Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Chcete se stát diváky i herci najednou a přitom popíjet Holbu? Přijďte na novou inscenaci V pátek v 7 u Řeka

Co se píše o pivovarech a pivu


Chcete se stát diváky i herci najednou a přitom popíjet Holbu? Přijďte na novou inscenaci V pátek v 7 u Řeka

[středa, 6. únor 2013]

Holba je v Jeseníkách doma a čepují ji tady téměř v každé hospodě. Tedy i ve známém lokále „u Řeka“. Nikdo mu neřekne jinak a místní i lidé z okolí sem chodí na dobré pivo i pro jedinečnou atmosféru. Právě ta dala vznik nové hře „V pátek v 7 u Řeka,“ kterou pod vedením režiséra Ondřeje Elbela nastudovalo Divadlo Šumperk.

Děj je zasazen do hospody, v pátek večer, kde je možné téměř vše. Mluví se o globálních i malicherných tématech, kamarádi se tady po několika pivech dokáží pohádat kvůli drobnostem nebo se dostat až k otázkám celosvětového významu. Je to mikrosvět, kde se odehrávají banální dramata i osudová setkání. Kde sny, tajemství a touhy stoupají do hlav a kde může jít o velké věci.

Tragikomická inscenace „V pátek v 7 u Řeka“ se nesnaží změnit svět, pouze připomíná jeho podobu. Je zajímavá svým ztvárněním, které otevírá novou možnost zapojení diváka do děje. Ten totiž může hru buď sledovat nebo do ní vstoupit a stát se součástí diskuse na společenská, politická nebo jiná bizardní témata. Půjde sice o dramatický příběh, ale nálada je podobná tomu, co se děje v rozjeté hospodě, kde pivo nemůže chybět. A jinak tomu nebude ani tady. Diváci budou moci popíjet Holbu společně s herci a někteří z nich mohou sledovat představení přímo z jeviště. Hra bude na programu Divadla Šumperk až do léta, na premiéru můžete přijít už v sobotu 16. února v 19.30.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI