Heineken od svojho vstupu na slovenský trh v roku 1995 preinvestoval vyše 6 miliárd Sk (197,77 milióna eur), v tomto roku to bude 500 miliónov Sk (16,48 milióna eur). "Investície Heinekenu predstavujú tri štvrtiny celkových investícií do potravinárstva na Slovensku," uviedol premiér Robert Fico.

S predajom piva Corgoň v maxifľašiach, čo sú 1,5-litrové PET fľaše, začal Heineken na Slovensku už minulý rok. Pivo, ktoré sa varilo v Hurbanove, sa plnilo do fliaš v Maďarsku. Uvedením novej linky do prevádzky presiahne ročná kapacita hurbanovského pivovaru 2 milióny hektolitrov piva. "V prepočte na jedného občana Slovenska to predstavuje ročne 37 litrov," konštatoval Fico. Pivovar zamestnáva 800 ľudí, ďalších 2500 pracuje vo výrobách, ktoré nadväzujú na činnosť Heinekenu. V roku 2003 spoločnosť vybudovala v Hurbanove najväčšiu sladovňu v strednej a východnej Európe s kapacitou presahujúcou 140.000 ton sladu. Zhruba 60 % nakúpeného sladovníckeho jačmeňa dopestujú slovenskí prvovýrobcovia.

Zdroj. SME.sk


Pšeničné pivo Zlatý Bažant

[čtvrtek, 22. listopad 2007]

Spoločnosť Heineken Slovensko s blížiacimi sa vianočnými sviatkami prináša pre milovníkov piva originálnu novinku, prvé slovenské pšeničné pivo Zlatý Bažant.

Heineken Slovensko po uvedení série inovácií a noviniek v tomto roku prichádza s ďalšou významnou inováciou na slovenský trh. Je to úplne iný typ piva ako je tradičný ležiak – pšeničné pivo Zlatý Bažant.

Pšeničné pivo Zlatý Bažant v 0,33l fľaši je súčasťou vianočného balenia piva Zlatý Bažant. Charakteristická je svetložltá farba s typickým zákalom. U menej skúsených pivárov to môže vzbudiť nedôveru. Nie je to znak nekvality, je to dané prítomnosťou kvasiniek a technológiu výroby. Na výrobu tohto typu piva sa používa okrem klasického jačmenného sladu aj pšeničný slad.

Pšeničné pivo je obľúbené hlavne v Belgicku, Nemecku a Rakúsku, kde ho považujú za špecialitu, ktorú si nedovolí vyrábať každý. Vyznačuje sa typickou arómou, ktorej dominujú kvasnice a jemne kyslastou, korenistou chuťou.

“Zlatý Bažant ako jedna najúspešnejších slovenských značiek vôbec, prichádza každoročne so zaujímavými špeciálnymi baleniemi pred Vianocami. Tento rok sme sa rozhodli priniesť na trh niečo vskutku originálne a netradičné – pšeničné pivo Zlatý Bažant. Veríme, že nároční slovenskí konzumenti ocenia kvalitu, ktorú Zlaý Bažant prináša,“ povedal Roman Krajniak, manažér pre vonkajšie vzťahy spoločnosti Heineken Slovensko.

Uvedenie produktu bude sprevádzať aj mediálna kampaň s využitím hlavne TV ale aj v miestach predaja.

Na záver niekoľko tipov, ako správne podávať pšeničné pivo Zlatý Bažant:Pivo nalievajte do čistého pohára. Pohár nakloňte smerom k hrdlu fľaše a nalievajte po stene pohára. Nalejte do pohára asi 2/3 obsahu fľaše. Zvyšnú jednu tretinu pred doliatím do pohára najprv krúživým pohybom fľaše premiešajte. Pri nalievaní už pohár nenakláňajte, ale držte kolmo voči lejúcemu sa pivu. Takto získate bohatú penu. Ak sa rozhodnete konzumovať pivo priamo z fľaše, odporúčame pred otvorením jedenkrát otočiť fľašu hore dnom. Samozrejme najlepšie chutí správne vychladené. Foto zde ... (Tisková zpráva Heineken Slovensko)


Najlepšie slovenské pivá varia v Hurbanove. Také sú závery hodnotiacich komisií v súťaži o najlepšie slovenské fľaškové pivo - Slovenská pivná korunka 2007. Až 7 z 9 ocenení získali značky z portfólia spoločnosti Heineken Slovensko, a. s., ktorej sídlom je Hurbanovo. Tohtoročné korunky odovzdá minister pôdohospodárstva SR Miroslav Jureňa 18. augusta na medzinárodnom veľtrhu Agrokomplex v Nitre.

Manažér pre vonkajšie vzťahy a. s. Heineken Slovensko Roman Krajniak ďalej informoval, že v 2. ročníku profesionálnej degustácie skompletizovalo pivo Zlatý Bažant zbierku pivných koruniek ziskom striebornej a dvoch bronzových. Striebornú Slovenskú pivnú korunku získal Zlatý bažant v kategórii tmavé pivá (stupňovitosť do 12 %) a bronzové v kategóriách svetlé pivá (stupňovitosť do 10 % a 12 %).

"Absolútnym víťazom Slovenskej pivnej korunky 2007 je najpredávanejšie pivo na Slovensku - Corgoň, ktorý zvíťazil vo všetkých troch sledovaných kategóriách. Zlaté korunky si teda odniesol v kategóriách svetlé pivá (stupňovitosť do 10 % aj 12 %) a tmavé pivá (stupňovitosť do 12 %) a potvrdil tak vysokú kvalitu tradičných slovenských pív vyrábaných v hurbanovskom pivovare," konštatoval Krajniak.

Tohtoročná novinka, Kelt výčapná desiatka, už v prvom roku svojho pôsobenia na trhu SR presvedčila hodnotiace komisie a zo súťaže si odnáša Striebornú pivnú korunku v kategórii svetlé pivá (stupňovitosť do 10 %).

Súťaž o najlepšie slovenské fľaškové pivo - Slovenská pivná korunka 2007 vyhlásilo Slovenské združenie výrobcov piva a sladu (SZVPS). Cieľom anonymnej degustácie fľaškových pív bolo nájsť najkvalitnejšie slovenské pivá. Do súťaže sa mohli zapojiť slovenskí výrobcovia piva - členovia SZVPS a prihlásiť tak svoje originálne značky. Na súťažnej degustácii sa zúčastnilo 33 vzoriek pív v troch kategóriách. Na základe komisionálneho senzorického hodnotenia vyhodnotili tri najlepšie pivá v každej kategórii. Súťažilo sa v troch kategóriách, išlo o svetlé pivá (stupňovitosť do 10 %), svetlé pivá (stupňovitosť do 12 %) a tmavé pivá (stupňovitosť do 12 %).

Odborná anonymná degustácia sa uskutočnila 8. augusta 2007 v Štátnom veterinárnom a potravinovom ústave v Bratislave. Zmyslové hodnotenie súťažných vzoriek vykonávali dve od seba nezávislé komisie. Okrem už spomenutých inštitúcií súťaž spoluorganizovali Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR a Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU.

Spoločnosť Heineken Slovensko je viac ako 10 rokov lídrom na pivnom trhu SR so stabilným trhovým podielom nad 40 %. Je súčasťou jednej z najväčších pivovarníckych skupín na svete - Heineken N.V. Spolu so značkou Heineken, vlajkovou loďou portfólia spoločnosti, Heineken v SR predáva niekoľko silných domácich značiek, Zlatý Bažant, Corgoň, Kelt, Martiner a Gemer, ako i niektoré známe zahraničné značky, Starobrno a Desperados.

Okrem investícií do pivovaru, Heineken vybudoval v Hurbanove aj najväčšiu sladovňu v strednej a východnej Európe. Investície prevýšili sumu 5 miliárd Sk, čo bolo asi 70 % celkových investícií v odvetví. Heineken Slovensko patrí podľa Trend Top 2006 medzi najväčšie spoločnosti v potravinárskom odvetví. (SME)


Spoločnosť Heineken Slovensko osadila v hurbanovskom pivovare novú fermentačnú nádrž s brutto objemom 4000 hektolitrov (hl). Ročná kapacita pivovaru sa tak zvýši o takmer 150 000 hl.

"Už na jeseň minulého roka sme avizovali investície vo výške viac ako 100 miliónov korún do nášho pivovaru v Hurbanove. Ich súčasťou je aj nová fermentačná nádrž, ktorá slúži na kvasenie mladiny a výrobu mladého piva," informoval TASR manažér pre vonkajšie vzťahy spoločnosti Heineken Slovensko Roman Krajniak, a zároveň tiež uviedol, že momentálne v Hurbanove prebieha aj inštalácia novej plniacej linky Krones s kapacitou 24 000 fliaš za hodinu.

Podiel spoločnosti Heineken Slovensko na slovenskom pivnom trhu je stabilne nad 40 %. V Hurbanove Heineken okrem pivovaru vybudoval aj najväčšiu sladovňu v strednej a východnej Európe. Celkové investície Heinekenu v SR presiahli výšku 5 miliárd Sk, čo je približne 70 % celkových investícií v odvetví. (Orange)


Slovenské pivá nemajú skvelý chýr. Nikdy sa v zahraničí nemohli hrdiť takým menom ako najznámejšie značky z Česka, Nemecka, Holandska, Írska či USA.

Vývoz slovenských pivovarníkov spolu neprekračoval pár desiatok tisíc hektolitrov ročne a exportné objednávky, aké dostával Plzeňský Prazdroj či Budějovický Budvar, boli pre Slovákov nesplniteľný sen.

Napríklad vlani sa vývoz všetkých českých značiek do cudziny dostal na 3,5 milióna hektolitrov, čo bolo len o 300-tisíc hektolitrov menej než celá slovenská výroba tohto nápoja.

Ťah na východ

Slabý predaj slovenského piva za hranicami začal meniť holandský Heineken. Rozhodol sa, že zo Zlatého Bažanta urobí strategickú značku pre región strednej a východnej Európy.

Tesne pred pádom socialistického bloku sa ho vyvážalo zhruba 30-tisíc hektolitrov ročne. Vlani sa ho za hranicami predalo rekordných takmer 370-tisíc hektolitrov. Prvý krok bol zvýšený vývoz koncom milénia.

Nasledovalo spustenie menších licenčných výrob v iných dcérskych pivovaroch Heinekenu v Maďarsku a Českej republike. No skutočný prelom priniesol predminulý rok, keď Holanďania rozbehli zmluvnú výrobu tohto piva v Petrohrade.

Na severe Ruska začali variť Zlatý Bažant pre tamojší obrovský trh. Výsledky sa dostavili ihneď. Vlani ho tam navarili vyše 200-tisíc hektolitrov. Viac, ako vie vyrobiť a predať menší slovenský pivovar. Navyše v petrohradských plánoch na ďalšie roky sú ešte väčšie čísla.

Prvý rok licenčného Bažanta v Rusku potvrdil, čo znamená veľkosť trhu. V Česku, kde bolo toto pivo známe desaťročia, sa nikdy nepodarilo dosiahnuť ani štartovací predaj z tejto obrovskej krajiny. Vlani ho v brnianskom pivovare Starobrno, ktorý tiež patrí Holanďanom, navarili stotisíc hektolitrov.

„Ruský rozbeh Bažanta je veľmi sľubný. Tamojší kolegovia zo skupiny Heineken si nás už teraz doberajú, že oni ho budú za chvíľu variť viac ako my na Slovensku,“ hovorí Dimitar Alexiev, generálny riaditeľ Heinekenu Slovensko. Ak by to Rusi mysleli vážne, museli by produkovať ročne aspoň 550-tisíc hektolitrov. Práve toľko ho odchádza z Hurbanova.

Ťah na bránku sa ruským manažérom Heinekenu uprieť nedá. Vlani boli pre svoj licenčný Bažant na Slovensku natočiť reklamný spot. Žiadne iné slovenské pivo nikde v zahraničí takúto drahú marketingovú podporu nedostalo.

Význam licencií

Heineken robí z hurbanovského piva značku širšieho regionálneho významu. „Zlatý Bažant sa stal pre skupinu strategickým pivom pre celý okolitý región,“ upozorňuje D. Alexiev. Okrem neho si spoločnosť v strednej a východnej Európe podobne cení už len rakúsku značku Gösser, ktorá sa tiež predáva vo väčších objemoch aj mimo domáceho trhu.

Ruská, česká a maďarská licenčná výroba nemusia byť pre Zlatý Bažant posledné. Podľa D. Alexieva nie je rozbehnutie ďalších podobných projektov nereálne. Hovorí, že ak to sesterské spoločnosti v rámci koncernu budú vnímať ako perspektívne, slovenský Heineken im licencie určite ponúkne.

Okrem iného poplatky za licencie zlepšujú účtovníctvo slovenskej firmy. Perspektívny by pre Bažant mohol byť aj Balkán, kde Heineken tiež pôsobí a navyše tam chodí veľa slovenských dovolenkárov. Šéf hurbanovskej firmy dodáva, že pre jeho spoločnosť bude vždy prioritná výroba a predaj piva na Slovensku.

Heineken má s licenčnou výrobou Bažanta aj jednu nie najlepšiu skúsenosť. Pred niekoľkými rokmi ho začal koncern variť v Poľsku. Dlho to nevydržalo. Firma ukončenie poľskej licenčnej výroby komentovať nechce, ale podľa informácií TRENDU za tým bolo to, že Poliaci licenčný Bažant veľmi piť nechceli. Ďalej vyhľadávali balenia Made in Slovakia.

Nová skúsenosť

Skúsenosti z tohto biznisu na celom svete ukazujú, že pre pivovary je vždy kľúčový domáci trh s dlhoročnými spotrebiteľmi osobitých národných značiek. No v roku 2002 vyrobili slovenské pivovary 4,8 milióna hektolitrov a vlani si vypýtal trh o milión hektolitrov menej. Prepad spotreby na domácom slovenskom trhu dáva rozširovaniu Bažanta v cudzine nový rozmer. Je jasné, že rásť sa dá hlavne cez predaj v cudzine.

Ďalší silný hráč slovenského pivovarníctva – juhoafrický SABMiller so svojimi tuzemskými značkami Topvar, Šariš či Smädný mních na zahraničie útočiť nechce. „V prvom rade plánujeme posilňovať predaj našich značiek na Slovensku,“ informuje Drahomíra Mandíková, hovorkyňa firmy Pivovary Topvar, pod ktorou má koncern zastrešené slovenské aktivity.

Juhoafričania nechcú obnovovať licenčné výroby, ktoré mal v Rusku a v Rumunsku topoľčiansky Topvar ešte v čase, keď ho ovládali predchádzajúci slovenskí vlastníci.

Jednu výrobu slovenských pív ale SABMiller v zahraničí predsa len má. V jednom budapeštianskom pivovare skupiny sa plní plechovkový Šariš. No všetko toto pivo sa vracia na Slovensko a v Maďarsku sa robí iba preto, lebo SABMiller nemá na Slovensku linku na plechovky. (E-Trend)


Pivovarnícka spoločnosť Heineken Slovensko, a.s. Nitra začala v hurbanovskom pivovare s rozsiahlou investíciou do technológií. Hodnota investície dosiahne viac ako 1 mil. eur a spoločnosť ju plánuje ...

Pivovarnícka spoločnosť Heineken Slovensko, a.s. Nitra začala v hurbanovskom pivovare s rozsiahlou investíciou do technológií. Hodnota investície dosiahne viac ako 1 mil. eur a spoločnosť ju plánuje ukončiť za dva roky. Investičnú akciu smeruje pivovar do celkovej modernizácie linky plechovkového piva a kúpy novej baliacej linky. Súčasná kapacita podniku 16 tis. plechoviek piva za hodinu by sa tak mala v priebehu dvoch rokov zvýšiť na dvojnásobok. K tomuto rozhodnutiu pristúpila spoločnosť kvôli rýchlemu rastu odbytu v segmente plechovkového piva. Ako ďalej uviedol Roman Krajniak so spoločnosti Heineken Slovensko, nová baliaca linka bude schopná baliť pivo do plnofarebnej fólie, čo zvyšuje atraktívnosť balenia pre spotrebiteľa. Napriek skutočnosti, že trh s pivom na Slovensku vo všeobecnosti klesá, kľúčové značky Zlatý Bažant a Corgoň majú podľa R. Krajniaka v segmente plechovkového piva rastúci trend.

Heineken je s podielom nad 40 % najväčším pivovarníckym koncernom na slovenskom trhu s pivom. Na Slovensku pôsobí desať rokov, od vstupu do pivovaru Zlatý Bažant v Hurbanove. V súčasnosti už má v portfóliu aj značky Corgoň, Kelt, Martiner a Gemer. Zahraničné značky reprezentuje Heineken, Starobrno a Desperados. Okrem pivovaru v Hurbanove, kde vybudoval aj najväčšiu sladovňu v strednej Európe, varí v súčasnosti pivo aj v Rimavskej Sobote. Kumulatívne investície spoločnosti presiahli v roku 2005 hodnotu 5 mld. Sk, čo je zhruba 70 % celkových investícií do tohto odvetvia na Slovensku. Podľa rebríčka TREND Top 2005 je Heineken Slovensko najväčším podnikom v odvetví potravinárskeho a tabakového priemyslu. (24hod.sk)


Jedinou ocenenou slovenskou pivnou značkou na najväčšej prehliadke pív v susednej Českej republike v meste Tábor, bol koncom minulého týždňa Zlatý Bažant nealko z portfólia spoločnosti Heineken Slovensko. Viac ako 60 sládkov a ďalších odborníkov z pivovarnického priemyslu ho počas „Reprezentačních slavností piva“ v Tábore ocenilo prestížnou Striebornou českou pivnou pečaťou v kategorii nealkoholických pív.

V kategórii 10stupňových svetlých výčapných pív sa stalo najlepším českým pivom Starobrno tradiční a získalo Zlatú českú pivnú pečať 2006. Starobrno sa od roku 2003, ako súčasť portfólia spoločnosti Heineken Slovensko, distribuje aj na Slovensku. Jediná česká značka v portfóliu lídra slovenského trhu s pivom si tak upevnila svoju pozíciu najčastejšie oceňovaného piva na odborných i laických degustačných súťažiach.

Tohtoročné slávnosti piva v českom Tábore boli v doterajšej histórii s účasťou celkovo 250 vzoriek v jedenástich kategóriách v počte súťažiacich rekordné a sú suverénne najväčšou súťažnou prehliadkou pív v ČR. Kvalitu pív hodnotilo počas štyroch dní celkovo viac ako 170 sládkov a pivovarníckych odborníkov.

Heineken Slovensko je s podielom stabilne nad 40 % na slovenskom trhu s pivom suverénnym lídrom. Holandský investor vstúpil na Slovensko pred desiatimi rokmi strategickou investíciou do pivovaru v Hurbanove. Do svojho portfólia získal ako prvú značku Zlatý Bažant. Dnes má v portfóliu aj Corgoň, Kelt, Martiner a Gemer. Zahraničné značky reprezentuje Heineken, Starobrno a Desperados. Okrem pivovaru v Hurbanove, kde vybudoval aj najväčšiu sladovňu v strednej Európe, varí v súčasnosti pivo aj v Rimavskej Sobote. Kumulatívne investície spoločnosti presiahli v roku 2005 hodnotu 5 mld. Sk, čo je zhruba 70 % celkových investícií do tohto odvetvia na Slovensku. Podľa rebríčka TREND Top 2005 je Heineken Slovensko najväčším podnikom v odvetví potravinárskeho a tabakového priemyslu. (Tisková zpráva Heineken Slovensko)


V Rusku sa začne variť Zlatý Bažant

[úterý, 22. listopad 2005]

Heineken ho do tejto krajiny presúva len ako svoju tretiu novú značku

Po dávnejšom spustení licenčných výrob hurbanovského piva Zlatý Bažant v Maďarsku a Česku rozbieha holandský Heineken produkciu tejto svojej slovenskej značky už aj v Rusku. Koncern začal Bažanta od začiatku tohto mesiaca variť vo svojom petrohradskom pivovare Heineken Brewery.

Predpokladaný úspech projektu má zabezpečiť to, že Heineken do Ruska dlhšie vyvážal Bažanta aj priamo zo slovenskej výroby. Navyše, značka bola v tejto krajine známa ešte z čias, keď oba štáty patrili do socialistického bloku.

Z hurbanovského pivovaru, dcérskej firmy Heinekenu Slovensko, sa v posledných rokoch vozilo do Ruska vždy niekoľko desiatok tisíc hektolitrov piva.

Najdôležitejším zahraničným trhom však stále pre Heineken Slovensko ostáva susedné Česko, kde ročne predá zhruba stotisíc hektolitrov piva. Rusko sa však tiež priraďuje k prioritným oblastiam.

Táto svetová veľmoc patrí k najdynamickejšie rastúcim pivárskym trhom a aj predaj Zlatého Bažanta sa tam za prvých deväť mesiacov tohto roku zvýšil takmer o dve tretiny. Holandský koncern okrem slovenskej značky priniesol do Ruska už iba dva nové brandy – Heineken a Buckler. (eTrend)


Na medzinárodnom festivale Golden Drum v slovinskom Portoroži zaznamenalo úspech aj Slovensko. V kategórii televízna reklama - Strieborný bubon získal totiž najvyššie ocenenie spot Beh čašníkov na pivo Zlatý Bažant, ktorého autorom je agentúra Mayer McCann-Erikson. Agentúru SITA o úspechu informoval Peter Švec, hovorca spoločnosti Heineken, ktorá bola zadávateľom reklamy, keďže Zlatý Bažant má vo svojom portfóliu. Podľa Šveca sa viacerí odborníci domnievajú, že práve tohtoročný, v poradí už 12. ročník festivalu v Portoroži sa stal pre slovenskú reklamu najúspešnejším v histórii jeho (SME)


«« « Strana 3 z 3
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI