Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Rychtář v červenci vyrobil nejvíce sudového piva v historii a představil další narozeninové pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Rychtář v červenci vyrobil nejvíce sudového piva v historii a představil další narozeninové pivo

[neděle, 11. srpen 2013]

Hlinecký Pivovar Rychtář v červenci vyrobil nejvíce sudového piva ve své historii. Do sudů stočil celkem 9.751 hl piva Rychtář, čímž o 740 sudů překonal rekord z roku 2010. Ke svému stoletému výročí uvařil také další nové pivo Hlinecký Hamr.

Když se podívám, jak se vyvíjel náš výstav v novodobé historii, měsíčního rekordu jsme dosáhli v červenci roku 2000, kdy jsme stočili 7.150 hl sudového piva. Tento rekord jsme překonali až v červenci 2010, kdy výstav sudového piva činil 9.381 hl. Jako sládek mám samozřejmě radost, že poptávka po pivu Rychtář roste a že se nám letos podařilo překonat i tuto hranici,“ uvedl šéf výroby hlineckého pivovaru.

Pivovar Rychtář letos slaví 100 let od svého založení. Při příležitosti tohoto významného výročí již letos na jaře připravil dvě jednorázové várky piv – polotmavé 13% pivo Hlinecké a speciálně chmelené pivo Rychtář Rataj. Nyní uvádí na trh již třetí letošní novinku – světlé výčepní pivo Hlinecký Hamr. „Stejně jako při výrobě všech našich piv i při vaření Hlineckého Hamra používáme chmel ve své přírodní podobě, tedy v hlávkách. Navíc do něho přidáváme speciální odrůdu chmele Polaris. Výsledkem je pivo, které vás osvěží ledovou hořkostí a plnou sladovou chutí,“ sdělil Morávek. Název pivu propůjčila Hamerská přehrada, ze které pivovar čerpá vodu pro svou výrobu.

Své stoleté výročí bude Pivovar Rychtář slavit v sobotu 14. září 2013 na Den s Rychtářem. Návštěvníci se již nyní mohou těšit například na kapely No Name, Turbo nebo Buty.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI