Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

5 let vole!

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

5 let vole!

5 let vole! [p1995]

Je tomu už pět let co se v Nepomuku objevila kráva a to hned Zlatá. Pivovárek je situován v horní části nepomuckého náměstí, hned za pilotním projektem Švejk restaurantu. Za těch pět let se Kráva etablovala mezi ty lepší a známější minipivovary, navařila již několik desítek druhů piv v mnoha stylech, jak spodně tak svrchně kvašených. K pivovaru přibyly Pivní lázně a Pivní hotel, což může být dost dobrý typ na rodinnou rekreaci i na firemní stmelování.

Brána
Brána

V sobotu 25 listopadu ve 12:55 začala oslava pěti let Krávy pod názvem z titulku tohoto článku. V tu samou dobu vyrazil z Plzně autobus, aby i štamgasti z Bandasky věděli, kde a jak se vaří jejich oblíbené pivo. Součástí oslav tak byly i prohlídky pivovaru a pivní soutěže. Na čepu mělo být dvacet druhů čepovaného piva, včetně Výročního ležáku, což je jedenáctka chmelená za studena Vitalem. Pivo to bylo dobré, ale mým chuťovým pohárkům dnes vyhovovala jiná zvířata.

Výroční ležák
Výroční ležák

Vstup jako takový se na akci neplatil, ale kdo chtěl pivo, dostal ho do originální výroční sklenice za 80 Kč, což byl pomyslný vstup a krásný suvenýr. I do vlastního skla natočili, jak jsem se přesvědčil u jediného piva z jiného pivovaru, které zde bylo k mání. Myslím, že designově se sklenice povedla. I když Vám do ní načepovali jakékoliv množství, půllitrový objem mi dnes evokuje ležáky a tak se jim budu věnovat celý večer.

Pivní nabídka
Pivní nabídka

Výroční ležák mám za sebou. Pokračuju tedy dle EPM. Merklínského krokodýla 11 (přeci jen Sládek roku Petr Petružálek Zlatou krávu rozjížděl) jsem už dlouho neměl a musím uznat, že dnes je výborný. Plnotučná Kráva 12 jakbysmet a ještě lepší 13 Anděl. Jediné svrchně kvašené pivo jsem ochutnal Merklínskou Radost. A co dál? Krokodýl došel a tak střídám dvanáctku na Šalandě s Andělem v Pivovarské stodole. A je to slast na jazyku.

Krokodýl
Krokodýl

Pivo je třeba zajíst a k tomu nejlépe poslouží grilovanej bejk a komu by snad nebyl vhod může si vybrat ze standardní nabídky Šalandy. K dobrému jídlu a pivu je třeba také nějaké to kulturní povyražení. A to nalézáme ve stodole, kde se konají pivní soutěže a večer postupně hrají skupiny Pepper a Igloo Boyz (tam na basovou kytaru hraje jeden z nepomuckých sládků).

Kultura
Kultura

Oficiální zakončení akce je naplánovaná na 21:55, kdy má odjezd autobus zpátky na Plzeň. My ale nikam nemusíme a tak jdeme ještě diskutovat na Šalandu. Byl to krásný večer v zajetí výborného piva, dobré nálady.

Další fotky



[Richard Chodora] [Zobrazeno 918x] [30. listopad 2023]
[Události] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI