Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zchátralý Dominikánský dvůr se konečně dočká opravy. Vznikne zde pivovar, hotel a restaurace

Co se píše o pivovarech a pivu


Zchátralý Dominikánský dvůr se konečně dočká opravy. Vznikne zde pivovar, hotel a restaurace

[čtvrtek, 19. červen 2014]

Zchátralý Dominikánský dvůr se konečně dočká opravy. Vznikne zde pivovar, hotel a restaurace[goto:http://www.prazskypatriot.cz/zchatraly-dominikansky-dvur-se-konecne-docka-opravy-vznikne-zde-pivovar-hotel-a-restaurace/]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

píra

středa, 25. červen 2014
12:06

píra

Ono to není tak jednoznačné že? Praha 4 je jedna z nejzkorumpovanějších pražských městských částí, kde se hledí na zájmy občanů a památek až jaksi na druhém místě, vizhttps://sites.google.com/site/nasbranik/aktuality-1/abynebyljenpivovaraletakedominikanskydvuar


napsal(a): píra [Odpovědět]

Jana

středa, 25. červen 2014
13:54

Jana

to píra:
Na prezentaci nás bylo více (zde známých tváří).Samozřejmě do podrobností smluv nikdo z nás nevidí, ale to, co bylo představiteli Zemského pivovaru dokládáno, bylo velmi seriózní. Nelze to takto vypsat, bylo by to spíš na povídání (u piva :D ), ale mj.záměrem je objekt veřejnosti zpřístupnit, nikoli zavřít. Jak jsme se dozvěděli od jedné obyvatelky P4, tak vzniklo dokonce sdružení občanů, které vehementně bojuje proti tomuto projektu. Asi by ho raději nechalo úplně zchátrat :ble:
Jen uvedu jednu otázku z diskuse občanů ( doslovnou autentičnost si už přesně nepamatuju) : "Podívejte se, jak smrdí Smíchovský pivovar, to ten slad bude taky tady smrdět? To nechceme!" Odpovědí pléna byl smích anaprosto nesouhlasné reakce. Načež dotyční prohlásili (starší dvojice), že už tam tedy nemusí být, když jsou všichni proti. ..... Jděte se ve čtvrtek přesvědčit na další prezentaci sám.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

16. květen 2024
04:15


posted by: Inzerce

píra

středa, 25. červen 2014
14:08

píra

to Jana: Ale tady nejde o projekt, resp. o to, zda opravovat nebo ne. Mezi většinou obyvatel Braníku existuje shoda na tom, že pivovar musí být opraven a bylo by fajn, kdyby byl otevřen veřejnosti, ať už jako restaurace s pivovarem, nebo cokoliv jiného. Jde o to, že si na tom někdo namastí kapsu a zaplatíme to my, občané Prahy 4. Jako tomu bylo u mnoha jiných projektů, na kterých se podílela současná (i minulé) pol.reprezentace.


napsal(a): píra [Odpovědět]

Jana

středa, 25. červen 2014
15:13

Jana

to píra:
Tak tomu Vašemu vyjádření příliš nerozumím.Veškeré investice (dle presentace)zajistí Zem.pivovar vlastními prostředky. (a jestli něco někomu strčí do kapsy....??, inu žijeme tam, kde žijeme:( )Proč by na to měli doplácet občané? nevím, ptám se.
O radnici na P4, resp. představitelích, si žádné iluze nedělám. Dost dlouho jsem tam bydlela.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

píra

středa, 25. červen 2014
15:29

píra

to Jana: Přečtěte si ještě jednou shrnutí,na které jsem odkazoval a snad pochopíte mé výhrady. Navíc městská část si už možný průšvih uvědomuje a novinářům se k věci opakovaně odmítá vyjádřit. To mluví za vše.


napsal(a): píra [Odpovědět]

pechi

středa, 25. červen 2014
16:04

pechi

to píra: No, podle jejich webu se spolek "Náš Braník" prezentuje jako společenství a priori naštvaných a podezíravých obyvatel Braníka. Obezřetnost je fajn, jen jestli tady nebude jakousi brzdou. Když už se našel investor, tak ho potopit, po něm další zájemce odradit a nakonec to nechat spadnout. Když se do toho tak míchají, měli by přijít s nějakým konstruktivním návrhem sami (a hlavně, kde vzít peníze, že). Takhle jen hážou klacky pod nohy. Ať se jich přijdou zeptat ve čtvrtek na konkrétní věci a udělají si obrázek.


napsal(a): pechi [Odpovědět]

píra

středa, 25. červen 2014
16:53

píra

to pechi: Vy jste asi taky nepochopil podstatu problému. To, že se investor snaží pro sebe zajistit co nejlepší podmínky je logické a činí tak jako správný podnikatel. Chyba je ovšem na straně městské části, pakliže se nechová jako správný hospodář a dovolí nastavit podmínky nájmu tak, že to není v souladu se zájmy obyvatel, které politici zastupují. Pak musí nastoupit občanská společnost. Lidé, kteří se ve svém volném čase angažují v zájmu komunity, zaslouží spíše náš obdiv a vděk. A že jsou po předchozích zkušenostech opatrní ke všem činům radnice není zvláštní. V Braníku a v Praze 4 se děly a dějí strašné věci. Když si ještě jednou vše prostudujete zjistíte, že lidé ze sdružení mají jasné cíle a snaží se o jejich dosažení konstruktivními návrhy a činy. Kéž by i jinde v Praze 4 byla místní komunita tak soudržná, jako v Braníku.


napsal(a): píra [Odpovědět]

Zemský pivovar

pátek, 20. červen 2014
10:22

Obrovská podpora Zastupitelstva m.č. Prahy 4 pro náš záměr vybudovat malý pivovar v Dominikánském dvoře v Braníku! Zemský pivovar by rád pozval občany Braníka na prezentaci svého záměru s Dominikánským dvorem, a to v pondělí 23.6 od 19:00 a opět ve čtvrtek 26.6 od 18:00. Dle Usnesení Zastupitelstva MČ Prahy 4, který schvaluje záměr pronajmout areál Zemskému pivovaru, mohou občané Braníka přetlumočit MČ Prahy 4 své připomínky k tomuto záměru a to do 30.6 a tak jsme se rozhodli občanům zpřístupnit Dominikánský dvůr, představit náš projekt a odpovědět na případné dotazy. A samozřejmě bude zde i možnost ochutnat naše pivo :).


napsal(a): Zemský pivovar (info(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

pechi

pátek, 20. červen 2014
12:58

pechi

to Zemský pivovar: Díky za zprávu, stavím se. Držím palce!


napsal(a): pechi [Odpovědět]

Jana

pátek, 20. červen 2014
16:16

Jana

to Zemský pivovar:
Taky se určitě zastavím. Dominikánský dvůr si ještě pamatuju "nezchátralý".


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI