Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Litovel Premium se stal absolutním vítězem největší degustační soutěže Zlatá pivní pečeť 2013

Co se píše o pivovarech a pivu


Litovel Premium se stal absolutním vítězem největší degustační soutěže Zlatá pivní pečeť 2013

[pondělí, 11. únor 2013]

Ležák Litovel Premium zvítězil nejen v příslušné kategorii světlých ležáků, ale stal se šampionem celé soutěže Zlatá pivní pečeť 2013. Svoji jedinečnou chuť a prvotřídní kvalitu obhájil mezi 550 pivy z celého světa. Do Litovle tak putuje „tuplák“ v podobě 2 zlatých medailí pro Litovel Premium, dále zlatá medaile pro nealkoholické pivo Litovel Free a bronz pro Litovel Dark, tmavé výčepní. Celkem čtyři medaile tímto opět zpečetily prvotřídní kvalitu piva Litovel. Jde o mimořádný úspěch značky, kterým pivo z Hané navazuje na desítky získaných ocenění, mezi kterými je také loňské vítězství v degustační soutěži Zlatý pohár Pivex pro Litovel Free nebo titul České pivo 2012 pro Litovel Premium.

Na pivu z Litovle degustátoři vysoce hodnotí nejen jeho chuť, hořkost a výborný říz, ale především celkovou osobitou charakteristiku. Tu ovlivňují domácí suroviny stejně jako tradiční výroba piva a orientace na kvalitu.

„U nás se medaile staly takřka tradicí, která samozřejmě zavazuje. Letos pivovar slaví 120 let a po celou tuto dobu se držíme klasické výroby piva, řemesla, které má na Hané staleté kořeny. U nás například nikdy neuvidíte, že pivo ředíme vodou nebo že na něj spěcháme. Dostává vždy správný čas k dozrávání i kvašení a to v pivu dokážete vnímat. Ovlivňuje to i jeho pitelnost, která se z řady piv v posledních letech vytratila,“ říká zkušený pivovarník a sládek pivovaru Litovel Petr Kostelecký.

Úspěch piva Litovel Premium je o to cennější, že jde o vítězství v celé soutěži. Ležáky jsou chloubou každého pivovaru a prestižní záležitostí také co do konzumace. Naopak nealkoholické pivo je dnes běžné pití a zdravá alternativa všem slazeným nápojům. Proto se těší vysoké oblíbenosti v souvislosti s měnícím se životním stylem. "Nealko pivo u nás vzniká technologií zkráceného kvašení. Ta omezuje vznik alkoholu na minimum, takže se v těle odbourává ihned po napití," říká sládek a poukazuje na nutnost potlačení mladinové příchuti nealko piva a vyladění chuťových vlastností. Litovel Free je oblíbený i proto, že dnes je jeho chuť velmi blízká běžnému pivu.

23. ročníku soutěže Zlatá pivní pečeť 2013 se zúčastnilo celkem 110 pivovarů.

V několika kategoriích spolu soutěžilo více než 550 vzorků, mezi nimi také piva z Japonska, Norska, Arménie, Ruska, Belgie, Běloruska, Nizozemska nebo Kazachstánu. Táborské slavnosti jsou podle organizátorů třetím největším pivním festivalem na světě. Významnější akce pořádají pouze v americkém San Diegu nebo v německém Norimberku. Pivo Litovel si z této soutěže za posledních dvanáct let odvezlo už 33 medailí.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI