Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Soutěž Monde Selection 2013: dvě stříbrné medaile za kvalitu putují do Krušovic

Co se píše o pivovarech a pivu


Soutěž Monde Selection 2013: dvě stříbrné medaile za kvalitu putují do Krušovic

[středa, 17. duben 2013]

Krušovická Desítka a Dvanáctka si skvěle vedly na prestižní mezinárodní soutěži Monde Selection. Podařilo se jim uspět v silné konkurenci a získat dvě stříbrné medaile za kvalitu. Obě značky si tak zopakovaly stejné ocenění z loňského roku, Desítka navíc bodovala už potřetí v řadě. Slavnostní předávání cen se uskuteční 31. května ve švédském Stockholmu.

Jedná se o událost světového významu, na kterou jsme mimořádně pyšní. Dokazuje, že dosahujeme skvělých úspěchů a že Krušovice chutnají nejen v Čechách, ale i v zahraničí,“ komentoval vítězství marketingový ředitel společnosti HEINEKEN Česká republika Jiří Rákosník.

Spotřebitelská soutěž Monde Selection se pořádá už od roku 1961. Uznávaní a zkušení profesionálové ochutnávají a testují více než 3000 produktů z 80 zemí světa. Soutěží se celkem v šesti kategoriích, přičemž krušovická piva uspěla v sekci piva, vody a nealkoholické nápoje. Kromě toho dále existují kategorie jídlo, likéry, zdravotní výrobky, kosmetika a tabák. Odborníci hodnotí například senzorickou kvalitu produktů, obaly, šetrnost k životnímu prostředí, praktičnost i inovativní aspekty. Nejlepší produkty získávají Quality Award: Bronz, Silver, Gold a Grand Gold.

Všechny nápoje se ochutnávaly a testovaly ve spolupráci s bruselským institutem NEURICE, což je největší belgický expert v oboru. Co se hodnocení piva týče, pivovarníci hodnotili vzhled, vůni, chuť a celkovou harmonii.

Oceněná krušovická Desítka a Dvanáctka vznikly na přání českých spotřebitelů, kteří se chtěli vrátit k původní receptuře a chuti z osmdesátých let minulého století, kdy se krušovická piva těšila velké oblibě. Úkolu se zhostil současný vrchní sládek pivovaru Tomáš Kosmák se svými spolupracovníky. Emeritní sládek Václav Kloub pak potvrdil, že krušovické pivo opravdu chutná jako tenkrát. Ke své tradiční chuti se tak vrátila krušovická Desítka se stupňovitostí 10,2%, typická výraznou a plnou pivní chutí a hustou krémovou pěnou. Dvanáctka se stupňovitostí 12,2% má výraznou a současně velmi příjemnou dlouho doznívající hořkost. Používání karamelových sladů Dvanáctce dodává jantarovou barvu a plnou sladovou chuť a vůni.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

našinec

čtvrtek, 18. duben 2013
15:23

Bóže.co tam vůbec poslali, asi to co nedávají do běžné distribuční sítě...


napsal(a): našinec [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI