Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

První tankový Radegast v Brně

Co se píše o pivovarech a pivu


První tankový Radegast v Brně

[pondělí, 27. leden 2014]

Ležák Radegast Premium, italská kuchyně a hokejová extraliga v Pizza Pubu Tusto

Po měsíčním zkušebním provozu byla dnes slavnostně otevřena restaurace Tusto na Nových Sadech v administrativním komplexu Titanium. Rozsáhlé restaurační prostory se vyznačují stylovou jednotou a architektonicky čistým rukopisem, kterému dominují přírodní materiály dřevo a kámen. Restaurace s výkonnou vzduchotechnikou je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část s celkovou kapacitou 180 míst. Otevřeno je sedm dní v týdnu. V letní sezoně budou v provozu dvě letní zahrádky. Jedna v atriu administrativního komplexu, druhá před restaurací.

Jednou z dominant restaurace je prosklený chladicí box s pivními tanky, které chrání světlý ležák Radegast Premium, pivo s plnou hořkou chutí a výrazným chmelovým aroma. Na čepu jsou dále tyto značky: Radegast Originál, plzeňský ležák Pilsner Urquell a nealkoholické pivo Birell. Nechybí ani stále oblíbenější tradiční britský nápoj cider. V restauraci Tusto se čepuje prémiová značka cideru Kingswood, který se vyrábí smícháním moštů z různých odrůd jablek v přesně stanovených poměrech. Jeden z výčepních kohoutů je pak vyčleněn pro pivní speciály Plzeňského Prazdroje, jejichž nabídka se bude měnit.

Restaurace Tusto je první v Brně, která nabízí svým hostům Radegast přímo z pivních tanků. Ale mohu vás ujistit, že rozhodně ne poslední,“ komentuje obchodní sládek nošovického pivovaru Zdeněk Baszczyňski a dodává: „Protože je Radegast i oficiálním pivem hokejové Tisport extraligy a restaurace Tusto leží na dohled brněnské hokejové haly, přidali jsme k pivu i hokejové přenosy.

Radegast, jako oficiální pivo hokejové Tipsport extraligy, přináší do restaurace Tusto nejen jedinečně hořké pivo, ale i jedinečnou hokejovou atmosféru. Na šesti velkoformátových televizích a jednom obřím plátně lze sledovat vybrané živé přenosy hokejové extraligy.

Restaurace Tusto vedle sportovních přenosů a tankového piva Radegast nabízí svým hostům i jedinečnou italskou kuchyni. Šéfkuchař, pan Karel Tománek, žije střídavě na Moravě a v Itálii, kde má rodinu. Na otázku, jak jde dohromady pivo a italská kuchyně, odpověděl: „Velice dobře. Obliba piva v Itálii výrazně v posledních letech stoupá a nezapomeňte, že Italové si vždy ke sledování sportovních přenosů dávají pizzu a pivo!

Gastronomie se opírá o klasickou, poctivou italskou kuchyni. Vlastní těstoviny, pesto či pizza chléb jsou samozřejmostí. Z polotovarů se zde nevaří. V nabídce nechybí ani grilovaná masa. Polední menu obsahuje i některá tradiční čeká jídla. Vedle široké nabídky čepovaných piv si hosté mohou vybrat mezi kvalitními italskými a moravskými víny z velkorysé interiérové vinotéky.

A jaký je přístup majitele restaurace Tusto k podnikání v gastronomii? „Baví mne vytvářet prostředí pro lidi, ve kterém se spojuje dobré jídlo, dobré pití a skvělá atmosféra.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

úterý, 28. leden 2014
21:44

Dan

Brňáci nedopadli ještě tak zle, to plzeňákům narvali do tanku celý město...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

majclick

pondělí, 27. leden 2014
19:22

Asi jim ho přivezli tankem, když je tankový.


napsal(a): majclick [Odpovědět]

DanDv

pondělí, 27. leden 2014
15:32

Hm, to se brňáci mají fakt na co těšit.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI