Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zimní Brewstock

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Zimní Brewstock

Zimní Brewstock

Loni se pivně kulturní festival Brewstock konal v plzeňském Depu 2015 začátkem června. Nevím, zda tomu tak bude i letos, ale minulý pátek a sobotu jsme se vydali do Depa opět na Brewstock 2019: Zimní pivní posezení. Dobrý nápad, zima je na pivní akce jalovější. Škoda jen, že v pátek je začátek naplánován až na 16 hodinu, nicméně některé stánky jsou již plně funkční před touto metou. Sobota je, narozdíl od zimních Budějovic, přívětivější a můžete sem vyrazit již před obědem.

Vítejte v depu
Vítejte v depu

Ač jsem dnes smířen s tím, že dnes to o ležácích moc nebude, přeci jen se s nimi snažím začít. Pilsner Ilgner 12% ze šťáhlavského pivovárku nasazuje laťku poměrně vysoko ***1/2. Třikrát a dost, to platí o pražském Cobolisu, jehož ležáku 12% dávám šanci již potřetí. Bohužel je to ještě horší :( V průběhu odpoledne zkouším od Cobolisu ještě jedno pivo Black Lady 17%, což má být višňový kyseláč & Russia Imperial Stout. Bohužel ani tato kombinace není nikterak povedená. Obě piva u mne dostávají po jedné hvězdičce a já už pomalu začínám mít tento poměrně čerstvý pivovárek na indexu.

Stánky
Stánky

Dvě světlá spodně kvašená piva nabízí MadCat Craft Brewing , což není nic jiného než Kamenické pivo z Kamenice u Jihlavy. Jedná se vlastně o filiálku Jihlavského radničního pivovaru, nicméně dle sdělení obsluhy je vaření piv obou pivovarů oddělené. Značka Kamenické pivo je určena pro nejbližší okolí, MadCat pak pro celý ostatní svět. Ochutnal jsem 10%, 12% a kyseláč Mango Pina Coco 10% a nebyla to špatná piva (***).

Kamenické pivo
Kamenické pivo

Po ležácích zkouším i nějaké ale. Jak Ka Boom 12% (vanilla milkshake APA) od Crazy Clown, tak Urban Coffe IPA 14 od Falkona nejsou vůbec špatné (***), ale dnes prostě nemám ejlový den. Když už jsem u létajících pivovarů, nesmím opomenout Potmehúda, z jehož produkce zkouším Gose, který mi naopak jde svou mírně nakyslou chutí se slaným dozníváním do noty (***).

rank_D a Potmehúd
rank_D a Potmehúd

Jsem naladěn na kyselou notu a tak se mohu vrhnout na asi největší lákadlo a nejexotičtější pivovárek v jednom. Wild Creatures z Mikulova , který se specializuje na spontánní kvašení a produkuje piva typu Lambic, zjednodušeně dnes do módy přicházevší kyseláče. A musím uznat, že oba mnou ochutnané vzorky Fly With Me Sour Cherry (višeň) i Tears of Saint Laurent (hrozny) byly výborné (****). Obě chutí možná připomínala těžší víno. Malinko nakyslou chuť cítím ještě druhý den po probuzení.

Višňový lambic
Višňový lambic

Pivo se zde čepuje do zálohovaných třetinek (vyznačena je i míra 0,1l), nicméně můžete zakoupit a pít i ze skla přítomných pivovarů a snad Vám natočí i do skla vlastního. Ceny piva jsou zde o něco vyšší (standardně deci za 15 - 20 Kč, třetinka 35 - 40 Kč). Co jsem si povšiml tak nejvíce stála decka Resurrection ze slámových hroznů od Wild Creatures a to 80 Kč.

V depu
V depu

Myslím, že Brewstock má v Plzni docela dobře našlápnuto. Za necelé dvě hodinky mé přítomnosti se hala depa skoro celá zaplnila. Je fain, že vstup je zdarma a tak můžete bez závazků zajít, ochutnat a zase třeba pokračovat jinam. Myslím, ale že se Vám jinam chtít nebude.


Další fotky ze zimního Brewstocku 1 2



[Richard Chodora] [Zobrazeno 3353x] [4. březen 2019]
[Pivní slavnosti] [comments: 20] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

PivařM

čtvrtek, 7. březen 2019
11:59

Já tedy Cobolis považuji za jeden z nejlepších pražských pivovarů... Velmi nadějný je také Kbelský pivovar, pivo mi tam chutná... Taky pichnu do vosího hnízda, ale jinak... Když chci mít jistotu ohledně ležáku, jdu na dobře ošetřenou Plzeň...


napsal(a): PivařM [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 7. březen 2019
13:38

Jana

PivařM:
Kbelský ano, ale až na ten ležák. To bylo (třeba už je lepší) všecko, jen ne ležák.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

16. květen 2024
11:58


posted by: Inzerce

Sekal

úterý, 5. březen 2019
21:25

Sekal

Cobolis bych rozhodně neřadil mezi špatná nebo průměrná piva. Velmi mne nadchly jejich stouty, ale i ležáky, BW a IPY (je mi u prdele, že se to neskloňuje). Pšenice slabší. Naprostá většina pražských pivovarů je slabší než Cobolis a o ležácích to platí dvojnásob. Najít v pražských pivovarech dobrý ležák to je jako na Moravě hledat dobrý ejl. Vlastně mi dalo práci vymyslet, který z ležáků je pro mne lepší než Cobolis, nakonec jsem dospěl k závěru, že víc mi chutná Hostivar 11°, Dva Kohouti a Sup. Zbytek pivovarů ležák nevaří nebo ho vaří horší až výrazně horší. Jestli mi někdo chce oponovat, tak ať mi sem napíše, kdy si naposledy pochutnal na ležácích nebo by se spíš mělo napsat na pokusech na lidech z těchto pivovarů (vynechávám nové pivovary, kde si to třeba ještě sedne, a kvasírny):
Beznoska
Jihoměšťan
Kolčavka
Liboc
Lužiny
Moucha
Lochkov
Novoměstský pivovar
Muflon
Pivodům
Počernice
U Bansethů
U dvou koček
Vinohrady
Jestli někomu ležáky z těchto pivovarů chutnaly, pak nezbývá než popřát dobrou chuť.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Chody

středa, 6. březen 2019
06:45

Chody

Sekal: Do Prahy na pivo se málokdy dostanu, tedy nemám z místní produkce nic napito. S ležáky z Lužin a z Kolčavky jsem na místě neměl problém. S Cobolisem mimo Ládví ano.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

über Bier

středa, 6. březen 2019
08:31

Sekal: já nejraději chodím do pivovaru U dvou koček. Proti jejich pivu se dá těžko něco špatného říct.


napsal(a): über Bier [Odpovědět]

über Bier

úterý, 5. březen 2019
06:21

Člověk by měl zachovat chladnou hlavu, někdo tady píchnul do vosího hnízda, asi schytám ranec žihadel, ale celou noc jsem přemýšlel, jestli znám v Praze vařené horší pivo, než Cobolis a na nic jsem nepřišel. I Staropramen je luxusní záležitost, pokud bych byl v situaci, že bych si musel vybrat mezi pivem ze Smíchova či Kobylis. Paní Jana mě svým komentářem nepřekvapila, ta už tady pochválila tolik špatných piv, až to hezké není. A to individum, co s radostí Cobolis naráží, chápu, když už ty sudy koupil, potřebuje je prodat. To je stejné, jako když k nám někdo vozí maso z Polska. Ono to maso má určité nemoci, ale je potřeba ho prodat. Dobrou chuť.


napsal(a): über Bier [Odpovědět]

Kasei

úterý, 5. březen 2019
09:59

Kasei

über Bier: Ale pane Švihlíku, my víme, že nemáte Cobolis rád, ale to nemá nic společného s objektivním hodnocením piva.


napsal(a): Kasei [Odpovědět]

Jana

úterý, 5. březen 2019
11:36

Jana

über Bier:
Vážený anonyme,
moje trpělivost už přetekla. Přestaňte si brát do huby (pardon, ale ze slušných úst to nelze vypustit) moje jméno. Co jste dokázal v životě-kecat v hospodě a pod rouškou anonymity na netu, to je vše. Nemusí vám všechno chutnat, každý má chutě jiné, ale neodsuzujte něco jenom proto, že se vám někde nelíbí.Běžte si na svůj Smíchov a přestaňte se navážet do lidí. Děkuji!


napsal(a): Jana [Odpovědět]

über Bier

úterý, 5. březen 2019
12:51

Jana: Psal jsem, že člověk by měl zachovat chladnou hlavu, tak se zklidněte a na dotaz, co jsem v životě dokázal, vám odpovídat nebudu, tohle není seznamka, kde si dámy vybírají partnery podle toho, co kdo dokázal. A Staropramen není moje láska, bylo to zde uvedeno pouze jako příklad. Dejte si Cobolis a mějte se :)


napsal(a): über Bier [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 5. březen 2019
15:58

jiri.kana

über Bier:K Cobolisu nemám žádný vztah. Když už se tu tepají pražská piva, tak na základě řídkých zkušeností z posledních týdnů a měsíců bych si dovolil toto hodnocení:

Z Prahy zdaleka nejpříšernější, co jsem ochutnal, byl Beznoska. Spodně i svrchně kvašená piva letos v lednu prakticky nepoživatelná, na to by seděl váš příměr se Staropramenem.

Mezi slabší průměr bych zařadil Loď, příliš nenadchnuli ani Dva Kohouti.

Břevnov OK, Cobolis ležák bez problémů (ale i bez extrémního nadšení; zaznamenal jsem během podzima a zimy i negativní ohlasy), mé přátele okouzlil tamní Berliner Weisse, mně velmi chutnal Weizenbock. Rád se tam někdy vrátím.

Naprostá spokojenost s pivem U Fleků a světlým ležákem U Supa.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

über Bier

úterý, 5. březen 2019
20:41

jiri.kana: Jirko divím se, že zrovna Vy jste šel do Beznosky. Přijde mi, že máte o kvalitě / nekvalitě pivovarů docela přehled a Beznoska mezi ty kvalitní dlouhodobě nepatří. A dlouhodobě se o tom ví, proto se tam nechodí. Choděj tam maminky s dětmi a starci, ani jedna z těchto sociálních skupin neví, jak má pivo chutnat.


napsal(a): über Bier [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 5. březen 2019
21:38

jiri.kana

über Bier:Děkuji za poklonu. Ale to víte - venkovan se nechal zmást webovou prezentací piv pražského pivovaru... Zrovna do Prahy se až tak často nedostanu, takže ano, nějaké náznaky ohledně Beznosky jsem měl, ale chtěl jsem to zkusit na vlastní kůži. Takovou katastrofu jsem ale nečekal...
Ve svém skromném výčtu jsem úplně zapomněl na Hostivar (Sekale, díky za připomenutí!). Konkrétně ve dvojce bezvýhradná spokojenost (v jedničce jsem dlooouho nebyl, ale taky bych čekal vše dobré).


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Ladislav Vrtiš

pondělí, 4. březen 2019
23:52

Cobolis je často označován za nejlepší nový pivovar roku 2018 a zcela s tím souhlasím. Zejména ležáky jsou fantastické. Tento pivovar mám taky na indexu. Indexu pivovarů, které opakovaně a s chutí narážím v Raven Pub.


napsal(a): Ladislav Vrtiš (ceo(a)pivovar-raven.cz) [Odpovědět]

Martin C.

pondělí, 4. březen 2019
14:02

Martin C.

Ahoj Chody, já se za Cobolis přimlouvám. Nechápu, jak je to možné; byl jsem u nich několikrát a piva byla vždy velice slušná. Zřejmě těm jejím ležákům neprospívá jízda po D5. :)


napsal(a): Martin C. [Odpovědět]

Jana

pondělí, 4. březen 2019
17:51

Jana

Martin C.:
Ani já nemám problém s Cobolisem. Fakt v Plzni máte asi špatné ovzduší. :D


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dwarf

úterý, 5. březen 2019
23:05

Dwarf

Jana: já naopak s Cobolisem problém mám, tedy s ležákem... zatím 2x jsem zkusil a 2x mě to, řekněme, nepotěšilo (možná je to tím Crystalem, možná něčím jiným, ale nechutná mi to)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Jana

středa, 6. březen 2019
09:22

Jana

Dwarf:
Ok, to je v pořádku, každý máme přece jenom trochu jiné chutě. Já (a z ohlasu vím, že nejen já) považuji Hostivar 2 a Cobolis za nejepší pražské pivovary. Naopak třeba Kolčavku, Lužiny, Počernice, Vinohrady,Medvídky, o Mouchovi ani nemluvím, řadím do spodní části. Ale prý se v některých změnil sládek, tak třeba to tam půjde k klepšímu. V některých (Jihoměšťan, Lochkov, Kočky, Liboc aj.) jsem již delší dobu nebyla, tak si netroufnu hodnotit současný stav. Naopak nemám problém s Bansety, Muflonem, Národní, či Novoměstským, byť žádná špička to není.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

über Bier

středa, 6. březen 2019
10:29

Jana: já byl na Lochkově před třemi týdny a měli tam 3 druhy piv a žádná sláva to nebyla. Z tohoto podniku mám pocit, že se víc zaměřují na jídlo než na pivo, nějak se mi tam nepodařilo nasát pivní atmosféru. Převládal pocit, že jsem prostě jenom v restauraci. Pivo zde dělají asi proto, že je to teď moderní, ono to dobře vypadá - Pivovar Na Lochkově.


napsal(a): über Bier [Odpovědět]

Dwarf

středa, 6. březen 2019
17:12

Dwarf

Jana: já z Cobolisem taky problém obecně nemám, jen s ležákem ;) speciály mají výborné... před 2 týdny jsem byl ve Spojovně (velká spokojenost), chutnaly mi i ležáky ve Vojanově dvoře a v Bubenečském pivovaře (neměly žádné chuťové vady a klidně bych si dal i další, kdyby byl čas); nějak častěji chodím z pražských mini jen na Baštu - úplně špičkové to není, ale dlouhodobě mi jejich ležáky chutnají


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 6. březen 2019
19:34

jiri.kana

Dwarf: Co se Bašty týče, tak to mám podobně (zkušenost z prosince a února). Úplně špičkové to není, ale dobře použitelné ano.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI