Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Louny investoval miliony do nového chlazení

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Louny investoval miliony do nového chlazení

[sobota, 16. červen 2007]

Pivovar Louny, který patří do nápojářské skupiny Drinks Union, investoval téměř devět milionů korun do nového chlazení. „Nové zařízení nám umožní mnohem lépe a jednodušeji zachovávat požadovanou nízkou teplotu ve spilce, ležáckých sklepích i přetlačných tancích, což je důležité pro stabilní kvalitu a uchování sametové hořkosti lounského piva,“ vysvětlil důvod milionové investice ředitel a vrchní sládek pivovaru Louny Daniel Urban. Pivovar tak pokračuje ve významných investicích do technologií.

Nové zařízení bude mít podle ředitele pivovaru také ekologický přínos. „V původním systému jsme jako chladivo využívali čpavek, nové zařízení pracuje s mnohem ekologičtějším a bezpečnějším glykolem,“ doplnil Daniel Urban.

Z vnitřních prostorů pivovaru tak zmizely po desetiletí známé klasické žebrovice. „Místo toho nám v potrubí koluje neškodný glykol a chladíme prostory pomocí ventilátorů, které podstatně lépe udržují nízkou teplotu ve sklepích tolik důležitou pro kvalitní kvašení a ležení piva,“ uvedl ředitel. Celý systém je řízen a monitorován počítačem. Pracovníci pivovaru tak mají okamžitý přehled o celém procesu, teplotách všech odděleních i průměrných 24hodinových teplotách, včetně trendů.

Přestavbu chlazení zahájil pivovar koncem minulého roku. Nové zařízení uvedl do provozu v polovině května. Investice do nového chlazení je dalším z kroků, které směřují k zlepšení výrobní technologie a potažmo kvality piva Louny. V loňském roce například pivovar investoval miliony do nového chlazení mladiny, což je čerstvě uvařené pivo. (Tisková zpráva Drinks Union)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI