Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

PPE: Loňský vítěz Radegast opět ve finále

Co se píše o pivovarech a pivu


PPE: Loňský vítěz Radegast opět ve finále

[středa, 8. říjen 2014]

Veliká anabáze kolem shánění ležáku z Uherského Brodu, účast břevnovského sládka Martina Vávry v porotě, vítězství ležáku Lobkowicz Premium a postup loňského vítěze, ryze hořkého Radegastu, to byly hlavní zajímavosti na druhém semifinále pátého ročníku pivních degustací První pivní extraligy, které proběhlo 7. října ve slavné pražské restauraci První Pivní Tramway. Společně s Lobkowiczem a Radegastem postupují do velkého finále, které je přichystáno na 4. listopadu, ležáky Starobrno, Samson a Bakalář. Vyřazeny jsou zástupci z Litovle, Braníku, ležák Dačický, Krušovice 12 a Uherský Brod. Z prvního semifinále postupují Staropramen, Poutník, Gambrinus, Svijanský rytíř a Klášter.

Výsledky 2. semifinále: 1. Lobkowicz Premium, 2. Starobrno Medium, 3. – 4. Samson světlý ležák a Bakalář světlý ležák, 5. Radegast ryze hořký, 6. Litovel Premium, 7. Braník ležák, 8. Dačický, 9. Krušovice 12, 10. Uherský Brod Premium.

První pivní extraliga je sdružením znalců piva, které mimo jiné každoročně v přísně anonymních degustacích ochutnává všechny české ležáky, dostupné v běžné obchodní síti. Z pěti základních kol postupují lepší vzorky do semifinále a ze dvou semifinálových kol vzejde elitní desítka lagerů. Neúspěšnější finalista je pak vyhlášen nejlepším ležákem České republiky. Více na www.prvnipivniextraliga.cz.

PPE: Loňský vítěz Radegast opět ve finále

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI