Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nenechte si ujít narozeninovou oslavu 140 let Holby

Co se píše o pivovarech a pivu


Nenechte si ujít narozeninovou oslavu 140 let Holby

[čtvrtek, 21. srpen 2014]

Letošní 11. Pivovarské slavnosti Holba budou velkolepou narozeninovou párty. Oslavy letos začnou už ve čtvrtek 4. září večerním letním kinem. Prostřednictvím plátna do pivovaru zavítá Táňa Vilhelmová, coby fortelná výčepní z Krobotova filmu Díra u Hanušovic. Holba tentokrát naservíruje nejen skvělé pivo, ale i kulturní zážitek. Pro diváky je připraveno promítání filmu přímo na nádvoří pivovaru s kapacitou 200 míst k sezení.

V pátek otevře pivovar brány už od 15 hodin všem, kteří se chtějí podívat do výroby nebo posedět s pivovarmíky. Stylovou hudební kulisu na pivovarském nádvoří vytvoří rockový Omicron i pohodový jazz Stanley´s Dixies Street Bandu. Večer si tady s návštěvníky připije a zahraje Ivan Mládek a jeho Banjo Band. Pátek bude ve znamení pohodového posezení a přátelských setkání u dobrého piva s možností navštívit výrobu.

Narozeninové oslavy vyvrcholí 6. září. Sobotní oslavy oficiálně zahájí naražení soudku spojené s přípitkem Výročním speciálem 140. Hned poté hlavní scénu obsadí oblíbené kapely, tanečníci i Ruda z Ostravy a program vygraduje večerním vystoupením Monkey Business. Zábava je rozdělená do tří scén v areálu pivovaru. Nejvíce to bude vřít na hlavní stage, naopak nejklidněji bude u Pivovarského muzea. Pikniková louka u pivovaru ožije řadou atrakcí a dětským program, později tady zahraje Bludověnka a Zábřežský cimbál. Areál pivovaru se v sobotu otevře od 12 hodin a hned půl hodiny poté začne program. Slavnostní zahájení, spojené s naražením soudku s Výročním speciálem 140 pak proběhne v 15.45 hodin. Slavnosti ukončí 23.15 slavnostní ohňostroj. Pro návštěvníky oslav je zajištěna mimořádná vlaková doprava ve směrech Šumperk, Jeseník i Zábřeh na Moravě.

Na 11. Pivovarských slavnostech Holba se bude připíjet jedenácti různými pivy, vystoupí šestnáct kapel a ryzí pivo z hor, od desítek po speciály, poteče z 51 výčepních píp. Pro ty, kdo to rádi lehké, bude na čepu novinka Holba Horské byliny i Holba Free.

Narozeninová oslava si zaslouží narozeninové pivo.

Bude jím Holba Výroční speciál 140, která je dárkem všem příznivcům značky. Jde o silnou čtrnáctku zlaté barvy se smetanovou pěnou. „Určitě zaujme svou plnou chlebnatou chutí, výrazným chmelovým aroma a vyšší, přitom lahodnou hořkostí,“ vyjadřuje sládek Luděk Reichl a prozrazuje další zajímavosti. Výroční Speciál obsahuje 5 druhů sladů, které ovlivňují nejen jeho chuť, ale i barvu. Všechny jsou z moravských ječmenů, proslulých kvalitou a domácí produkce je také použitá odrůda věhlasného chmele Žateckého poloraného červeňáku. Výroba speciálu trvala přesně 100 dní a v pivovaru ho začnou stáčet těsně před slavnostmi.

Pivovarské slavnosti patří k nejoblíbenějším akcím v regionu a jejich návštěvnost každoročně šplhá k 10 tisícům lidí. Vstupenky je možné zakoupit za zvýhodněné ceny ve vzorkové prodejně pivovaru Holba v Hanušovicích, v informačních centrech v Hanušovicích, Šumperku, Králíkách, Zábřehu a Starém Městě nebo přímo na akci.

Jednodenní sobotní vstupenka stojí v předprodeji 100 Kč, dvoudenní 160 Kč.

Letní kino je za 30 Kč, páteční program za 60 Kč.

Letní kino 4.9. začíná ve 20.00

Program v pátek 5.9. od 16.00 do 21.30.

Program v sobotu 6.9. od 12.30 do 23.15

www.holba.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI